Balkongbilder

Såhär ser det ut på min balkong, Selma och Esther hade mig stolarna hemifrån när de var och hälsade på mig förra veckan och vi hade invigningsfest. Hittade även passande sittkuddar!
Min hängande flaskkruka
Tomat
Köksbalkongen, blomman fick vi i invigningspresent
 
 
Vera
 


tv-intervju och föredrag

 
I förra veckan hände det mycket. Pâ mândagen blev jag intervjuad och filmad för lokal tv, bâde pâ Gustavsburg i Jägersburg och hemma pâ Feilbacherhof. Aneldningen är att Gustavsburg är ritad av en svensk arkitekt och Feilbacherhof har ju ocksâ svensk anknytning, pâ sätt och vis.
Pâ onsdagen höll jag mitt föredrag om Sverige, där jag berättade om Melodifestivalen och Eurovisions betydelse (tack gâsen), jämnställdhet, politiken, systembolaget, literaturen, midsommar och fika bl.a.. Det var kul och jag fick mycket beröm.
Pâ torsdagen mötes vi nâgra stycken hos en kompis till min faster för att kolla pâ mitt tv bidrag (har inte tv själv). Jag lyckades inte hitta klippet pâ nätet men här är i alla fall en bild och lite text om intervjun.
 
http://www.sr-online.de/sronline/sr_fernsehen/sendungen_a_-_z/mag_s/20130516_mags100~_seite-2.html
 
/Selma
 

Vera i Hamburg

Helgen efter att Esthi var i Hamburg tog även Raphael och jag en tur dit för att hälsa på en kompis. Första kvällen var det födelsedagsfest i hennes lägenhet. Nästa dag gick vi till hamnen där det var Hafengeburtstag, en stoooor hamnfest med för mycket folk!
Svenska kyrkan
Gorch Fock - tyska marinens segelbåt
Vi gick igenom Tunneln under floden Elbe
 
På kvällen gick vi till Reeperbahn, ett helt otroligt ställe där barer Turas om med nattklubbar och alla verkar vara totalt berusade.
 
 
Nästa och sista dagen tittade vi på Karolinenviertel - Hamburgs alternativa kvarter som påminner om Söder fast trashigare.
En av alla gulliga afärer
Urban gardening
Supergoda och super billiga hamburgare
 
Vi var också väldigt imponerade av J.s balkong och tog med mig hem lite inspiration av den.
Roligt med flaskor som hänger upp-och-ner och växterna kommer ut nere
 
 
Vera
 
 
 
 
 
 

bakning

Bakade lite den här veckan och tänkte visa resultaten! Det blev festliga hallon-vanilj cupcakes och en rabarberpaj med vaniljsås.Esther

Hamburg

Hade ett par väldigt roliga dagar i Hamburg! Det är en så fin stadt, ska i alla fall återvända dit nån gång. Vi hade desutom tur med vädret. Det regnade inte alls och vi hade sol, det blev bara lite kyligt på kvällarna. Det va så mycket program på kyrkodagen (eller kyrkodagarna, det va ju 5 dagar). Vi satt och lyssnade på en talk runda, där vår Bundespräsident Joachim Gauk va med.
Dessutom såg jag Angela Merkel, men såg bara håret för att det va tusen reporter och kamerormänniskor runt henne. Men det va kul, för att vi satt bara där och anade inget och helt plötsligt kom det en stor boll av människor och alla: Där kommer Angela Merkel!! :D

Jag va på tre konserter, men bara ett band va bra. Det va förbandet av nån som nån gång va med i Eurovison, men jag har aldrig förut hört namnet Max Mutzke. Han va iaf sjukt dåligt, men eftersom förbandet Mateo (förr hette dom Café Jazz) va så bra gick vi på deras konsert i lördags. Köpte deras skiva, fick autograph och tog bild ihop med sångaren. Groupiiies :D
Vi såg Stefanie Heinzmann också men hon va inte toppen heller...

Vi bodde i en skola medans vi va i Hamburg. Det är vanligt på kyrkodagen för att det är så många människor som kommer. Hela stan va fullt av konserter, stånd och människor.

Kanske ska gå på nästa kyrkodag om 2 år igen, bara i en annan stad!

 mysigt bar untomhus vid vattnet- StrandPauli

Svenska kyrkan

ElbphilharmonieVilla områdetMateo!


Bästa bilden haha ;)Esther

Vin i mängder

På vingården Braunewell
Spundekäs med Brezel - en regional specalitet
 

Det verkar som om jag jag bara har att göra med vin under min fritid den sista tiden. Först vinresan, sen en eftermiddag förra veckan på vingården här ovan. De hade öppet hus och man fick testa så mycket vin man ville helt gratis! Ja, och denna helg är det vinfest i Mainz där jag var de två senaste dagarna. 
 
Jag har märkt hur mycket jag har lärt mig om vin också under 3-dagars-resan. När jag stod vid ett vinstånd i förrgår och sa att jag hade druckit samma druvsort som var sötare belv jag genast tillfrågad av en herre som stod bredvid om jag var en vinkännare, haha.
 
 
 
Vera
 
 
 

Selma blir tv stjärna

Om två veckor ska jag hålla föredrag om Sverige i samband med Eurovision song contest.nu har tv fått nys om det och vill göra ett litet reportage med mig.jag ska bli intervjuad och filmad när jag typ promenerar utomhus,så att de har lite bilder.ska bli interessant och spännande.
Selma

alltid nåt på gång

hej hej
Oj, nu är klockan snart 1 och jag ska gå upp klockan 5 imorgon bitti. Jag ska åka till Hamburg! Det är kyrkodag där, det betyder det är konserter och evenemang från onsdag till söndag som är organiserade från kyrkan. Varje år är det i en annan stad i Tyskland och i år är det första gången jag ska dit. Det är jätte mycket program och staden kommer vara full av människor. Känns lite jobbigt att det redan är imorgon eftersom dom georgiska ungdomar just har åkt och förra veckan har varit fullt med program, å andra sidan är det spännande. Det är första gången för mig i Hamburg, eller över huvud taget första gången i nordtyskland.

Hörs när jag kommer hem!

Och just det, jag klarade körkortet :) Så när jag kommer hem igen ska jag köraaaaaa!
Dock så klarade jag det först efter andra försöket i praktiken men äsch, är så glad att jag har den nu. Det har ju hänt många :P

Esther