Packat

 
Nu har jag packat ihop alla mina ägodelar och snart kommer Esther och Jacob med bilen och tar med sig allt hem. Jag stannar kvar tills på tisdag, sen åker jag hem också för att packa igen för den stora resan!
 
Vera
 

Medeltidsmat

 
Eftersom vi var i Visby under Medeltidsveckan skulle vi såklart också äta äkta medeltida mat! Det fick vi på Leva Kungslador i en gammal klosterkällare. Det var dukat upp mycket fint med mycket grönsaker och himla gott bröd. Och så fick man äta med handen såklart, fast mostrarna var för fina och fick be om en gaffel som var avsedd för barn egentligen...
Tyvärr så missade vi bara att det även fanns grillat utomhus, lite dålig information!
 
Vera

Lilla Bjers

Bästa gourmentmaten på en liten gårdskrog på Gotland. De har ett eget växthus och odlar nästan alla sina grönsaker själva. Allt annat är också ekologiskt och närodlat.
En enastående smakupplevelse.
 
 
förrätt
 
huvudrätt
 
/Selma

Bilder från Sverige

 
 
 
Yes, yes, yes det funkar! :) Det va på första dagen på Södra Fagerhult. Vi gjorde en cyckeltur till Algots och handlade mat. Det va jätte varmt den dagen, en av de finaste när vi va där. Men Det va inte alls jobbigt att åka cyckel, bara lagom och skönt.

Esther
 
 

Koala björnar och Wombats

 
 
 
Det sötaste djuren som finns!!!! Jag tycker dom ser så intelligent ut och samtidigt är dom så gulliga. Jag vill absolut se dom här djuren irl nån gång. Därför tänkte jag att efter studenten ska jag åka till Australien och kanske göra nån slags Travel and Work grej där.
 
 
Esther

ett litet jobb i alla fall

Idag va min första dag på mitt "jobb". Jag passar barn i skolan som tillbringar tid på eftermiddagen i skolan. Det är liksom dagis efter skolan, där dom gör sina läxor. Jag måste typ bara sitta där och kolla att dom gör sina läxör och måste hjälpa dom när dom inte pallar uppgifterna eller behöver hjälp. Lätt som en plätt och jag får 6 euro per timmen. Ganska konstigt när dom kommer fram och jag måste gå i genom deras läxor. Det är mest små femmor eller sexor där, så jätte enkla saker :P Faktist ganska bra att ta upp ett par saker också. En liten flicka tyckte jag ser ut som 18! Haha vi måste ju vara hur stor och vuxen som helst för dom.


Bjuder på en bild på vildsvin tagen med Opas nattkamera, det enda som funkar att ladda upp :D


Esther

Visby 3

 
 
jag blir galen. Kan någon färklara varför det alltid bara går att ladda upp två bilder ått gången?!
 
/Selma
 
 

Visby 2

 
botaniska trädgården
 
 

Visby

det ösregnade första dagen (bilden är tagen genom fönstret till vår lägenhet som vi hyrde där)
 
första måltiden på ön på ett underbart creperie
 
/Selma
 
 
 

It's your birthday!

Grattis på födelsedagen Selma! Hon är i Sverige just nu och firar nog där. Men vi tänker på dig här i Tyskland och jag kommer ringa ikväll. Ha en fin dag. Puss
 
 

Hunter Jacob

 
Nu i sommras gjorde vår bror Jacob sin jaktexamen. För ett par dagar sen hämtade han ut sitt jaktkort och naturligtvis gick han ut på jakt direkt samma kväll. Sen efter 2 timmar kommer han hem och se där, hans första gång va lyckat! Han fick med sig en ca. 2-årig bock. Duktigt bror vi har ;)
Opa är väldigt stolt också.
 


Esther

Nu gäller det

Imorgon börjar skolan! Nu gäller det att vara duktigt fratt det räknas för studenten. Men i början blir det nog lungt. Typiskt att det blir jätte varmt och riktigt sommarväder när man måste gå i skolan igen, till helgen ska det bli över 30 grader, puh.
 

På Blå Jungfrun ( Yey det funkade äntligen att ladda upp en bild :))


Esther

Medeltidsveckan

 
 
Nu är vi på Gotland med mostrarna och det är medeltidsvecka just nu. Igår regnade det tyvär nästan hela dagen med idag hade vi strålande solsken för det mesta och gick på medeltidsmarknaden i Visby.
Jag fick vara assistent till en gycklare också som drev med mig för att jag kommer från Tyskland, hrmpf!
 
Vera
 

festivaltime!

Imorgon åker jag på Rocco del Schlacko. Det är en festival här i Saarland. Jag är sååååå taggad, ska bli så kul att campa 4 dagar med vänner och kolla på grymma artister. Party!
Det kommer bland annat The Wombats. Beatsteaks, Kraftklub och ett svensk band också: Royal Republic.
Bye bye, kommer hem på Söndag ;)


Campingen förra året
 
 
Esther

Picknick

 
Igår kväll bjöd jag Raphael på picknick vid Rhen. Det var jättemysigt och väldift rofullt att bara ligga där och se ut på floden. 
Nu ses vi inte förran om två veckor och sen är det bara en vecka kvar tills jag lämmnar Mainz för gott och ger mig av till Montpellier.
 
Vera

Hemmamys

Jag kom hem i onsdags och har bara stannad hemma sen dess. Julie va här och vi hadde jätte kul ihop, som alltid :) Men nu har hon åkt iväg till frankrike och ikväll hadde jag och Selma det mysigt med te, massage och "Emma" ( Jane Austen historia). Imorgon ska vi jogga innan frukost annars har jag inga planer. Kanske ska träffas med nån vän eller nåt. Tänkte lägga upp lite bilder från Sverige imorgon också ;)

God natt! //Esther
 
 
Gick inte att ladda upp bilder -.-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opel Bad

 
Njöt av ledigheten och åkte till Neroberg där vi gick och simmade. Badet var i och för sig inte så speciellt men man hade en underbar utsikt över Wiesbaden!
 
Vera

Pride, prejudice och sânt

 
Nästa termin kommer jag att ha ett prov pâ en serie böcker som gâr under rubriken " kärlekens literaturhistoria" och gissa vilken bok som ocksâ är med?! PRIDE AND PREJUDICE sâklart<3
Bra att i alla fall literaturdepartementet har förstâtt att P&P är en riktig klassiker inom världsliteraturen. Jag blev nämligen lite upprörd över att ingen av Jane Austen´s böcker ingâr i engelskans literaturlista.
 
/Selma