Brunch

 
 
 
 
 hehe Jacob

en fin bild på Emmi
 
 

Muuuuums! Vi gjorde en American Breakfast idag. Det va vår present till Omi och Opa. Vi hadde allt: Scrambled eggs med Bacon, pancakes med sirap, hemgjorda Bagels och Smoothies. Det blev nog mera som en Brunch :D


Fénétrange

Igår va vi i Fénétrange, en liten by in frankrike, nära tyska gränsen. Vår faster har ett gammalt hus där, där dom är med våra små kusiner ibland på helgerna eller på juldagarna tex. Det är alltid väldigt mysigt där. Familjen träffas där varje år nån dag efter jul och äter god mat och tar en promenad mellan alla gammla hus.
Förra året tog Inez så fina bilder från husen och byn. Hon måste skicka dom nån gång!
Mina bilder är tagen med min mobil men man ser hur fint det är där iaf.


 
 
 
 
 
 
esthi
 
 
 

filmtips

Vi fick en present till hela familjen av mamma. En film som heter Simon och Ekarna. Jag och Selma måste tipsa den, vi tyckte den va jätte bra! De handlar om en pojke som växer up i en arbetarfamilj under andra värkdskriget i Sverige. Han lär känna en judiskt pojke som flydde med hans föreldrar från Tsykland till Sverige. Dom växer typ upp tillsammans och till slut får Simon reda på att han själv är jude och att han föräldrar inte är hans riktiga föräldrar. Och det roliga är att en tysk skådespelare pratar svenska i filmen. Vad han måste ha övat på den rollen. Selma och jag sa samtidigt : "Han låter som Michael Salzmann!!!" :D


God jul!


Vår jul
 

D A på tyska


Såg på TV att Downton Abbey ska visas i Tyskland nu också. Naturligtvis tog det så lång tid tills det sänds här fratt tyskarna måste dubba allt först. Det är inte samma sak att inte se det på original språk tycker jag, så hemskt...
Men annars skulle nog ingen kolla på det här i Tyskland. Vi får se hur populär engelska serien kommer bli.

Esther

Au revoir Montpellier

Avskeds-/Julmiddag med lite Julsångskaraoke med hjälp av Youtube
Fira slutet av terminen
Opera med La Bohème
 

Lite av det jag gjorde de sista dagarna här. Fin avslutning! I morgon bitti går tåget hemåt. Längtar!!!
 
Vera

Det börjar närma sig

Det fina karusselet vid Place de la Comédie, där vi tog en tur för några dagar sen
 
Alltså nu börjar jag verkligen längta hem på riktigt. Fastän vi har superväder, soligt och upp till 17 grader, så vill jag tillbaks till det gamla vanliga. Har nu nästan klarat av alla tentor och det gick ganska bra, tror jag. Nu blir det också en massa Erasmusfester innan alla åker hem. Men jag har lite andra planer, ska ha en mysig före-julmiddag på torsdag och fredag blir det opera! Sen gäller det att packa och städa. Och några julklappar behöver inhandlas också. Så jag kommer att njuta av de sista dagarna och samtidigt se fram emot hemkomsten.
 
Vera

Fransk romantik

 
Sista gången bio i Montpellier med en underbar film. Romantik, komedi, bra musik och pastelliga färger. Måste ses!
 
 
Vera

Min helg

Min helg va riktigt lyckat! På fredag va jag på julmarknaden i Homburg med ett gäng vänner, nåra har jag inte träffat på länge, så det va trevligt. Vi drack glögg och åt på ett mysigt ställe. Lördag hadde jag en ridlektion och det gick superbra. Just nu rider jag en väldigt fin häst. Måste ta ett foto nästa gång. Efter det fixade jag läxor och lite sånt och på kvällen hälsade jag på hos Wiebke. Där blev det god mat och en massa prat. Söndagen va också jätte mysigt. Hadde vänner hemma, som vågade ta sig upp till oss i det här snövädret. Vi bakade pepparkakor och va ute i snön :)
Imorgon blir det skola igen. Förhoppningsvis kommer inte bussen, så att jag inte kan ta mig till skolan, hehe :D

 
 
Esther

Lyon imorgon

 
Imorgon har jag min sista Erasmusutflykt. Det blir en helg i Lyon där det är "Fête des lumières". Hela stan kommer att bli upplyst och det ligger snö där också! Har har vi det rätt så kallt nu med men någon snö blir det nog inte den närmsta tiden.
Det enda som ororar mig lite är att just idag börjar jag känna av en lätt öron-/halsinflammation. Får ta det lugnt nu ikväll, så blir det säkert bra igen tills i morgon!
 
 
Vera

hfzghny

hej test test , försöker blogga från min nya mobil, esther


jag hatar rubriker

hej,
nu är all stress innan jul nästan borta. Ska bara ha ett prov till nästa vecka och sen ska jag äntligen slappna av...Idag har jag sovit bort hela eftermiddagen fratt jag sov för lite dom sista dagarna, hehe. Nu ska jag kolla på ett eller två avsnitt Downton Abbey och dricka en kopp te. Ska blogga lite oftare nu, vi hörs.

 
 
Esther

Paket!!!

 
Vilken underbar gudmor jag har! Det här paketet kom idag från faster F. Jag blev så lycklig när jag satt här och pluggade och bara längtade till jul och såg vad jag hade fått.  Sen är det ju också St. Nikolaustag i Tyskland idag, väldigt passande!
 
Vera

Min advent

 
Nu börjar jag längta hem extra mycket. Men lite adventsstämmning har jag ändå skaffat här med mitt fina ljus (tyvärr inte rött) och adventskalendern jag fick av mamma. Sen har julmarknaden också börjat i Montpellier där jag redan har njutit av fransk glögg. 
 
 
Vera