Höstbalkong

Så här ser det ut på balkongen just nu. Har köpt vintertåliga växter idag. Nu när hösten långsamt närmar sig får man ju tänka på sånt.
 
Pelargon, Lavendel och Aloe Vera
 
 Kul att den blommar igen
 
 
Ljung
 
Vera
 

genuspraktiker ska jag bli

 
 
 
Fast jag precis lämnat in min kandidatexamen och ska dra till Glasgow om mindre än tvâ veckor, är jag redan inne pâ att planera min master, som jag förhoppningsvis kommer att gâ i Sverige. Som de flesta vet, vill jag plugga genusvetenskap för att sedan jobba praktiskt med det inom företag, organisation eller liknande. Stockholm och Uppsala har jag kollat upp för länge sedan och de har ett interessant utbud. Men NU har jag faktikst hitta det perfekta programet i Göteborg som heter "Genuspraktiker" och mycket riktigt syftar till folk som vill jobba praktiskt med det i fortsättningen. De flesta andra program är ocksâ jätte interessanta men tyvärr väldigt teoretiska. En annan fördel med Göteborg är att deras urval grundar sig pâ kandidatuppsatsen som mâste ha genusinriktning och i bästa fall är skriven pâ svenska, danska, norska eller engelska, sâ vilken tur att min uppsats är pâ engelska och inte tyska (andra universitet har behörighet om 60 eller 90 hp i genusvetenskap, vilket jag inte har). Sâ nu är det bara att hâlla tummarna för att jag fâr bra betyg pâ uppsatsen.
/Selma

Rockem Festival

Igår kväll va jag på en festival till. Rockem är en liten festival nära oss och det är många små okända band och musiker som spelar där. Men vi åkte hem efter konsären och stannade inte på campingen föratt det är så nära oss. Egentligen skulle jag bara ha gått igår, men eftersom jag följde med så spontant fick jag köpa ett ticket till båda dagarna eftersom dagbiljetterna va slut. Så ikväll ska jag kanske dit igen. Det som va så kul är att man träffar en massa folk man känner där. Om nåra år festivalen kanske är mycket större, det ha växt mycket det senaste åren och blir bara större och större. I ♥ festivals!


 
 
 
 


 
 
Esther
 

Selma 24

På tisdag firade vi Selmas födelsedag här på Feilbacherhof. Jätte mysigt va det och det blev goda kakor igen som Vera bakade. Selmas väninna Laura som hon lärde känna i Uppsala kom även förbi. På kvällen åkte vi in till Saarbrücken där vi spenderade en rolig kväll på en servering med Selmas vänner.


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


 

Småland med vänner

Första måltiden: Köttbullar!
 
Grilla
 
Vi paddlade på gölen
 
Åkte till havet och badade
 Deep Dish Pizza Chicago Style
 
Kubb
 På Öland - Borgholms Slott
 Fika i Sollidens Kaffetorp
 
 
Sandviks Kvarn - Restaurangen rekommenderas ej, vi fick betala 6 kronor för  kranvatten ur ett smutsigt glas!
 
Lite hoppbilder. Jag landade tyvärr lite olyckligt och hade svårt att gå hela dagen...
 Hornsviken
 Där hittade jag mynta
 Kunde verkligen inte gå utan stöd
Böda Hamn
 På blåbärsjakt i skogen
 Plockade över 5 kilo, det blev en hel del sylt!
 

Det var våran vecka på Södra Fagerhult och omgivning. Synd att det gick så snabbt!
 
Vera
 
 

min hy

Jag har ju lite akneproblem i ansiktet och hadde det även på ryggen. Just nu håller jag på men en behandling en gång i veckan och det ger så bra resultat. Så jag tänkte att jag kunde visa upp resultatet efter 3 behandlingar här, bara för att det är så underbart att det hjälper!

 

man ser även hur brun jag blev under sommaren

Esther

mammas födelsedag(skakor)

Idag fyller vår fina mamma år och det firas här på Feilbacherhof. Selma, pappa och jag har alla bakad för fullt här. Ikväll blir det god lunch som jag och Selma ska laga nu.

tyvärr blev tårtan med frysta bär, men så är det när man inte är i Småland och har en massa blåbär precis ute i skogen...

Esther

Rocco ist nur einmal im Jahr!

Hadde jätte kul på Rocco. Party från torsdag till lördag. Man jag va glad att komma hem och ta en ordentlig dusch och äta god lagad mat från mamma och sova utan musik från fem olika håll runt om ens tält.

Bildbomb:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nåra hadde tagit med sig blommor för 50 euro och planterad en liten trädgård (obs ingen har dött, det trodde vi eftersom dom hadde en liten lykta)


Esther

Minka

 
 
 
 
 
 

blå

 
 
Före och efter målningen. Vad tycks? Det ska matcha tillbygnaden. Den ska jag måla sista veckan av lovet.
 
Esther

min sommar

Hej vad länge sen det va jag skrev ett inlägg här. Men jag har haft så mycket att göra, bara roliga grejer så klart, så som det ska vara när man har sommalov :) Hadde grymma dagar i Sverige ihop med Inez. Först va vi på Hallkved, sen 2 nätter i Stockholm, sen med tåget till Södra Fagerhult och till sist va Inez en vecka här i Tyskland. I Sverige solade vi mest och va allmänt två "chillpaket". Vi lagade mycket mat och tränade tom lite grann. På söndag körde vi Inez till flgplatsen. Hon fortsatte sin resa till frankrike och jag har nu träffat vänner, ridit och målat huset här hemma de sista dagarna. Nästa vecka blir det Rocco del Schlacko :))
 
 

 
 middag hos Elsa
 
 
 
Läsa Kalle Anka för lilla Sandra
 
Södra Fagerhult
 
 
 
 
 
 
 
Öland
frukost
 
 
Vårt stökiga rum. Vi städade varenda kväll ;D
 
mums
 
Esther