upp ska det gâ

Jag har precis varit och klättrad i en klätterhall här i Saarbrücken. Det var jättekul, därför ska jag gâ en kurs där man lär sej att säkra andra. Jag träffade en kvinna nu, och vi ska göra den ihop:-) Sen fortsätter man att klättra pâ egen hand.

Jag rekommenderar alla att prova, det är beroendeframkallande.

/Selma

helgens böckerDenna bok lânade jag pâ biblioteket igâr. Gud vad rolig den är att läsa:-)
Längst bak är det en lâng intervju med Colin Firth som jag har stor användning för.
Man fâr ocksâ se bilder pâ skâdespelarna. Mary är snygg i verkligheten och Lady Chatherine de Bourgh ser jättetrevlig ut.

Igâr började jag även läsa Siri Husvedt´s nya The summer without men. Den handlar om poeten Mia, 55,  vars man lämnar henne för en 20 âr yngre tjej. Sâ hon bestämmer sej för att âka till sin hemstad och spendera sommaren med sin mamma, hennes kompisar och sin syster, men utan MÄN.
Den här dikten skriver Mia alldeles i början:

Loss
A known absence.
If you did know it,
it would be nothing,
which it is, of course,
a nothing of another kind,
as acutely felt as a blister,
but a tumult, too,
in the region of the heart and lungs,
an emptiness with a name: You.

Väldigt enkelt men vackert tycker jag.

Men den boken läser jag säckert ut väldigt snart, sâ jag har beställt lite böcker via nätet. Der Erhabene av Longius är en teoretisk text om literaturgenren. Den mâste jag läsa inför ett muntligt prov i literatur.
Dessutom har jag köpt en samling av Jane Austen´s kortare historier och brevromaner. Det känns som om jag behöver lite mer av hennes underbara sprâk just nu:-)

/Selma

Is it worth a presentation?

Jag har börjat en kurs i Businnes English denna termin och vi får hålla en kort presentation om en person inom ekonomin eller ett företag. Då kom jag genast att tänka på H&M. Men jag skulle gärna ha något interessant att berätta, inte bara vanlig fakta. Kanske deras roll som global konsern, de håller på att ta över hela världen nu och det är ju inte bara positivt. Där kunde man faktist komma med lite kritik. Elller finns det ett annat tema angående H&M eller ett annat företag? Jag tar gärna emot förslag!
Vera

en undangömmnd oas

Idag höll jag pâ att somna över mitt plugg. Därför gick jag ut pâ en joggingtur och hittade världens finaste park typ hundra meter ifrân mitt hus. Det ligger vid en slutning och har varit en kyrkogârd en gâng i tiden. Det finns gammla övervuxna gravstenar men även större gräsmattor med träd och smâ skogsvägar. Det känns som om man är i skogen och inte inne i stan. Hur skönt är inte det för att koppla av lite:-)
Kännde mej jättepigg efter sprigandet och lyckades plugga lite till.

Känns kanske lite tjatigt, men jag kom att tänka pâ Colin Firth igen (surprise, surprise;-). Tänker ganska mycket pâ honom just nu för att jag jobbar sâ mycket med föredraget.  Visste ni om att han faktiskt ocksâ är författare och har skrivit short stories som har blivit publicerade?! Han kann mycket han...That guy has something...tänk att han är 50. Man fâr helt enkelt vänta pâ en lite yngre version;-)

/Selmaafternoon with Mr Darcy
Min eftermiddag var helt fantastisk för att jag spenderade den med Colin Firth.
Jag ska hâlla ett föredrag om honom ihop med nâgra andra och jag paxade att prata om hans liv och Pride and Prejudice OF COURSE.
Har nu lärt mej att han faktiskt hadde en kort relation med Jennifer Ehle, Lizzy i Pride and Prejudice.

Vad tycks om att visa scenen där han friar till Lizzy första gângen som inledning?! Helt underbart!!!

/Selma

Falabella hästar

På Fagerhult finns det två nya hästar, mini-hästar. Dom kallas för Falabella pony och är en amerikansk ras. Man kan inte rida bara ta en promenad i skogen^^ Jätte söta är dom!Skuuukt gulliga :P


Här ser man hur liten den är.

Esther

nytt i klädskåpet

I Stockholm köpte jag en kjol på Indiska och ett par solglasögon, men dom glömmde jag på tåget igår :( Jag va jätte irriterad på mig själv fratt jag glömde dom i sista tåget. Jag hadde dom hela tiden i handen, på näsan eller på huvudet och sen glömmer jag dom ändå! Typiskt... Det va ett par pilotglasögon. Få se om jag hittar nåra nya i Homburg. Men dom andra va ändå bättre! :(

Här iaf min kjol ;)

Esther


Otur

Jag åkte till Mainz extra tidigt idag för att delta i en danskurs som C. hade övertalat mig till, Disco Fox och Salsa. Egentligen tycker jag att dansa är himla roligt men jag skulle ha organiserat en danspartner innan. Killen som jag var tvungen att dansa med var en otrolig nörd och hade absolut ingen känsla, jag fick typ leda mig själv. Hur kul är det?!!
Jag går väl dit en gång till och hoppas på att få en bättre partner, annars kommer jag tyvärr att sluta... C. hade inte heller mycket tur med hennes partner. Jag måste erkänna att det känns bra att inte vara ensam med detta problem.Varför är alla manliga single-danskursdeltagare så förfärliga?
Vera

on the wall

Kolla vad snygg jag blev pâ väggen

Tack Âsadaling:-)

/Selma

pâsklunch pâ Feilbacherhof

Vera och jag fixade en riktigt god pâsklunch idag.


med Opa och Omi...


...och pappa


Pia...


... och Emmi var ocksâ med

först var det...


...sill och laxsen frâssade vi i lammfärspaj

 
och morotskakan var pricken pâ i:et

Nu har Vera redan âkt till Mainz och jag drar hem till Saarbrücken om circus en timme:-)

/Selma 


min helg

Heeeej!
Igår åkte jag från Uppsala till Högsby med tåget och det gick jätte bra. Fick byta 3 gånger men det va lungt.
Hadde en nice vecka med Inez i Stockholm och på Halqved. Ni kan läse lite vad vi gjorde på hennes blogg www.inezzio.bogg.se .
Där finns också bilder från vår phooshoot på Halqved. Fina bilder blev det tycker jag!

Mamma och jag va bjudna till M och B till middag igår. Det va trevligt och kul med deras barn och deras flickvänner,vet inte om dom är gifta. Fick ett påskägg av M när vi gick. Smaskigt!

Idag hände inte mycket. Jag bakade just Kärleksmums och skrapade ihopp allt jag behövde.Vi hadde inget bakpulver kvar så hoppas det lyckas ändå^^

Imorgon ska vi åka hem igen.Blir nog rätt skönt och jag längtar att se mina kompisar igen och såklart Vera,Selma och pappa :)

Glad påsk!

Esther


                               


Smakprov på photoshootingen.Mer på Inez blogg.


Glad Pâsk!!!Här pâ Feilbacherhof blir det pâsklunch i trädgârden imorgon. Vi har underbart väder kring 20 grader. idag fâr vi ( Vera, Selma) choklad, färgade ägg och trevlig pâskfrukost när pappa kommer in.
Esther är pâ Fagerhult med mamma.

Glad pâsk önskar
Jacob Sisters

Grattis Jacob!Today is the day. Jacob fyller 17 år! Vi kommer såklart att fira honom här hemma med födelsedagskaka.
Själv kommer han att vara hos sin "speciella vän" och hennes familj. Verkar som om han trivs väldigt bra där.

2 dagar kvar

Snart är det lov!!!Hadde typ en vecka skola och så har man 2 veckor lov direkt.Sista veckan va det chill.Vi kollade bara på filmer och hängde runt fratt hälften av klassen va i England.Inte alla kan följa med -.-
I påsklovet ska jag åka till sverige och träffa Inez igen :) Veckan ska bli helt underbar.Först Stockholm och sen Hallqved och sist småland!Och vad jag hittar på i andra veckan får jag se,har inte planerat nåt än.Men nu i helgen ska jag rida på fredag och på kvällen gå ut och träffa kompisar i stan.Söndag ska jan fylla 18 så att vi firar Lördag kväll/natt och jag ska sova hos Jana.Och på Söndagkväll ska jag ju åka till sverige!


förra året kring påsk ♥

Esthi


hemska bilder!Men bra låt.

Esther

En bra dag

N u sk ajag snart in till stan för att träffa my folks in Mainz. Har gjort Engelskaprov idag för att anmäla mig till en kurs och kom på högsta nivå så att jag genast kan börja med Business English den här terminen, nu hoppas jag bara att jag får en plats också, platserna är nämligen begränsade.
Sen träffade jag min utbytesstudent från China och en kompis till henne, supertrevliga tjejer och kompisen bor även här i studenthemmet. Kul!
Och min cykel är äntligen fixad, tjihoo.
Vera

Spring has come

Utsikt från mitt fönster, mycket bättre än på vintern. Och den nya gardinen ( som jag har sytt helt själv!) gör rummet verkligen trevligare.

Är i Mainz igen sen fredag, då S. flyttade in hos mig. Hittills har det gått jättebra och vi hade också en liten fest här freadg kväll med tre av tjejerna som kom kom och hälsade på. Efter en ordentlig förfest gick vi till baren här i huset, det var enklast och framförallt billigast.
Igår hade vi mysdag och tittade på Inglorious Bastards som jag inte vill se så snart igen... och Sex and the City.
Nu ska vi åka in till stan och kanske universitetet, där jag tänkte visa runt lite.
Vera

jobbet

Vi tog lite bilder när vi va ute hos korna och jobbade.dom blev inte så seriösa,men man ser,att vi har roligt när vi jobbar ;)Esther


I am your buddyJag hade anmält mig som TOM-Buddy, alltså som fadder för en untbytesstudent. Jag ville vara lite social och engagera mig i något och eftersom jag gillar internationella kontakter, är detta nog det rätta för mig.
Idag fick jag i alla fall ett mejl där det stod att jag blev tilldelad en tjej från China som ocksv läser ekonomi.
Jag skrev genast ett meddelande till henne och jag hoppas att få träffa henne så snart jag är i Mainz igen, på fredag alltså.

Vera

bilder

Esther

yeah yeah yeah

Hittade yeah yeah yeah låten som spelas på varje party i Eva och Adam :D

Den heter Step it up från Stereo MCVad vi skrattade åt den Inez,eller hur?! ;) :D

Esther

sola i april

Igår tänkte jag egentligen gå på en ungdomsfestival med jana men tyvär blev hon sjuk.Istället gick jag upp till Julie och det va mer en 20° ute.Vi la oss i solen i bikini och en bok och njöt av solen.Julie blev lite brun,hos mig ser man inte så mycket skillnad men jag blir aldrig så snabb brun.
Esther

London picLite kul bild som jag tog i London. Annars var jag lite trög med att ta bilder under UK-resan, så det finns tyvärr inte mycket att visa. Men jag har i alla fall många fina minnen och jag är glad att jag bestämde mig för att åka dit.
Det blev en massa museer (gratis inträde), en hel del "walking" och nya interessanta bekantskap.

Vera