Biverkningar

Jag känner mig så trött idag! Anledningen är väl antibiotikat som jag måste ta på grund av inflammation av min visdomstand. Sen var det strålande solsken idag och det har nog gjort mig ännu dåsigare. Får se om det blir så här hela veckan, lite opassande när vi ju ska på festival från och med torsdag.
Men det är i alla fall en bra usäkt för att slappa istället för att plugga.
Vera

Midsommarpizza
Idag gick jag förbi en pizzarestaurang som ligger pâ min gata och där hänge en affisch där det stâg : SMAKAR LÄCKERT. Dem erbjuder en svensk midsommarpizza med köttbullar;-)
Tyvärr kann jag inte vara i Sverige pâ midsommar, sâ jag fâr nöja mej med en pizza.

/Selma

AAAAAJ

Igår innan Vera, Selma och jag skulle åka iväg in till stan rammlade jag illa ute och har stora sår på käna nu som gör skit ont. Va iallafall på en födelsedagskalas igår kväll och sov där. Trevlig och mycket rolig kväll va det!

Gjorde lite mysiga bilder med Emmi igår. Här får ni se:

Esthi

Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit

Jag besökte ett föredrag idag som arrangerades av universitetets Career Service. De erbjuder föredrag om olika arbetsinriktningar och bjuder även in folk från företag så att man kan informera sig om just detta jobb, vad det inehåller och vilka qualifikationer man behöver.
Där jag var handlade det om GIZ-Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, en organisation för utvecklingsbistånd och internationellt samarbete. Jag är verkligen glad att jag gick dit fastän jag var rätt trött efter dagen, det var riktigt interessant och jag kan absolut tänka mig att jobba där! Första steget är såklart en praktikplats antingen i Tyskland eller i ett av länderna där de jobbar med bistånd.
Det är ett allt mer viktigare tema även för politiker och därför har man goda chanser på att starta sin karriär där. Det verkade även som om man får rätt bra betald, inte dåligt det heller.
Men vi får se vilka ideer jag får härnäst, det är i alla fall bra att informera sig tidigt och tänka på hur livet kunde se ut i framtiden.


Vera

SIXX

Yeeeeeah! Jag hittade SIXX hemma hos oss. Det är en sendare som visar coola serier som Gossip Girl och 90210 eller ibland bra filmer! :D

Esther
Emma
tänkte bara tippsa om BBC´s version av Emma frân 2009. Hela serien gâr att se pâ youtube.

/Selma

Egen grill!

Den här lilla grillen kan jag snart kalla min egen, så fort jag har betalat A. för den vill säga.
Vi var och grillade i Hartenbergpark igår och en grill skulle nog inte ha räckt för oss alla. Därför beslöt jag mig för att också införskaffa mig en sådan när A. frågade om någon annan var beredd att investera i detta.
Kvällen var i alla fall väldigt lyckad. Av en slump kom även min "utbytesstudent" från China, därför att hon var med en kompis som i sin tur följde med en vän till oss. Världen -eller rättare sagt Mainz- är liten.
Ikväll ska vi träffas igen för att ta vara på resterna men tills dess måste jag verkligen plugga en del.
Vera

om att hitta ett rum

Jag har hâllit pâ att leta efter ett bra rum eller en lägenhet att hyra i uppsala. Var pâ vippen att även âka upp över en natt för att besöka studenthemmet där det finns ett rum ledigt. men har nu bestämmt att inte göra det, det blir helt enklet för stressigt.
Det är sâ svârt om man bor längre bort och inte kann träffa hyresvärden eller kolla pâ rummet. Och det är klart att man vill träffa den man hyr till, jag vill ju ocksâ se det jag tänker hyra.

Nu har jag i alla fall en etta pâ gâng som ligger i centrala Uppsala. Man kanske kann sätta nân moster i arbete att ta sej en titt, dem är ju proffs pâ sânt.

O andra sidan skulle det vara jättekul att bo i korridor eller dela lägenhet, sâ att man inte behöver bo ensam.

Ja, ja, vi fâr ser hur det blir... Försöker att inte känna mej allt för stressad kring det.

Hojta till om ni mögligtvis har nâtt tipps eller ett mysigt litet rum som bara väntar pâ mej:-)

/Selma

Planer
Hejsan! Idag hadde jag matteprov och jag gjorde inte mycket mer igår och ändå gick det bra. Efter maten ska jag till ridningen och i kväll måste jag skynda mig med att duscha och göra i ordning mig fratt då ska jag in till stan. I morgon ska jag rida Bijou och dansa. Efter dansen hadde jag tänkt gå till W. och där ska vi göra pizza själv och kolla på en film eller nåt sånt. På Söndag blir det plugg...spanska, musik och chemie.

Esther 


To Stockholm with friends

Yay! Jag kommer äntligen att åka till Stockholm med två av mina bästa vänner :) Jag har velat göra det så länge och nu har vi hittat 5  dagar i början av augusti då vi alla har tid. Det kommer att bli så roligt!! Jag måste visa dem allt sevärt, längst upp på listan står Junibacken. S. var överlycklig när hon hörde det (hon satt på sitt rum igår kväll och tittade på Pippi Långstrump).
Skönt att ha något att se fram emot efter proven.

Vera

snark...

Sommnade i sängen när jag gjorde läxor och skulle just börja med att plugga matte.Så jag har inte gjort nånting än och imorgon har jag ett prov :/ no motivation ! Men skrev mitt sista fransk prov för hela mitt liv idag och det gick jätte bra. Väldigt lätt och nu tycker jag det är synd att jag valde bort det men jag tycker bara der är kul fratt vi har en sån snäll och trevlig lärara ( Frau Klein ). Nästa år kommer vi nog inte ha henne längre så det va bäst att välja bort franska. Efter skolan va jag inne i stan och köpte en ny bh och har äntligen min kräm från hudläkaren^^ // Estherwooow kolla vad bra jag kan dansa :DHittade den här videon när jag letade efter bilder :D Det va jag och Vera som gjorde lite skoj för nåra år sen på Fagerhult :P Enjoy!
Vera, får jag ladda upp din video också?

Esther

Hudläkaren suger!

Idag hadde jag bara 5 timmar som är väldigt nice :) men jag tänkte gå till hudläkaren efter skolan, men så får man reda på att han har stängt! Han har så jävla dåliga tider, det passar adlrig att gå direkt efter skolan och jag behöver ju en ny kräm...hmrf -.-'
Fick igen biologi provet och har en 2+. Hadde jag haft 3 minuter till hadde jag blivit klar och kanske haft en 1, men får nöja mig med det jag fick. Har också skrivit en text om Integration och Migration, skrev då om sverige och hur det är att ha en svensk mamma. Och min lärare tog den och tykcte den va väldigt bra. Hadde inte tänkt att han skulle tycka om det så mycket :P Måste bara skika nåra fina bilder till, så nu ska jag börja leta lite ;)
Esther

film från idagEsther

Jag är utvald!

Just nu pågår det folksräkning i Tyskland och alla som bor i studenthem måste delta. Fast vi får en enklare version av blanketten än vanliga hushåll därför att de flesta inte har det som långvarigt boende.
Många är mycket upprörda över det hela eftersom man måste ange personliga uppgifter men ärligt talat så behöver man ju i de flesta fall bara gå in på facebooksidan för att veta allt man vill om en person. Uppgifterna man lämnar till Zensus behöver man säkert inte vara rädd om, det existerar väldigt stränga regleringar där.
Vera

Germany's next Topmodel!

I kväll gäller det Topmodel för mig ;) Selma kom hem idag, men i kväll är hon borta ch mamma och pappa ska också åka iväg.Hm en ensam kväll kan också vara mysigt nångång (:

Juryn.Killen till vänster kommer från Bexbach,det är lilla stan som ligger på andra sidan ängarna man ser från vårt hus. Vad liten världen faktist är,otroligt :D pappa känner hans bror lite grann^^

Bowling med klassen

Nästa vecka ska jag ut och bowla med min klass. Det är utflycktsdag eller hur man ska säga :P
Blir nog kul. Sist jag bowlade va i Sverige för 3 veckor sen, så att jag kanske inte kommer att vara så dåligt på det. // esther

Bowling med Inez,Samir och Elsa :)

right now : plugga

Just nu sitter jag här och pluggar religion. Har ett prov imorgon, men det blir nog inte svårt. Vår lärare är den chilligaste man kan ha :D
Men nu i helgen och nästa vecka måste jag göra ett historie projekt om Novemberrevolutionen i Tyskland och i geografi måste jag presentera en organisation som hjälper fattiga länder. Den heter giz.
Nästa vecka är det ett franskprov också, mitt sista för hela mit liv fratt jag har valt av franska för nästa år.
Om två veckor blir det tuft. Tre prov i en vecka, spanska, musik och Chemie. Mitt sista Chemieprov också ;) Fattar nästan ingenting där.

esther


sol ☼

Aaaah det är så skönt ute.Ska lägga mig i gräsmattan nu,plugga och njuta av solen :)

Esther

danskurs :)

Igår hadde jag min första danslektion. Har börjat med en danskurs i homburg där man lär sig standartdanser. Typ dom flesta ungdomar gör det nån gång när dom är 13-18 här. Vera gjorde det också men inte Selma och inte Jacob heller. Jag har anmält mig med Julie och Wiebke. Vi har alla egna partner men man byter ut dom i början. 3 flickor i min klass är också på samma kurs som vi så att det är nice. Det va väldigt kul och vi har lärt oss två danser: Vals och Foxtrot. Bra va ?! ;)

Esther

nya shorts + strumpbyxor

Igår köpte jag ett par nya jeansshort till sommaren och ett par vita strumpbyxor med nåt mönster innan Julie och jag gick till danskursen! Såklart från H&M ;)Esther


Grattis Opa! :)Idag fyller vår morfar 72! Vi har drukit kaffe och mummsat i oss god kaka som Omi har bakat. Friederike,Frank och våra två kusiner har kommit och Vera ska komma senare också. Vi ska äta god middag i kväll och fira honom. Grattis Opa!

Esther och Selma


Argh!!!

Jag belv anhållen av polisen idag...på cykeln! Jag fick visst inte cykla där jag åkte, har såklart inte lagt märke till tre skyltar som befinner sig där, hehe. I alla fall fick jag betala 10 €, hrmpf. Jag bryr mig aldrig om skyltar och regler när jag cyklar och man räknar ju inte med att bli kontrollerad heller. Det är väl också skillnad mellan landet och staden. Nu vet jag.
Vera
Vera

Blomma i håret

Tänkte vara lite sommrig idag :)
Har varit rätt produktiv denna morgon och ska nu snart iväg till universitetet där jag har 2 föreläsningar.
Vera

Lycklig mamma

Mamma ringer verkligen sällan till mig och idag var en av dessa få gånger. Men hon hade såklart en bra anledning: Om jag kan jobba hemma nu i helgen! Då kommer man hem för en gång skull och så blir man genast satt i arbete. Själv ska hon såklart åka till Sverige igen efter att ha varit där för två veckor sen... Vilken tur hon har att barnen alltid är till hands!
Alltså jag blir ju inte tvingad och jag har inget emot att jobba men det verkar ändå lite fel. Och att åka just när jag kommer är också dumt, vi har inte setts i tre veckor och nu kommer det att bli ännu fler.
Nåja, då får hon väl komma och hälsa på mig snart.
Vera

Majvandring

Auf der Laubenheimer Höhe
C och jag
Lite Urban Art

Det som egentligen skulle bli en cykeltur förvandlades till en långpromenad eftersom C.s cykel var ur funktion.
Vi gick rätt långt, först upp i vinbergen och sedan ner till Rhendalen. Jag börjar känna hur jobbigt det var nu, är alldeles utmattad. Men det var en jättefin dag och nu har man även sett lite mer av Mainz. Det finns en stor park inte långt bort och en rosenträdgård som kommer att vara underbar när allt blommar!
Någon som vill komma och hälsa på mig?
Vera

Blommor vid mitt fönster

Äntligen har jag hängt upp blomlådan som jag köpte för ett tag sen, blommorna fick jag igår. Kunde nästan sätta dit en till...
Vera