Made in Italy


Esther

Firenze-Florens

I går kom jag och mamma hem från Florens.Det va väldigt trevligt och det är en jätte fin stad.Vi gick ut på fina resatauranter på kvällarna och gjorde kaffepauser på eftermiddagen.Vi gick upp i kampanilen,kollade konstverk i ufizierna(det va bara lite tråkigt) och promenerade i trädgården bakom palazzo pitti.Vi va ute och shoppade en del också!Nu har jag en fin vit klänning,två sommriga bluser och två par nya skor(ett par ballerinas och ett par gymnastikskor).Visar nog allt i nåt annat inlägg.Mamma öpte en fin röd väska,J en skal och E lite presenter till andra och lite saker för sig själv.Sista dagen(igår) va mamma och jag ute på jakt efter presenter efter att E och J redan va på väg hem.

En lyckat resa!
Esther


Shopping in York

Dagens inkop: skor och bikinitop fran Dorothy Perkins
Faktiskt det forsta jag har kopt har i England, forutom mat och bus-/intradesbiljetter.
Det negativa med att kopa saker har ar bara att allt ser sa mycket billigare ut an det ar, for att pund ar vart sa lite i Euro...
Vera

LOLUX TÄVLING

Har deltagit i en tävling i samarbete med lolux.se på Ebba Zingmarks blogg.Dom har jätte snygga accessoarer och skulle gärna ha nåra av dem,men speciellt det här halsbandet.Esther


Sunny day in York

Hade inte trott att vadret faktiskt skulle bli sa har fint! Hade definitivt pa mig for mycket klader nar jag gick runt i York. Jag bor hos Amanda, en kompis som jag traffade i Israel.
Hon maste tyvarr jobba idag och imorgon men var ledig de 2 sista dagarna, sa hon kunde ta mig runt stan. Vi var aven i Scarborough, dar hennes foraldrar bor. En underbar mysig hamnstad!
Utsikt over Scarborough fran slottsruinen


The Shambles, Europe's best preserved medieval street

Vera

vår (:

Från och med idag är det officiellt vår!Hos oss märker man det också.Idag va det soligt och skönt med 12 grader eller nåt.På torsdag ska det bli 19°!!! Och på fredag ska jag,mamma,Elsa och Johan åka till Florenz i Italien.Där blir det nog också himmla skönt väder.Synd att pappa inte kan följa med,men han kan tyvär inte lämna gården ensam.Han följer aldrig med till Italien.I Rom va han inte heller med ;(Esther


min artikel 2

länket funckade vist inte. Dâ gör vi ett nytt försök: http://www.unt.se/ledare/nu-maste-merkel-forkorta-tyska-fronten-1286066.aspx

//Selma

min artikel!!!

I torsdag publicerades min artikel i UNT. Check it out: http://www.unt.se/ledare/nu-maste-merkel-forkorta-tyska-fronten-1286066.aspx

//Selma

going home...

Idag är min sista dag i kära Sverige. Jag drar hem till Tyskland ikväll. Det har varit tre underbara veckor med familj och vänner. Praoet på UNT känndes jättebra och väldigt givande. Dessutom harj ag lyckats dra i några trådar i Uppsala för att hitta bostad till hösten.
Men nu känns det skönt att komma hem igen till VARMA(här snackar vi 18 grader:-) Homburg/Saarbruecken!!!

//Selma

Give me fourKlart man vet att de mesta låtarna inte är särskilt komplicerat uppbyggda men videon är ändå mycket rolig.

The Kings SpeechSåg The Kings Speech med mostrarna i söndags. Jag kan verkligen rekommendera den. Colin Darling gör ett lysande jobb, han har förtjänat sin Oscar:-)
Pluspoäng för att Jennifer Ehle som spelar mot Colin i Pride and Prejudice har en biroll. 
Gå och se den!!!

//Selma

praktik på UNTIdag var min sista dag som praktikant på UNT. Det känns som om jag precis har börjat och det var lite tråkigt att sluta redan.
Jag blev klar med mina ledarartikel om den politiska situationen i tyskland som ska publiceras någon gång nästa vecka inför dem nästa delstatsvalen. Min chef gillade verkligen min artikel och man blir ju lite stolt när man publiceras i en så stor tidning. Det ger mej självförtroende att jag kann skriva, även på svenska.

//Selma 

Next stop: UK


Buckingham Palace, skolresa till England i mars 2006

Om 5 dagar åker jag! Först till London, sen York och till sist Glasgow. Måste medge att jag är lite rädd inför resan som alltid när det kommer något nytt. Fast jag kommer ju bara vara ensam under resorna till de olika ställen. När jag väl är där kommer jag att bo hos folk jag känner. Att vara i England en längre tid har också alltid varit min stora dröm, så det blir nog jättebra!

Vera

blommor :O

Gick ut lite bara fratt det är så fint väder ute och vad ser man då?!Ja blommor,små,gula,lila,vita blommor!!!
Wihuuuuu våren har verkligen kommit.Blommor är det första tecken.I dag är en riktig vårdag hos oss :)
Jag är glaaaaad!

esther


Altstadt

I Lördags va jag i Altstadt och där firade vi karneval(fasching).Vi gjörde inga bilder i torsdags men nu blir det nåra i alla fall.esthersemlor

Vera och jag gjorde semlor i lördags!mmh dom blev toppen bra :Pesther

Nyamko Sabuni...... är jämnställdhetsminister och biträdande utbildningsminister och tillhör Folkpartiet.
Hon var på redaktionen idag och fikade med ledarredaktionen. Det var väldigt interessant att höra vilka frågor hon jobbar med. Jag kände igen mycket som också är aktuellt i Tyskland.
I fokus står just nu jämnställdhet för kvinnor och män i jobbet, könskvoten i styrelser har debatterats, kvinnomisshandel samt chanser för flyktingbarn att få en bra utbildning.

Dessutom har en liten artikel publicerats där jag har skrivit om plagiatskandalen kring den tyske försvarsministern zu Guttenberg. Han har avgått i tisdags, dock utan att erkänna sitt misstag.
Nästa vecka ska jag skriva en större ledare om den politiska situationen i tyskland just nu som påverkats just av denna skandal.

Det har gått lite upp och ner denna första vecka på UNT men jag har varit med om mycket och känner att jag har lärt mej en hel del. Jag ser fram emot nästa vecka:-)

//Selma


Fasching!!!

Varför har jag rött hår och sånna kläder på mig??Ja fratt det är KRNEVAL och jag ska vara Pippi Långstrump!I kväll ska vi fira.Det är fest i Erbach och jätte mycket folk går dit.Typ alla mina kompisar :D
Jag ska till en kompis i Reiskirchen och vi gör oss i ording,sen går vi dit och efter det ska jag sova över hos henne igen.
Ska bli jätte kul.Vera ska också dit.

 

Esther


vår?

När jag gick ut idag sken solen och fåglarana kvittrade. Det var fortfarande rätt kalt men dem har lovat plusgrader till eftermiddagen. Jag kände verkligen hur glad jag blev av solstrålarna som värmde ansiktet.
Börjar kanske våren äntligen till Sverige?

Snart hemma

Nu är äntligen alla prov avklarade och om en timme ska jag åka hem. Det var ett tag sen, så det känns rätt skönt.
Igår kväll firade vi slutet på denna termin. Först på en fest i ett annat studenthem som inte var någon höjdare, sen gick vi till Irish Pub, där det var karaokekväll. Kul, fast vi hade ingen chans att sjunga på scen för att vi kom så sent och alla omgångar redan var reserverade. En annan gång kanske.
Sen lärde vi känna Ted och jag trodde verkligen att han hette så tills det blev uppenbart att han bara påstod vara Ted från How I met your mother.
Och eftersom jag hade missat min sista bus, fick jag sova över hos C. som bor i toppläge nära stationen. Hon köpte tom. färka "Brötchen" till frukost, länge sen man hade det. Vilken lyx!


Vera