Bad Taste


Tyvärr inte mina egna glasögon
"Jag är kissnödig"-dansen


Laser war
Muhaha

When the world was steadyHär sitter jag och borde egentligen redigera min tidningsartikel till jornalistseminariet....men det är verkligen pâ tiden att uppdatera om den senaste boken jag läser.
Jag har fâtt den av min kära moster E. för flera âr sedan och den heter "When the world was steady" av Claire Messud.
Jag är fortfarande i början, men den handlar om tvâ systrar i medelâldern som inte har nâgon kontakt med varandra och just nu befinner sej pâ Bali respektive London. Det är väldigt interessanta karaktärer som är sâ olika man kann vara och försöker hitta sej själva. Sen har vi deras mamma som bor ihop med en av döttrarna i London, det känns som om hon kommer att bli mera viktig senare.
Jag rekommenderar den varmt, det är en sâdan bok man tar med sej överallt och läser vid frukostbordet och pâ bussen. Det är roligt och spännande att kunna resa till Bali ibland, nu när man börjar längta efter värme och lediga dagar.

//Selma


música española

Eftersom jag har spanska i skolan lyssnar vi på spansk musik ibland.Dom är alltid så himmla roliga :D


Esther


Slut på födelsedagen

Jaha, så har man blivit 20 år..men nu får det räcka, äldre behöver jag inte bli.
Jag blev i alla fall firad ordentligt. På själva kvällen innan födelsedagen här i Mainz, då vi hade lite fest i min lägenhet och i studenthemmets bar.
Tyvärr fick jag inte mycket sömn den natten men gick till två föreläsningar nästa dag, det var jobbigt kan jag säga. Fast C. hade bakat muffins till mig, så det var ändå värt att gå dit.
I fredags åkte jag hem och hade bjudit kompisarna till "Akifs lounge", väldigt mysigt ställe. En del av oss drog vidare till en fest av läkarstudenterna i Homburg efteråt där vi träffade många av våran gamla skola.
Lördag eftermiddag blev det födelsedagskaffe med familjen och på kvällen gick Selma och på bad-taste-party hemma hos A. Kul att klä sig fult och ha passande dansstil till temat.

Nu är jag i Mainz igen och det är på tiden att börja jobba igen, jag har ju knappast fått något gjort från torsdag till idag.


Vera

Grattis Vera:-)Grattis Vera som fyller 20 âr idag. Hon är i Mainz och jag hoppas hon blir firad ordentligt av sina kompisar där. Men vi ses hemma i helgen och ska fira med kompisar och familjen:-)

//Selma

Jogging

Efter frukosten gick jag ut och sprang en sväng i skogen,kanske 40 minuter.Tänkte börja med det så att jag får lite motion och så måste man ju utnyttja det fina vädret också.Himmlen är blå och solen skiner.I januari!

Esther


Facebook Lover 8)Esther x)


Harry Potter and the Deathly Hallows del 1

CHECK!Nu har man sett den också.Mamma,pappa och jag åkte till Neunkirchen till Cinetower och gick på bio.Den va ganska spännande och jag förskräckte ibland :D
Pappa tyckte den va för romantiskt ibland och tyckte att man kunde ta bort det,men nej det hör ju till ;)Esther

 


One Tree Hill ♥

Har börjat kolla på One Tree Hill förra veckan och jag älskar det! :D
Esther


MusikMy Favorite Highway-What are you waiting for ♫

Esther


bygget

Jag va just ute och tog bilder av nya stallet.Jacob behöver det för nåt projekt.För tillfället kan man ju visa hur långt det har kommit ;)

Första bilden tog jag med min lilla digitalkamera idag.Dom andra är tagen med Inez Nikon när hon hälsade på hoss oss.


Esther


nästan vârkänslaidag är det lördag och jag är i Saarbrücken och har fösökt ( och lyckats) plugga lite. Men det är sâ fint väder ute, det är sâ milt att man nästan fâr vârkänsla och längtar ut...

Nu är det i alla fall slutpluggat för idag och ska jag kolla lite pâ Tess, en film av Roman Polanski efter Thomas Hardy´s roman " Tess of the D´Urbervilles" ( som jag mâste läsa inom mina studier).
Senare ikväll ska jag ut och äta med en kompis:)

//Selma

Ännu ett inlägg


Auletta -- Pöbelei & Poesie (Video) - MyVideo

Vad gör man en fredag kväll och är för trött för att plugga men inte vill gå och lägga sig? Man kollar upp altt möjligt på nätet såklart. Därför hittade jag Aulettes video till låten "Pöbelei & Poesie", där de springer runt i Mainz! Kul att känna igen sig alltså. Och de åker till och med med samma spårvagn som jag :)

Vera

Colin Firth fick HollywoodstjärnaVåran älskade Mr Darcy fick en stjärna på Walk of Fame. Den hade han ju redan förtjänat för länge sen. Men bättre sent än aldrig.

Vera

Missing Israel


Kibbutz surroundings


Jobbet kunde vara lite plågsamt ibland (framförallt när man fick börja klockan 4 på
morgonen) men alla älskade mig där och jag fick s
å mycket mer ledighet än alla andra
...och just det:gratis mjölk!


Tel Aviv i februari, vad jag längtar till denna värme just nu


Jerusalem, där jag tillbringade 3 helt underbara dagar med 3 personer som lyckligtvis
r
åkade vara där samtidigt


Charles och jag hälsade på Amanda i hennes nya Kibbutz Yahel mitt i öknen


Jag saknar att få så mycket avocado jag vill varje dag från "the avocadoman" Greg


Nu är det snart ett år sen jag kom till Israel, mycket nervös och ingen aning om vad
som skulle vänta mig.
Och det blev den hittills bästa tiden i mitt liv. Jag lärde känna en ny kultur och fick många nya vänner. Det tråkiga är dock att jag inte vet när och om jag kommer att se dem igen...
Men att jag kommer att resa dit igen är helt klart! Några finns ju kvar, de som valde att stanna
i det heliga landet.


Vera

Esthi 15 år!Idag fyller lilla Esther 15 år, tänk vad tiden går!
Tyvärr så kan varken jag eller Selma vara hemma idag men jag tror att hon blir uppvaktat
nog av alla kompisarna i skolan.

Alles Gute und einen wunderschönen Tag wünsch ich dir!

Vera

New lookEsther och jag har varit hos frisören. Det blev lite kortare för Esthi och en rejäl
förändring för mig. Hade inte tänkt mig det så kort men det blev fint ändå.
Trevligt med omväxling.

Vera

Ich hab dann mal noch ein paar Fragen ...

Ich hab dann mal noch ein paar Fragen ... Gibt es in einer Teefabrik Kaffeepausen? Was passiert, nachdem man sich 2 mal halb tot gelacht hat? Wenn Schwimmen schlank macht, was machen Blauwale falsch? Wenn ein Schäfer seine Schafe verhaut, ist er dann ein Mähdrescher? Warum ist einsilbig dreisilbig? Wer hatte bloß die Idee, ein S in das Wort "lispeln" zu stecken? Was ist besser: Drei Vierkornbrötchen oder vier Dreikornbrötchen? Wenn Superkleber wirklich überall klebt, warum nicht an der Innenseite der Tube? Warum muss man für den Besuch beim Hellseher einen Termin haben? Warum ist Abkürzung so ein langes Wort? Welche Farbe bekommen Schlümpfe wenn man sie würgt? Warum werden Rundschreiben in einem eckigen Umschlag verschickt? Ist eine Gesichtscreme die 20 Jahre jünger macht lebensgefährlich, wenn man erst 19 Jahre alt ist? Sind nymphomane Hündinnen eigentlich zwangsläufig? Dient der Auspuff zum Verlassen des Bordells? Warum muss ich auf Start klicken um Windows zu beenden? Wie lange muss eine Katze trainieren, um ein Muskelkater zu werden? Können Einzelgänger auch alleinstehend sein? Darf man mit Hosen zu einem Rockkonzert? Darf sich jemand, der sich im Ruhestand befindet, nachts hinlegen? Warum ist ein Kreiskrankenhaus nicht rund? Darf man eine Tagesdecke auch nachts benutzen? Ist ein Raumschiff das ausschließlich mit Frauen besetzt ist eigentlich Unbemannt? Geht der Meeresspiegel kaputt wenn man in See sticht? Wie lange kriegt man für einen Wintereinbruch, oder gibt es darauf Bewährung? Wo wachsen eigentlich Purzelbäume? Darf man in einem Schaltjahr auch Automatik fahren? Wie kommt eigentlich das "Rasen betreten verboten"-Schild immer mitten auf den Rasen?


Tja Vera und Selma antwortet darauf mal xD
 Esther


Skolan har börjat -.-

I gå fick inez gå upp redan klockan kvart i 5,fratt dom skulle iväg till flygplatsen.jag vaknade också och sa ädjö med en lång lång kram!Jag saknade henne redan när jag gick och la mig igen :(
Men det ha varit en jätte kul vecka med en masse fina minnen.Tack så hemskt mycket för att ni komm ;)

Iallafall började skolan igen för mig...trist,men det va kul att träffa alla kompisar igen,fratt jag såg inte dom i nästan 2 veckor nu.Hadde det lite kul i skolan iallafall.Fick igen engelskprov och det gick bra.
Jag hadde 7 timmar idag och vi;jag,Alex,Domme,Jason och Wiebke skulle ta bussen hem som alltid,men den kom bara inte.Efter att vi satt vid busshållplatsen i en halvtimme kollade vi på planen och såg att den bussen som vanligtvis skulle komma hadde strukigts bort.Jaha bra att man får reda på det då och vad snällt att ingen säger till oss stakars ungdomar -.-'.Bussen kommer nu bara i stan så att vi får åka in och byta där.
ja vi fick ta nästa buss och jag komm hem en timme senare en vanligt.

 


På nyårsafton♥


Esther


gott nytt âr

jag vet att jag inte har skrivit här pâ bloggen pâ väldigt länge, men jag har varit hemma och det har varit mycket besök och annat roligt mellan jul och nyâr.
Nyâr firade jag med Vera och nâgra kompisar här i min lägenhet i saarbrücken.
Det var jätteroligt och det sov folk i alla rum, även i köket;-)
här är lite bilder...


Fabienne och Marie


Lilly, jag och Vera


Thomas och Tobias

och sâ här sâg det ut efter 12 slaget...
Vera och jag städade dagen efter och hemma väntade släkten frân Sverige.
Esther och Inez lâg pâ sofan för att ta igen sej och njöt av ett avsnitt Pride and PrejudiceInez och Marie är kvar till imorgon och Elsa flyger först pâ torsdag, men jag är ändâ i Saarbrücken för att mina föreläsningar börjar imorgon.
Det är faktiskt rätt skönt att börja igen.

ha en mysig kväll!

//Selma


Trögt pluggandeJaha, här har man tänkt att sitta hela jullovet och plugga för fullt men det är inte så enkelt som jag trodde.
Det är hur svårt som helst att bara sätta sig ner och läsa framförallt nu när släkten från Sverige är här.
Men jag har ju faktist en vecka kvar och man måste ju njuta av den lediga tiden. Fast jag tror inte riktigt på att
det blir så mycket bättre med min drivkraft...

Vera

Trögt pluggandeJaha, här har man tänkt att sitta hela jullovet och plugga för fullt men det är inte så enkelt som jag trodde.
Det är hur svårt som helst att bara sätta sig ner och läsa framförallt nu när släkten från Sverige är här.
Men jag har ju faktist en vecka kvar och man måste ju njuta av den lediga tiden. Fast jag tror inte riktigt på att
det blir så mycket bättre med min drivkraft...

Vera

Frohes neues Jahr


önskar Esther,Vera,Selma,Inez och alla andra här i huset! :)