Välkommen hem Selma

Imorgon kommer Selma att landa i Tyskland! Du är välkommen hem :) Hon har nog en massa att berätta., men man vet ju mycket också genom bloggen. Men ändå inte allt.

Ja och så längtar jag också till helgen. Har redan planerat en massa, ska bli så kul! Skolan är bara jobbigt just nu. Är faktist glad att börja i 11 snart (näst sista året innan studenten i Saarland). Då blir jag av med en massa ämnen som jag inte tycker om, som historia och fysik!

Just det, vädret är ju toppen! Finns inget bättre än när våren börjar tycker jag :)Rolig bild på mig och Jacob. Han överraskade mig med kameran^^EstherOcan Beach- San Diego

Nu ar jag i San Diego, det ar min sista dag. Jag traffade en tjej redan forsta dagen och vi har blivit jattebra kompisar. Vi bor ensamma i ett rum for fyra, vilket ar rena lyxen.
Ocean Beach dar jag bor ar sa trevligt. Alla ar sa avslappnade och det ligger precis vid havet.
Men arligt talat har jag inte sett sa mycket av staden. Igar var jag i Balboa Park och pa Zoo men annars har jag mest varit i Ocean Beach och i hostelet. Det blir latt sa nar det ar sa manga trevliga mannisor har, sa man valjer att umgas istallet for att springa runt pa stan.
Ikvall ska jag ut med elena, min roommate och  en annan tjej som kom igar.
Och imorgon aker jag till San Francisco igen.

/Selma

Tyvarr sa funkar det inte att lada upp bilder, men har ar ett litet klipp sa ni far en insyn i hur det ser ut i Ocean Beach.


 

Hemma är det bäst

Vi är hemma igen efter en fin skidsemester! Vi hadde soliga dagar men också två dager där man knappt såg nånting och nåra av herrskapet kastade sig ner i snön oavsiktlig. Förutom ett knä av Johan som har lidit lite grann har det  inte hänt nåt farligt. Det blev en massa god mat också. Kanske lite för mycket till och med^^ Så det va helt lagom med en veckars skidåkning i Österrike! Nu måste man snart gå till skolan igen men sånt är livet...

Är glad att vara hemma igen faktist! Har saknat min lilla Minka så mycket. Ska mysa lite med henne nu :)Såhär fint såg det ut
(tog en Google bild, är för trött att ladda över bilder från kameran)LA the thirdSista dagen passade jag pa att shoppa i Santa Monica. Det var dundervader som vanligt och jag hittade en klanning pa Urban Outfitters och en bikinioverdel pa Vicorias Secret. Har atit middag ihop med en polskt tjej som bor i mitt rum och ska ga och laga mig snart. Man blir sa trott av alla manniskor och alla bilar.
Nasta destination: San Diego:-)

/Selma

LA the second

Idag flyttade jag till Venice Beach for att det ska bli enklare att ta sig. Santa Monica ligger sa nara att man till och med kan ga dit. Men annars ar denna stad inte promenadvanlig. Det kommer att ta 1 1/2 timme for mig att aka till greyhoundstationen pa torsdag. Och det ar samma stad.
Maste erkanna att San Francisco faller mig mer i smaken. Det ar kul att jag bor sa nara stranden och Santa Monica har roliga butiker. Men det ar inte fint utan valdigt smutsigt.
Och sa ar jag inte sa interesserad av Hollywood och kandisar. But I will make the most of it:-)

/Selma

LA the first

Nu ar jag i LA i Woodland Hills. jag bor hos en familj som ar jattetrevlig. Igar hade de vanner pa middag som delvis var tyskar, vilket var jatteroligt. En av tjejerna var pa besok fran Tyskland, ska upp till San Francisco och kommer att vara kvar nar jag ar dar. sa vi har bestamt att traffas.

Imorgon flyttar jag till ett Hhostel i Venice Beach for att det ar sa mycket battre att ta sig. Venice Beach i sig ar jattespannande och ligger aven nara Santa Monica och Malibu.
Har inte alls varit sugen pa shopping hittills men jag tror att det ar lage at go nuts pa affarerna i Santa Monica nu:-)

/Selma   


San Luis Obispo


vy over San Luis Obispo

Nu befinner jag mig i San Luis Obispo, en liten stad nara kusten. Det har varit fina dagar. Mitt hostel ar jattemysigt, dar man sitter tillsammans pa kvallarna framfor en oppen brasa.
Igar akte jag ut till "Morro Bay" och gick barfota pa stranden. Underbart.
Tyvarr ar inte allting alltid en dans pa rosor nar man ar ute och reser, speciellt inte nar man reser sjalv.
Imorgon ska jag fortsatta till Los Angeles och hade tanckt att ta greyhound dit. Men greyhoundstationen i denna stad ar lite av ett mysterium. Ingen vet ricktigt vart den ligger eller om den overhuvudtaget finns langre. Dessutom visste jag inte hur jag skulle fa tag i en biljett. sa det har jag forsokt fixat och gatt och oroat mig over hela dagen. Hostelet haller stangt over dagen, sa jag kunde inte fraga dar heller.
Men nu ar det fixat.
Sa fort hostelet oppnade igen kollade jag efter tagforbindelser istallet. Lyckligtvis sa gar det att ta buss, tag och buss igen, som gar precis nara dar jag bor. Resan kommer att starta tidigt imorgon bitti, ta 8 timmar och den ar dyrare an att ta greyhound. Men det struntar jag fullkomligt i. Huvudsaken ar att jag vet hur jag tar mig imorgon.
Sa nu tanker jag slappa och forbereda mig infor imorgon.
LA here I come:-)

/Selma

Vera blir lärare

Har just fått ett mejl om att jag ät antagen som övningsledare för Statistik nästa termin. Egentligen var jag aldrig särskilt sugen på att göra det men det är ju så att när alla andra gör något vill man också pröva.
Och jag har ju inget att förlora. Tvärtom, jag övar att prata inför en grupp och jag tjänar en liten slant på samma gång.
Det gäller alltid att vara engagerad och det är mycket roligare att delta i universitetslivet än att bara gå till föreläsningar.
Vera

Harmony Hill in pictures

Idag ar der min sista dag pa Harmony Hill och efter en molnig helg har solen borjat kika fram igen.
Sa nu ar det lage att lagga upp nagra bilder pa garden.
ladan jag sover i


selma in action


vi har sa mycket apelsiner att det blir farskpressad juice till frukost varje dag


utsickten fran berget bakom garden


annu mer utsickt
langst upp i bilden ar huset
Dessa vanner fick jag lara kanna redan pa min forsta dag. dem sticker genom kladerna och jag har fortfarande nagon typ av utslag dar dem kom att min hud/Selmaavokado

Idag blev det lite avokado till maten. Och när jag såg kärnan tänkte jag, att man kanske kunde plantera ett avokadoträd. Så jag gjorde som mamma sa att man skulle göra.

Sätta tandpetare i kärnan och hänga det på ett glas med vatten. Och sen så får man vänta att det kommer upp nånting. I internet står det att man ska byta ut vattnet varje dag också.

Jag visar resultat, om det blir nåra. Det tar nog nåra veckor.


God natt. Esther


Ja, jag finns kvar

Va lite tyst den sista tiden, det beror bara på att jag inte orkade göra nåra inlägg. Dom känns ju inte heller interessant när Selma skriver om Kalifornien och visar bilder av soliga San Francisco. Men tänkte kunde höra av mig. Om en vecka får jag lov. Vi ska åka på skidsemester till österrike. Längtar jätte mycket! Det är så kul att åka skidor :)

Det va nog allt, jag kommer på just nu att skriva om... hejdåJust det, snart är det FASCHING! Det som är synd med att vi åker bort, är att jag missar  detta. Förutom på torsdag. Då ska jag till Erbach och fira ;)

Bilden är från förra året med Jana i Altstadt.Esther


Pictures of San Francisco

Nu kommer lite bilder pa mina dagar i San Francisco


harligt vader och det blommar redan


Alcatraz prison island


Golden Gate Bridge


SeokJin som jag traffade forsta kvallen och upptackte staden ihop med mej


Detta var ett litet smakprov pa San Francisco. Bilderna pa Harmony Hill kommer upp snart.

/Selma

Harmony Hill

Nu har jag varit pa farmen i tre dagar och jag gillar det valdigt mycket. Jobbet ar valdigt latt, det ar mycket tradgardsarbete och vi tar hand om djuren. Det finns tva getter, tva hastar, tva katter, en hund, en papegoja, flera hons och en tupp. Och alla springer som de vill. Jag och en annan tjej som jobbar har borjar klockan 7 och slutar 2. Sen ar vi lediga och far gora vad vi vill.
Det ar varmt som pa sommarn mitt pa dagen och igar var vi ute och plockade apelsiner, forsta gangen for mig.

Tankte stanna till fredag nasta vecka, men det funkar inte for att det ar andra som kommer, sa pa tisdag aker jag till San Luis Obispo, en mysig liten collegestad nara kusten.

/Selma

San Francisco

Det har blir mitt andra bloggforsok. Borjade pa ett blogginlagg igar men natet pa hostlets datorer kraschar ganska ofta. Nu har jag varit i San Francisco i nastan 3 dagar och det ar underbart. Vi har varldens finaste vader med stralande sol och jag kan ga i shorts.
Redan kvallen jag kom traffade jag en koreansk tjej som ochsa reser sjalv och vi gar ganska mycket tillsammans.
Forsta dagen var jag pa Alcatraz, ett havsmuseum och strossade runt pa Fishermans Wharft. Igar gick vi pa ytterligare tva museer och tittade aven pa Golden Gate Park.
Seokjin, koreanskan, ar valdigt ambitionerad och vill se jattemycket sa jag ar alltid helt slut pa kvallarna. men idag tancker jag ta det lite lungnare for att kunna ga pa pubrunda ikvall.
Jag skulle jattegarna visa nagra bilder som jag tagit men tyvarr ar datorn for trog. Jag kanske provar igen snart eller sa tar jag det nar jag kommer hem.
Soliga halsningar till kalla Sverige och Tyskland

/ Selma