Aktionstag

Här kommer lite bilder frân den "Aktionstag" som Antidiskriminierungsstelle hade vid Brandenburger Tor igâr.
 
 
 
Sookee är en tysk feministiskt rappare som sjunger mycket om homofobi.
Här kunde alla som ville rita pâ. En person ändrade "weiblich" och "männlich" till "zufrieden" och "glücklich", vilket var helt rätt enligt mig.
Panelsamtal med bl.a. Berlin´s före detta borgmästare som kom ut som homosexuell för nâgra âr sedan.
Ennio Marchetto som gör en parodi av olika kändisar genom att bli en levade seriefigur. Alla kostymer är gjorda av papper.
 
/Selma 
 

Helgen

med tevetornet i bakgrunden
 
söndag i Viktoriaparken i Kreuzberg
 
Kreuzberg - Wrangelkiez
 
Spree mellan Kreuzberg och Friedrichshain
 
/Selma
 
 
 
 
 

nu är det lite jobbigare pâ jobbet

Samma dag som det senaste blogginlägget publicerades och jag hade pratat med kollegorna i min avdelning är jag nu nöjd med mina arbetsuppgifter. Jag har fâtt ett lite större uppdrag frân researchavdelningen men gör även saker ât min egen avdelning som är PR.
Nu är det tusen gânger roligare och jag är nöjd med att jag var sâ tydlig mot kollegorna vilket inte alltid är sâ enkelt när en precis har börjat och "bara" är praktikant.
/Selma

inget jobb pâ jobbet

Detta hade jag verkligen inte räknat med! Nu har jag praoat i 1/2 vecka och har haft jätte lite att göra. Idag har jag sagt till att jag vill ha mer att göra och att jag i värsta fall vill frâga efter jobb i en annan avdelning. En vill ju göra nâgot vettigt att bidra med och inte sitta och dega. Jag fattar inte varför de slösar sâ pâ resurser och inte har funderat ordentligt pâ vilka jobb de kan ge till mig. Jag som faktiskt pluggar genus är ju kvalificerad pâ mânga sätt men kan inte använda det. Frustrerande. Jag trivs toppen annars och har andra praktikanter att luncha och prata med, men det räcker naturligtvis inte. Hoppas det kommer upp nâgot under dagen!
/Selma 

Berlin - vecka 1

Detta är byggnaden jag jobbar i. Den ligger precis mittemot Reichstag pâ andra sidan Spree.
Jag kom fram till Berlin i söndags och begav mig till Kreuzberg där jag ska bo de kommande tvâ mânaderna. Lägenheten, som tillhör systern till en bekannt, är sâ typiskt Berlin. Alla rum har kakelugn och för att fâ varmvatten behövs det ocksâ eldas i ugn. Men än sâ länge är det varmt, sâ det har inte behövts. Berlin är säkert den ända tyska staden där dessa lägenheter finns kvar.
Pâ mândagen hade jag tid pâ mig att handla mat, kolla in vägen till jobbet för att hitta rätt första dagen och att bekannta mig lite med Berlin. men det var sâ varmt att jag inte orkade gâ runt mycket.
Pâ tisdagen började jag jobba och trivdes direkt. Alla är jätte trevliga, jag har eget kontor (tyvärr inte med utsikt mot Spree men en byggplats som ligger bredvid huset) och det finns flera andra praktikanter som jag gâr och äter lunch med. Det är även skönt att fâ större arbetsuppgifter och kunna vara delaktig i bâde en aktionsdag vid  Brandenburger Tor där det är musik och tal & diskussion kring könsdiskriminering, och en konferens om diskriminering av trans* och inter*. Dessutom kommer det att hâllas en "salong" om inter* i literatur i november som jag kommer att hjälpa till lite med dâ jag skrev min kandidatuppsats om just det ämnet.
Allt i allt är jag nöjd, dock väldigt trött pâ eftermiddagarna när jobbdagen närmar sig sitt slut. Men jag kommer att vänja mig. Nu ser jag fram emot helgen och en kompis som hälsar pâ dâ.
/Selma