Tentaplugg för fulla muggar

 
Jag sitter med min första hemtenta och känner nu verkligen att jag gâr ett masterprogramm. Vi ska kläma in en massa fakta frân otroligt mânga texter pâ 6 ynka sidor. Hur tänker dem?! Jag försöker fatta mig kort men är inte sâ värst bra pâ det. Det känns sâ dumt att först spendera en massa tid pâ att skriva för att sedan spendera tid igen pâ att radera. Anyhow, fast jag var jätte nervös inför tentan i början, känns det bra nu. Jag har tre dagar kvar och kommer att kunna avsuta uppsatsen utan att fâ panik, Men dâ sitter jag verkligen frân tidig morgon och slutar först pâ kvällen när jag inte orkar mer.
Belöningen blir en lânghelg i Stockholm och pâ Hallkved, och det peppar enormt.
/Selma

en ny blogg

Jag har fixad en ny blogg där jag dock skriver på tyska. Men ni kan översätta med google translate eller öva upp er tyska tänkte jag ;)
 
www.aufunddavon.blogg.se
 
 
Esther

Equality Politics, Organisation and Law

Detta är inriktningen som jag har valt till vârterminen. Anmälan pâ antagning stänger idag och jag har anmält mig till Critical Studies on Gender Equality Policy and Diversity som är en mer teoretisk kurs om jämställdsarbete. Andra kursen blir Equality Work and Public Administration där vi utvecklar en jämställdhetsplan och gör intervjuer, sâ det blir en praktisk kurs som jag verkligen ser fram emot.
Igâr hade vi en föreläsning om genusperspektiv inom medicin och folkhälsa, vilket var jätte interessant och jag lärde mig sâ mycket nytt dâ jag inte visste nâgot om det förut. Det gâr att inrikta sig pâ social health ocksâ men det känns för mycket att bara inrikta mig pâ det. Ändâ känner jag att jag vill lära mig mer om det, därför tänkte jag gâ 7,5 HP i public health ocksâ, bara för att det är kul.
/Selma

@äquatorn

Nu har vi precis landat i Kuala Lumpur i Malaysia efter 12 timmars flyg. Om ca. 1 1/2 timme fortsätter vi till Auckland. Flyget tar 10 timmar, så kommer vi fram mitt i natten. Vi tar bussen in till stan och sen hoppas vi att coden vi fick tar oss in på hostelet och vårt rum. Jag mår iaf bra :) Vi hörs!


första GBG helgen med tyskar

 
Dessa tvâ var mitt första tyska besök i GBG. Mycket av tiden spenderades pâ kafé och jag tror N och L ât kanelbullar varje dag. Dessutom gick vi runt för att upptäcka staden, dess affärer, parker och bâtar. Pâ lördagen var vi ute pâ Asperö, en ö i GBG´s skärgârd där en klasskompis till mig bor. De tyska turisterna jag hade pâ besök fotograferade säkert vartenda hus pâ ön. Helgen tillsammans avslutades med en middag hemma hos mig och A, som lagade maten och fixade allt sâ att vi kunde umgâs. Vilken ängel jag bor hos.
Nu mâste jag ta itu med skolan igen, dâ en synopsis pâ den kommande hemtentan ska in pâ torsdag.
 
Idag fâr vi alla tänka pâ Esther som flyger till Nya Zealand i denna stund och har lovat uppdatera flitigt pâ en ny blogg som hon och hennes kompis ska ha tillsammans!
 
/Selma
 
 

Välkommen till våran nya lägenhet!

 
 
 
Jag sitter här i vårat nya kök, ovan ser man min vy från köksbordet, och funderar på vad som måste göras i lägenheten. Alltså vad bra att jag kommer att vara ledig de nästa tre veckorna! Det är ju oändligt mycket man kan fixa, röja, hänga, spika, borra osv. Vi har faktiskt hunnit med rätt mycket sen vi flyttade in förra veckan men nu är jag utan Raphael i tre dagar också pgå hans jobb. Tur att Esthi kommer i morgon, dä hon kommer inte att vara sysslolös ;)
 
 
Vera

gym gym mera gym

 
För tvâ veckor sedan köpte jag ett ârskort pâ ett gym som ligger nära skolan. De erbjuder hur mycket kurser som helst och det är roligt att pröva nya saker. I förra veckan testade jag pilates, och denna vecka gick jag pâ gympa challenge (som verkligen var en challenge) och nâgot som heter krafttag, där man jobbar med olika vikter.
Nu känns det i ordentligt i kroppen, därför tänkte jag köra yoga imorgon. Fâ se vad jag fastnar för.
 
/Selma