julen

Julen är över :( men den har varit mysigt här på Feilbacherhof. Äntligen kom alla hem igen :)
Vi firade som vanligt. Vi gick i kyrkan, sen blev det fin middag hos Omi och Opa och efter det julklappsutdelning hos oss. På första juldagen fick vi gäster och åt julbord. På torsdag tog vi det bara lugnt och gjorde hemmabio med vår nya TV. Vi började kolla Cloud Atlas men den tar ju så lång tid, sâ att vi bara kollade hälften. Igår va det vår traditionella jakt och julbord igen.
Jag hoppas ni har alla haft en trevlig jul med :)

Julafton i bilder:
fördrink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Raphael fick en trasa till köket med Victoria och Daniel av mamma
 
Jacob och R hadde mycket roligt med boken: Vad män ska veta.
 
 
 
 
klassiska minka bilden efter julklappsutdelningen, bara att vi redan har röjd bort allt presentpapper
 
mamma beställde julmust via nätet. Det är jätte små gulliga flaskor

Raphael tog ett familjefoto av oss, men inget blev väldigt bra föratt på alla bilder är det nån som blundar. På den här har alla ögonen öpna, men pappas min?! :D


Esther

perfekt avslutning

 
 
Dâlig kvalité pâ bilderna...anyway...en perfekt sista dag. Imorgon...off to Germany:-)
 
/Selma
 
 
 
 

Oh yes!

Det här blir min arbetsplats från April till September: Lufthansa Aviation Center!!! Jag var på anställningsintervju där idag och två timmar efter kom meddelandet att de vill ha mig som praktikant. Vilken lycka :) Bästa julklappen hittills. Nu blir det tyvärr inte Stockholm men jag kan bo kvar i Mainz och det är verkligen en stor pluspoäng med. 
 
 
Vera

Julmarknad i Karlsruhe

I helgen har vi varit i Karlsruhe och hälsat på hos åsa och även träffat nästan hela resten av Sproges familjen! Vi gick omkring på julmarknaden och julhandlade. Vi njöt av åsas hemgjorda safranskaka ihop med glögg. På kvällen åt vi på ett badiskt restaurant. Där fanns det mycket god mat! Menykartan va lite förvirrande föratt allting va skrivet på badiskt dialekt men vi lyckades beställa middag och efterrätt. Så god mat, nästa gång vi skulle hamna i Karlsruhe måste vi återvända dit.
Morgonen efter bjöds det på frukost i åsas lägenhet. Hon har en väldigt fin lägenhet, liten med fin och vi fick plats allihoppa :) Tack för helgen!

Här får ni lite bilder
 
 
 
 
haha bästa lilla pojke i världen. han erbjöd att ta foto med sig och lamat om man betalade 2 mark. vi sa att det inte längre finns mark i tyskland. så sa han 1 euro då :D och lamat va inte ens hans :D :D
 


Esther

Glasgows Julmode

Det är oerhört interessant vad folk börjat ha pâ sig lagom till första advent.
Här kommer en toplista pâ de hetaste trenderna 2013.
 
1. The Christmas Jumper
    
 
 
Detta är bara nâgra exempel pâ vad som är väldigt populärt bâde bland tjejer och killar. Alternativt stâr det meningar som: "My Ugly Christmas Jumper", "Jingle Bells" eller "Merry Christmas". Sâ i högsta Bridget Jones anda verkar det vara meningen att tröjan är ful.
 
2. Christmas Hair Accessories

Inte världens bästa bild, men ni fattar vad jag menar. I nästan alla kaféer och butiker pryder de anställda sitt huvud och hâr med juliga dekorationer.
 
3. The Christmas T-Shirt - "I am an elf"
 
 
Denna t-shirt är tvungen att vara med för att jag sâg tvâ tjejer i en pub i förra veckan som hade precis denna modell pâ sig. Sâ, man kan konstatera att folk klär ut sig till figurer som är relaterade till julen.
 
4. Christmas Earrings
 
Ursäkta igen för denna dâliga bild, men den visar i alla fall vad denna trend gâr ut pâ. Inte bara julgranen ska lyssa utan även man själv.
 
Mycket interessant det hela. Känner inte att jag vill haka pâ trenderna, men roligt att titta pâ.
 
/Selma
 

julhälsing

klicka in här ;)

http://host-d.oddcast.com/php/application_UI/doorId=1177/clientId=299/?mId=52591189.2

Julstämmning

 

 


 
 

Så mysigt med julen och ljus överallt. Idag ska vi baka pepparkakor med en familj som kommer på besök :)
I helgen ska vi hälsa på hos Åsa i Karlsruhe. Hela Sproges familjen kommer att vara där. Vi ska bo på hotel (med bastu) och gå på julmarknad.

Esther


 

Panasonic Smart TV

Äntligen, äntligen har mamma och pappa köpt en ny TV. Vår gammla gjorde alltid mycket konstiga ljud, man trodde att de skulle landa rymdvarelser när som helst i vårt vardagsrum, så lät det! Det hjälpte bara att kasta skor eller nåt liknande på TVn så att den skulle hålla tyst :D
Men nu kann vi njuta av alla mysiga filmkvällar och framförallt julfilmer med ny TV :)

 


Esther
 

helg i Edinburgh

Första adventshelgen spenderades i Edinburgh för att träffa vänner och besöka julmarknaden som sägs vara väldigt bra. Det fanns flera marknader runt om i stan. Pâ lördagen började vi med "German Christmas Market". De sâlde tyskt öl, bröd och pretzels, Glühwein och tom Haribo. Dock var allt väldigt dyrt, sâ jag väntar med tyskt bröd tills jag kommer hem.
 
Gud vad roligt att de säljer grejer frân EDEKA pâ en julmarknad. Men folk köper pâ, trots de dyra priserna.
 
 
 
Min patriotism gör att jag föredrar Glasgow, men Edinburgh är väldigt vackert.
 
Söndagen började med Scottish Breakfast, som jag inte provat förut. Men det blev den vegetariska varianten för min del, orkar inte med sâ mycket kött pâ morgonen.
 
fint ställe med kaklade väggar
 
 
Ingenting jag kan äta varje dag, men supergott var det.
 
Pâ eftermiddagen provade jag en annan skotsk specialité: deep fried mars bar, alltsâ friterad chokladkaka. Helt sjuk idé egentligen. Men det var kul att testa och smakade rikigt bra.
 
/Selma