designed by CRO

En tysk musiker som kallar sig CRO och aldrig visar sitt ansikte utan har på sig en panda mask har designad för H&M. Han verkar gilla katter och mjölk?! Men bra reklam för mjölk och katter gillar jag också. Vet dock inte om jag vill ha dom på min tröja. Finns att köpa från och med den 4. April. milk tröjan kanske blir min.

EstherMuffins och klädskåp

Eftersom det är min sista praktikdag i morgon (tjihoooo!) bakade jag äppel- och kanelmuffins att ha med mig till mina kollegor. Första bakningen i nya lägenheten.
Sen ville jag också visa mitt "nya" klädskåp, IKEA här med men begagnat och så har före detta ägaren satt upp 
tyg på dörrarna, väldigt fint!
 
Vera

Pokerface?

Igår prövade jag, W och L att spela poker. Måste nog öva lite till så att jag fattar reglerna bättre... Men det va första gången, det kan bara bli bättre och det va bara ett litet test. Vi tyckte annars det va kul och kom överens om att vi ska ha några mysiga poker eller spelkvällar i framtiden. Måste nog jobba på mitt pokerface också, ingen talang alls :D

 Godiset vi inte tyckte om fick bli våra pokerchips :D kreativt eller hur ?

Esther

H&M conscious

 
När jag var pâ H&M för en vecka sedan, sâg jag att de har startat en kampange där man kan lämna in sina gamla kläder. De âteranvänds antingen till nya kläder eller trasor i värsta fall. Jag tycker det är en jättebra grej. Själv brukar jag aldrig slänga plagg utan ge till röda korset. I Sverige kan man alltid ge till Myrorna, men det finns inte i Tyskland.
Sâ idag gick jag dit med en kasse och fick ett rabattkort pâ 15% pâ valfritt klädesplagg. Känns som att alla vinner pâ det, förhoppningsvis...I alla fall kanske folk som brukar slänga, ger till H&M i stället för att fâ rabatt till framtida inköp.
 
/Selma

Våffeldag

Hej hej, idag är våffeldagen och naturligtvis ska man äta våfflor då också! Vilket tillfälle att vi fick besök av Sanny's föräldrar och kunde bjuda dom på goda hembakade våfflor, Yum Yum!


Esther


väderprognoser

 
Det är i slutet pâ mars och fortfarande minusgrader ute, vilket är ganska ovanligt. Men jag har kollat pâ väderprognoserna inför vinresan. Dâ blir det i alla fall runt 10 grader + och ingen regn. Fâr se om den prognosen hâller. Skulle vara jätteskönt med lite sol ocksâ, den har vi inte sett mycket av denna vinter.
 
/Selma

vinresa och Pfälzer Küche

 
Leberknödel, ser väl inte sâ dâligt ut?!
 
Nu börjar vinresan närma sig och alla som ska med är supertaggade. Hoppas bara att det blir varmare fram tills dess. Men det blir nâg jättebra hur som. Det är bara mamma som är lite orolig att svenskarna inte kommer att uppskatta det lokala köket, som är bland annat "Saumagen" (grismage) och "Leberknödel" (leverbullar). Har själv varken testat det ena eller det andra men vem bryr sig när det finns gott vin. Förresten vet vi inte ens om det blir det och om sâ är fallet blir det en upplevelse.
 
/Selma
 

genus och sânt

Igâr pratade jag med en kompis som är övertygad om att tjejer och killar bara är olika och tycker det är dâligt av mig att inte ändra min âsikt utan hâlla fast vid den. Jag tror att tjejer och killar är olika av kulturella, men inte av naturliga skäl.
Jag blir sâ upprörd inombords och vet inte hur jag ska tackla det när jag hör sânt. Folk fâr alltid mig att känna mig konstig som har avvikande âsikter som ingen NORMAL människa har. Jag vill lära mig att argumentera utan att en massa känslor väller upp. Men än sâ länge är det svârt.
Genusfrâgor är viktiga, superaktuella och angâr alla. Mânga tror att det bara är en HBT grej, men det är det inte.
 
/Selma

jobberbjudanden

Sen jag blev svensklärare och min mejladress stâr pâ institutionens hemsida, har jag fâtt flera jobberbjudanen. Europeiska Unionen i Saarland har frâgat mig om jag kan hâlla ett föredrag om Sverige när de firar Eurovision Song Contest. Det lâter spännande, sâ det vill jag gärna göra.
Sen pratade jag med en firma som behöver en svensk som ska försöka köpa reklamannonser ât en tysk hemsida. Men det blir helt enklet för mycket, plus att jag inte är sâ interesserad av det.
Men kul ändâ, att svenskkurserna öppnar sâ mânga dörrar.
 
/Selma

Hemmafix

Hyllan som jag byggde ihop själv och den fina bilden på Eshti och mig
Vinkistor av trä på väggen, inspirerad av UnderbaraClaras bok Vintagepimp och hemmafix
Säng med nya lakan
Köket - med diskmaskin!
 

Efter en andra tur till IKEA igår har jag nu hunnit inreda mitt rum lite mer. Jag letar fortfarande efter ett snyygt klädskåp. Vill egentligen inte ha alla möbler från IKEA men det känns svårt att hitta något annat... Nu hoppas bara på finare väder så att jag kan börja snygga till balkongen!
 
Vera
 
 
 

Det blir Storbritanniens tredje största stad

vy över universitetet
 
Tjohej, igâr âkte jag till universitetet för att fâ mer information om mitt halvâr i UK. Mest spännande var naturligtvis att fâ höra vart man kommer. Det var inte fullt sâ enkelt. Jag trodde att det redan var bestämmt, men vi satt och diskuterade det. Jag âkte ut ur mitt första val Aberystwyth (vet ej varför) och skulle till Cardiff. Sen böt jag med en tjej, sâ att hon kunde âka till Cardiff med sin kille och jag till Limerick pâ Irland. Men en tjej som prioriterade Glasgow var inte där, sâ jag fick ta hennes plats. Sâ nu blir det Glasgow. Jag tror ändâ det inte spelar sâ stor roll vart man kommer, det kan gâ dâligt och brâ överallt.
/Selma

Pride and Prejudice´s och Downton Abbey´s land, here I come

Jag fick ett mejl imorse som sa att jag har fâtt ett erasmus stipendium för att âka till Storbritannien eller till Irland. Vet inte vilken stad det blir, det stâr mellan Aberystwyth, Cardiff, York, Glasgow, Limerick eller Londonderry. Jag hoppas pâ Storbritannien, därför bara denna flagga. Fâr höra mer om det pâ torsdag. För tillfället är jag bara glad att jag vet att jag kan âka, ska bli jätte spännande.
 
/Selma

smâ citroner gula

 
Idag drog moster och jag till Sergels för att kolla pâ smâ citroner gula som baserar pâ en roman av Kajsa Ingemarsson. En riktig feel good film, perfekt för en söndag kväll. För er som har läst den: de har ändrat ganska mycket i filmen, men sâ här blir det lite mer action.
 
/Selma

mina dagar

 Bilderna beskriver nog dom senaste dagarna rätt bra. Tog många bilder så tänkte jag kunde lägga upp dom här. Rider Blitz mycket senaste tiden eftersom kvinorna som sköter om hästarna annars är/va sjuka. Sen så va det så härligt väder, väldigt skönt. Men nästa vecka blir det kallt igen :( Annars håller jag på att plugga till mitt theorieprov till körkortet som är på tisdag och ikväll ska jag kolla på Topmodel.


Esther

Mitt nya hem

Mitt rum, observera den gröna stolen som jag hittade på gatan, någon hade kastat ut den och jag tog med mig den
MIna första inflyttningspresenter som inte står i lägenheten än men kommer att bli fina på balkongen 
(som jag ju har två av)
 

Sådär! Nu är rummet färdigmålat och lite städat så att möblerna kan komma in i helgen. Vad roligt det kommer att bli att inreda.
 
Vera

Sol

Åh, vad skönt det är utomhus nu! Dumt, att jag måste sitta inomhus och jobba. Men om ca. en timme kan jag gå och fortsätta måla väggarna i min nya lägenhet! Måste tänka på att ta med mig kameran nästa gång så att jag kan visa lite bilder. Har just tagit en kort paus med C. som också är praktikant och köpte en KitKat White. Gott!
 
 
Vera

konsert

Igår va jag på en super bra konsert med Julie i Saarbrücken. MADSEN, är ett band som sjunger på tyska och dom är helt grymma när dom spelar live. Man ser riktig att som har kul, fast än dom har konsert varje kväll just nu. För två år sen såg vi dom ihop med Selma och Vera och dom är alltid lika bra. Dessutom kommer dom till Rocco del Schlacko (festival) också, wihoooo :))

Nu ska jag gå ut och rida Blitz. Solen skiner,det är helt fantastisk och man blir så lycklig av det!Esthii

The life of Pi

 
Nu är jag i Sverige i tvâ veckor och har inlett vistelsen med att se The life of Pi i 3D med tvâ trevliga tjejer (ni vet vilka ni är;-). Läste boken i USA förra âret för att det var nâgon som rekommenderade den. Kul att se vad dom har gjort av den. Det var verkligen en fest för ögonen (vad har jag fâtt det ifrân?!) med fina bilder och underbara färger. Förtjänta Oscar(s)?, har ingen riktigt koll men den var nominerad till en massa.
/Selma