Bästa jobbet

Ah! Fjärde arbetsdagen avklarad. Det blir bättre varje dag. Igår var jag i Mannheim med 4 andra och hjälpte till vid en kongress. Hur enkelt som helst. Idag fick jag servera mat vid en tillställning med 40 pers. Första gången jag fick bära tre tallrikar men alla var så snälla och min "supervisor" frågade hela tiden om allt var bra och jag skulle  absolut inte bära mer än jag kunde.
Jag trodde först att jag inte skulle klara det passet för att jag bara hade 5 timmars sömn i natt Jag festade nog lite för länge, hehe.  Men när det väl började var jag supertaggad och väldigt motiverad.
I morgon kväll jobbar jag igen och sen nästa vecka gör jag kanske bara en dag, det var lite mycket den här veckan. Och så vill jag gärna åka hem på torsdag så att jag har en långhelg där.
Vera

lov imorgon!

Imorgon är det sista skoldan, sen två veckors höst loooooooov! Och har bara två timmar konst. Det verkar lite onödigt, fratt vi inte gör ånting än att måla. Vi skulle väl kunna måla hemma, men nej det funkade inte att få ledigt helt. Efter det ska jag träffa J+J i stan och vi ska åka hem till Julie och se vart hon bor nu.Hon har flyttad igen. På kvällen blir det nog fotbollsmatch igen och sen ska jag och Julie antingen sova hos Jana eller vi sover hos mig. På lördag ska jag på en födelsedagsfest på kvällen.

 På lovet ska jag rida Bijou igen. Hon va halt ganska länge nu så det blir bara skritt. Hon har blivit gammal. Det måste inse och därför ska jag börja ta ridlektioner igen. Hadde tappat lusten ett tag men nu är den tillbaka! Skulle jätte gärna börja hoppa igen också.


Inez och jag på Bijou när vi va små ;)


Esther


min lunch

Det verkar lite töntigt att visa bilder pâ sin mat men det här är inte vilken lunch som helst. Det är hemkörd äppelmos frân otroligt goda Hallkvedäpplen med knäckebröd och mjölk. Supergott:-)/Selma

Första insatsen

Hade min första arbetsdag igår. Skulle egentligen ha jobbat på en restaurang här i Mainz men 2 timmar innan ringde de och frågade om jag istället kunde komma till ett hotel i Wiesbaden. Okej, tänkte jag, varför inte. Så jag hätsade iväg dit. När jag hade jobbat i ca. en timme kom det plötsligt någon och sa att jag var fel där och att min agentur just hade ringt att det var ett misstag. Jag skulle ha kommit till ett annat hotel!
Så jag spurtade vidare, det var lyckligtvis inte långt bort. Eftersom de inte hade tid att introducera mig i mina uppgifter och jag är helt oerfaren, blev jag indelad att städa upp konferansrummen med en annan tjej. Därefter fick jag polera bestick och torka bord.
Allt i allt var det ganska bra sen. Det var en annan kille där från min agentur som jag kunde prata med och chefen skrev upp en halvtimme längre åt oss.
Ikväll är min nästa insats. Det blir här i Mainz och jag hoppas att det också förblir så.
Vera

Katushka

Här kommer lite bilder frân klubb katushka pâ kalmar nation, där jag var i förra lördagen


jag och Laura


Kristina frân litauen var med ocksâ


det här var typ halv ett, dâ jättemânga redan hade gâtt


The bolchevikings (nu vet jag inte om jag stavat rätt) var jättebra. Kolla in mössorna;-)

en lyckad kväll!


/Selma

fotbollsmatch och småungar

Hej,
igår kväll va jag i Homburg och kollade på en fotbollsmatch. Det gick slu 0:0. Lite tråkigt och det va så kallt. Men det va trevligt ändå. Jag va där med Jana och Jan och det va skönt att se dom igen.
Idag va det en massa barn på gården. Varför? Fratt jag organiserda ett barnkalas till en pojke som vi alltid passade när han va liten. Hans mamma frågade om han fick fira här och om jag ville ta hand om det. 6 barn va här i två timmar. Helt lagom. Dom fick rida, fodra korna och hoppa i höt. Tjänade en massa penger på det :) Verkligen en massa! Det lönade sig.Esther


Hela natten lång

Har varit uppe hela natten till kl. 6 och knappast haft någon sömn efteråt. Det var "End-of-summer-party" i studenthemmets bar. Jag var osäker i början om jag skulle gå dit för att inte riktigt ville komma ensam. Men jag hittad en ny och en gammal bekant som följde med. Och sen lärde jag ju såklart känna en massa andra också, så jag slutade kvällen med helt andra personer än jag började den med. Så kan det gå!
Nu ska jag snart iväg till Frankfurt och träffas med min Sverigegrupp, vi kommer att baka pizza och spela kubb.
Sen ikväll kommer Sarah äntligen till Mainz, då bor jag äntligen inte ensam längre. Och så ska jag välkommna en utbytesstudent som flyttar hit ikväll.

Vera

Fluga och slips

Nu har jag skrivit under kontraktet till mitt nya jobb och fått "arbetsutrustningen". Jag skulle ha kunnat börja jobba nu på lördag redan men då träffas jag med Svenska-kyrkan-gruppen igen och det vill jag verkligen inte missa. Så det blir nästa vecka jag börjar.
Vera

Min förmiddag

Har nu äntligen fått upp hyllan som jag (nästan) har gjort helt själv. Att det kan vara så svårt att borra hål i en vägg hade jag aldrig trott. Men hela huset här består ju av betong.
Jag måste medge att den tyvärr inte sitter som berget och jag är verkligen rädd att den kommer att trilla ner när som helst. Därför ställde jag bara på lätta grejer. Riktigt tillfredställande blev det alltså inte och jag var nära att börja gråta när den där dumma väggen inte gav efter riktigt.
Nu hoppas jag på ett under att hyllan aldrig kommer att rasa ner!
Vera

"svenskhet"Jag och min seminariegrupp ska hâlla en presentation om nationalitet i medierna. Vi ska kolla pâ tvâ svenska program, "aktuellt" och "landet runt" och sen analysera det nationella och svenskheten i dem.
Det är riktigt interessant att betrakta medier ur detta perspektiv, sânt brukar man ju absolut inte tänka pâ.
Dessutom fâr jag som inte känner till svenska program med mej lite mer svensk kultur. Dock mâste jag säga att "landet runt" är ett ganska töntigt program som verkar rikta sig till lite äldre medborgare.

Det känns väldigt kul att prova pâ ett helt annan inrikting här i Uppsala. Det är mycket mer ekonomi och statistik än vad jag är van vid. Men jag ser det verkligen som en utmaning.

/Selma

Säsong 7 avklarat

Har varit hemma hel helgen och inte gjort nåt speciellt. Orkade inte riktigt. Kollade mest på One Tree Hill och nu har jag sett hela säsong 7. Jag älskar det! :D Nu kan man även kolla OTH i tysk TV men såklart dubbad på tyska och det suger! Inez du får tillbaka dina DVD. Men de saknades skiva 5. Du måste ha den hemma. Jag är säkert på att den inte va i från början.Esther


18. september

Hej. Idag fick vi lite besök. Vi har fikat nyss och innan blev det god paj till lunch. Nu är man mätt :) Nu ska jag plugga spanska, har prov imorgon. Ha de bra!


God äppelkaka och kaffe, mums :P


Esther


vad fâr det lov att va?Precis som Vera, har även jag gett mej in i jobbvärlden. Igâr kväll hade jag mitt första pass pâ Kalmar Nations pub. Jag hade lite olika sysslor: förbereda sâser, stecka burgare, servera mat och kolla legg. Nio timmar totalt, där man knappt han springa pâ toa. Men en givande upplevelse var det.

Helgen ska däremot bara spenderas pâ roliga aktiviteter. Reccegasque imorgon och klubb pâ lördag.

/Selma

En kväll i svensk anda

Efter svenska gudtjänsten i söndags blev jag bjuden att delta i au-pair/ungdomsmötena som arrangeras av Svenska Kyrkan i Frankfurt, eftersom jag nu bor så pass nära.
Ikväll träffades vi alltså, det var mässa innan, då vi sjöng mest och sedan åt vi tillsammans, lärde känna varann och planerade inför kommande möten.
Jag kan inte påstå att jag är särskilt troende men jag tycker det är underbart att kyrkan är en plats där man är välkommen och träffar andra. Det var också det som jag tyckte om så mycket i judiska församlingar, den där samhörigheten och att man inte bara gick hem efter gudtjänsten utan stannade och pratade och kanske hade en liten tillställning efteråt.
Det var några svenska au-pairer där, två föredetta-au-pairer som hade stannat i Frankfurt, en kille som är halvsvensk och uppvuxen i Tyskland precis som jag och tre tyska tjejer som har varit i Sverige och lärt sig svenska.
Det var en rolig kväll och jag ser fram emot nästa gång!
Vera

lite belöning

Har pluggat så mycket nu i helgen. Först engelska och sen geografie. Men det lönar sig. En 12 i engelska och i geografie har jag en jätte bra känsla! Gick in till stan efter skolan och shoppade som belöning ;) Nu kan man ta de lugnt nåra dagar innan nästa prov är på gång.


Allt från H&M, sjal,top och byxor.
Tyckte bara att skorna passar så bra till outfiten, men har inte köpt dm idag.Esthi
Free ice cream

Den här värdekupongen på Häagen Dazs-glass för 10€ låg i våran brevlåda idag tillsammans med ett brev från Generall Mills att de är oerhört ledsna att jag inte var tillräckligt nöjd med deras produkt.
Julia och jag hade skrivit ett brev till dem för att vi tyckte att det var för lite nötter i glassen och vi hoppades såklart på att få ersättning.
Jag hade nästan glömt det för att det nu är över en månad sen vi skickade brevet. Men bättre sent än aldrig!
Vera

Onödig oro

Igår var jag sådär otroligt nervös igen! Mycket vanligt hos mig när det händer något nytt. Den här gången
var det en jobbinterview på ett personalserviceföretag som förmedlar olika jobb inom servicebranchen som jag hade föreställt mig helt annorlunda än den var.
Hade föreställt mig att sitta ensam med en eller två personer som ställer dumma frågor om vad jag kan. Men istället var vi en stor grupp ansökande och en supertrevlig kvinna som satt tillsammans. Alla berättade lite om sig och hon informerade oss om företaget.
Så i slutändan var det mer "vill du jobba hos oss får du det också."
Det betyder att jag kommer att delta i en endags-utbildningskurs för servitriser, lära mig bära tallrikar och hälla
ut vin och sånt. Hoppas bara att jag fortfarande vill ha jobbet därefter ;)
Vera

åska och plugg

Hej,hej. Kom hem från svenska gudstjänsten just nu som va i Frankenholz. Mamma organiserar ju den varje år. Det regnar och det åskar ute. Måste ändå sitta inne och plugga engelska och geografie, bättre det vädret än att det är sol och man hellre vill vara ute. Har blivit lite sjuk. Är lite förskyld och har ont i halsen :(


Google bild


Esther


uppkopplad

Äntligen har comhem förbarmat sig över mej och givit mej snabbuppkoppling. Jag fick hâllas med mosterns mobila bredband som är jättetrög, sâ det var inget kul att surfa. Men efter lite strul funkar det nu.

Nu är jag redan inte pâ min andra vecka pâ Uppsala Universitet och tiden har gâtt jättefort.
Min kurs i media och kommunikation är väldigt givande och det ställs höga krav inför seminarierna. Det är mycket läsning som ska avklaras och alla seminarier betygsätts.

Kalmar Nation är typ mitt nya hem här i Uppsala, jag har varit där ganska ofta nu och varje gâng är det jätteroligt.
Ikväll ska vi ut pâ pubrunda och nästa vecka ska jag även jobba nere i nationens pub.
Imorgon är det Kulturnatt, dâ även mostrarna kommer att vara i stan.

/Selma


bal imorgon!

Hej hej. Imorgon kväll är det avslutningsbal. Julie och jag ska gå och köpa nån present till våra killar som vi dansar med. Dom kommer med blommor till oss och vi ska ge dom en present. Men vad ska man ge dom??
Jag hadde en danspartner men han va opålitlig att han bara komm typ tre gånger eller så och nu för 
3 veckor sen sa han att han skulle sluta. Till balen skulle jag ha fått en kille somm jag inte känner men Wiebke hadde en olycka med cyckeln och hon har gjort ont sig på benet. Så jag ska dansa med hennes partner. Ska gå och sova nu. Vera ska köra mig till skolan eftersom jag har ledigt första timmen. Vilken snäll syster man har :)Esther


fin mat :)

Idag slutade jag skolan redan klockan 1, sen åkte jag hem och gjorde läxor. Red Bijou en sväng i skogen och snart ska vi äta god middag i Limbach! Yum Yum :)

Esther


Züchtertag

Pappa håller tal, i bakgrunden ser am lantbruksministern
Esthi sprutar rent en ko
Esthi visar upp ko
Mamma drar upp en ko på podesten
Våra kor som blev uppvisade                                      I dryckesståndet

Hej, jag är en hamster!

Så har visdomständerna åkt ut. Själva operationen var inte alls farlig och det gick mycket smidigt. Men nu börjar lidandet. I början kunde jag bara dricka ur sugrör och det gör ont. Hurra för smärtstillande tabletter!
Vera

Åsnor på Feilbacherhof

De här två åsnorna, mamma och barn, bodde hos oss i helgen. De stod här för att vi hade
den stora gårdsfesten och ägaren ville gjärna sälja dom. Tyvärr så var mamma och pappa
inte särskilt pigga på att köpa de gulliga djuren.
Vera