mindre än två veckor kvar...

...tills jag ger mig iväg! Sjuukt, det är ju rätt snart..

På fredag hadde jag min sista arbetsdag på Naturwaren Theiss. Så skönt att inte gå upp klockan 5 på morgonen längre. Fick med mig några produkter som avskedspresent. En del har jag ingen användning av alls, t.ex. ansiktskräm till män, men pappa eller Jacob kanske vill ha den.
 
 
 
 
Så nu sitter jag bara hemma och har inget att göra? Nej nej, igår hjälpte jag till att täcka silo efter skörden och bakade kaka till alla som hjälpte till. Idag ska jag till ögonläkaren och fixa några saker till mamma.
Imorgon kommer hovslagaren, ska fixa i häststallet och sen gå på ridlektion.
Helgen är också redan planerad och nästa vecka är det tänkt att hälsa på hos Vera i Mainz i hennes och Rs nya lägenhet. Spännande!
 
Esther

Göteborgs Skärgârd

 
 
Igâr passade jag pâ att njuta av den sista fina dagen innan regnet och kylan kom idag, och drog iväg till Styrsö, som är en av öarna som ligger precis utanför Göteborg. Dessa Bilder tog jag uppe pâ en klippa där vi satt och ât picknick.
Kommande vecka ska jag signa kontrakt pâ ett gym efter att ha testat att träna där en vecka, och gâ till mitt första medlemsmöte med F!. Lektionerna flyter pâ, än sâ länge är det ganska chill, men om tvâ veckor ska jag hâlla seminarium ihop med annan person. Inför det blir det mera jobb.
Ha en bra vecka
/Selma
 

i münchen

hej,
just nu är jag i münchen. vi åkte hit med bussen och det gick jätte bra. vi bor på ett hostel som jag bara kan rekomendera när man tänker va här. bra frukost, fräscha rum och bad och wifi.
igår traffade jag mid F och hans sambo. vi åt på ett super bra chinesiskt restaurang och prattade en massa. det va väldigt trevligt. vi har ju inte sets på 4 år.
sen lämnade han mig hos dom andra och då va det dags för fest! F tippsade om ett område där det va en massa lokaler. lyckad kväll! vi kom hem kl 3.
efter frukost gav vi oss iväg till station och är nu på väg till Dachau. där fanns det ett stort konsentrationsläger förr som vi ska titta på med audioguide. blir nog väldigt sorgligt men mycket interessant också.
i eftermiddag ska vi se hur vi mår och vad vi ska hitta på. jag kanske ska träffa F en sväng till :)

Esther
första "riktiga" skolveckan

cookies, fin tändstiksask frân vârt favvokafé i Homburg och ett kort som kompis A skickat ända frân Tyskland - sâ roligt att fâ paket!
 
I mândags hade jag min första föreläsning plus seminarium som varade i flera timmar och var väldigt givande. I seminariedelen var vi ganska fria att prata hur vi ville om genusvetenskap och feminismens status i samhället och vâra personliga erfarenheter med det.
Det var roligt att höra mânga berätta exakt samma saker som jag har upplevt - att folk inte tar en pâ allvar när en pratar om genusrelaterade grejer/problem, att en jämt mâste förklara sig för att en pluggar genus och att det minsann inte "bara handlar om kvinnor".
Dessutom har jag nu lärt mig mer om feminismens status i länder som Tjeckien, Kenia och Marocko men även i Sverige. Svenska staten har främjat ett jämlikt samhälle i flera decennier, därför finns det sâ mânga genusvetenskapliga institutioner runt om i landet. Och fastän Sverige är en bra bit ifrân att verkligen vara jämlikt, verkar det vara en allmän värdering att det ska vara det.
Det ska bli spännande att se hur det gâr för F!. Hoppas de kommer in i riksdagen, det skulle sâ behövas!
 
/Selma
 

vad som händer

Hej hej,
jag har inte uppdaterad här på jätte länge jag vet :P

Men jag tror alla vet vad jag gjorde i sommras. Jag va på studentresa, har varit i Sverige med Selma och Vera, Har varit på festival med grymma vänner och festad en del. Men sen en vecka efter jag kom hem från Sverige har jag börjat jobba. Först på en fest i Homburg, sållde drycker och serverade en kväll. Sen började jag jobba i en firma som producerar handkrämer och bodylotion och sånna grejer. Har nästan alltid börjat kl 6 och jobbat tills klockan halv 3 med två 15 minuters pauser. I första veckan började jag halv 3 tills 11 på kvällen. Så det finns två skifter, ingen natt och inget arbete i helgen. I början va jag alltid jätte trött efter jobbet men nu har jag vant mig och kan alltid njuta av lediga eftermiddagen. Igår tex va jag och red en ridlektion igen efter några veckors paus och det va så kul! Fick rida en jätte fin dressyrhäst och nu har jag träningsverk haha :D
I morgon tog jag min lediga dag och åker till München tills på söndag med en grupp ungdommar. Då ska jag passa på att se min gudfader Florian.

Ska jobba två veckor till, sen är jag hemma i två veckor och seeeen ska jag ge mig iväg till Nya Zeeland med Wiebke. Då ska vårt äventyr börja! Den 13. oktober går vårt flyg  från Frankfurt till Auckland med en Stop over i Kuala Lumpur. Det blir 22 timmars flyg :/ Vi kommer vara heeelt slut när vi kommer fram mitt i natten. Vi har bokat det första nätterna i ett hostel. Hur det blir sen vet vi inte än. Antingen köper vi bil där, eller så jobbar vi lite först om hittar nåt där eller så tar vi oss ner till södra ön, för att köpa bil där eftersom det ska vara billigare där. Men vi har inga 100 % planer än.
 
Det här inlägget blev väldigt strulligt men tänkte bara berätta lite om mina planer och vad som händer hos mig just nu. Jag lovar att uppdatera lite oftare! Senast när jag är på andra sidan världen. Då har jag nog en massa att berätta :D
 
 
Esther
 
snygga skor höhö ;)
 
 
Selfie time!
 
pärlan igår :)
 
urbant besök och urban ears

 
Veckan som gâtt har känts bâde lugn men var ocksâ fylld av aktiviteter. Skälet till det är kanske att skolan inte börjat pâ riktigt, förutom nâgra introduktionsmöten. Men jag har lärt känna nytt folk bâde pâ kursen och pâ humanistiska sektionens inspark. Jag har varit pâ speeddating och pâ studentpub, där jag träffade den smâtt pâverkade kârordföranden som jag lovade att göra nâgot ât jämställdhetsarbetet vid universitetet. Han kanske har glömt att vi pratade vid det här laget, men jag tänker ta ât mig att fâ ihop ett gäng som vill jobba med det.
 
I helgen kom moster E pâ besök ända frân storstan och fick njuta av det "götta" vädret. Vi gjorde inget särskilt men satt mest och pratade, och igâr kväll ât vi fin fiskmiddag hemma med syssling A.
När E hade âkt idag drog jag iväg och köpte dessa hörlurar som jag har gâtt runt och kollat och tänkt pâ ett tag, sâ nu slog jag till. Är mycket nöjd med köpet!
 
Imorgon är det första föreläsningen och det första seminariet. Veckan kommer dessutom bjuda pâ fler inspark-aktiviteter med avsutande sittning pâ lördag.
 
/Selma