Photoshooting

Inez och jag hadde en liten photoshooting igår.Ska såklart visa vilka fina bilder det blev.Vi fotade med 2 olika hattar och bakgrunden va min röda vägg i mitt rum.















Igår och Idag :D

Tjenna ;)
Här är Inez och Esthi.Igår va vi i stan,homburg,inte så stort men man kan i alla fall shoppa lite grann!
Jag köpte en T-Shirt,lite smink och moon boots.Så nu har man inga kalla fötter längre^^
Idag ska vi göra Photoshooting hadde vi tänkt,kanske efter maten? :)
Här få ni bilder från igår:


Om ni vill se bilderna lite större kan ni gå in på Inez Blogg.


Esther och Inez


Inez in the house ;)

I morse kom Inez och Marie!Äntligen,sist vi har träffats va im sommras.
Idag har vi bara chillat,kollat på TV och som ni ser fixat desigen ;) Ett jäääätte stort tack till inez kompisar Erika och Sofia som hjälpte oss med att lägga upp den :)

Nu ska vi gå upp och kolla lite på Eva och Adam xDD Ja lite barnslig men jätte kul ändå.Haha man skrattar jätte mycket kann jag säga ;)


Bild på sötaste Esthi ;)
/Inez


Julbord

Första juldagen, igår alltså hade vi vårt traditionella svenska julbord. Dock lite mera spartansk än vanligt för att kära familjen A. som alltid brukar hälsa på oss denna dag och ha med sig mycket goda ting, firade jul i Sverige.
Men vi klarade oss utan och det var väldigt mysigt.



Mamma testar hennes julklapp från Omi, en elektriskt kniv, för att skära julskinkan.





En jättesnygg leverpastej (tyvärr inte hemmagjord)





Bockbier, tysk starköl


Vera



Alla 3 hemma

Idag komm Vera hem och Selma komm redan på torsdag.
Men just nu är det bara jag som är hemma,mamma och pappa såklart också men dom sover^^
Selma och Vera är ute på stan och träffar nåra kompisar.
Ska nog också gå och lägga mig snart.Har varit i Homburg idag med Julie och fixade dom sista julklapparna.Vi fick gå en hel del,fratt när vi va i Reiskirchen med bussen stannade den till och busschauffören sa att han inte kan åka vidare-.- ehm jaha nu sitter man här i Reiskirchen och det är svinkallt ute och det är slaskigt väder men snö på marken och det regnar?!
Vi stig av bussen och gick enda till Erbach för att ta en annan buss in till stan.Jag är jätte upprörd över bussarna just nu!Dom kommer för sent eller inte alls.På Måndag skulle Julie och jag in till stan för att träffa kompisar och vi stog där i 30 minuter men det kom ingen buss.Wiebke ringde och sa att ingen buss skulle åka den kvällen,fratt det va så mycket snö och blablabla -.- Men man har ju en snäll morfar som kör en till homburg klockan halv 9 på kvällen :)

I morgon ska jag,Selma och Vera göra lite julhemligheter ;)
Jag tänkte baka Knäck och skulle kanske träffa Jana.Vi ska byta julklappar och prata lite om det som har hänt^^ ;)

Yippie bara 2 nätter kvar tills Julafton!!!


God jul ;)


Esther

Före-jul-klappar



Den här fick jag från Rachel i onsdags när hon hade lagat taiwanesisk mat åt oss. Och hon firar ju
egentligen ingen jul. Jätterart! Hon och Julia fick också varsin liten present från mig igår.




Denna fina fotoplansch fick jag av Caro igår när vi hade våran adventsfest. Hon hade redan haft i några
bilder från våran gemensamma tid (som ju inte är så lång än) och sen kan jag kompletera den.



Ingen vidare kvalitet men här swr man i alla fall var jag har hängt upp den.


Vera

Auf dem Frankfurter Weihnachtsmarkt



Vy över julmarknaden i Frankfurt

Igår besökte vi julmarknaden i Frankfurt. Efter att ha sett marknaden i Mainz (flera gånger) och Wiesbaden som ju ligger direkt på andra sidan av Rhein kom vi på att Frankfurt inte heller ligger så långt borta och bestämde oss för att ta oss dit.

Jag måste erkänna att jag aldrig riktigt har sett Frankfurt så det var på tiden att åka dit nu.
Vad vi dock inte tänkte på innan var att det igår var sista lördagen innan jul och alla såklart var ute och julhandlade... Affärerna var smockfulla och det blev inte bättre på julmarknaden. Fördelen med detta är dock att det blir lite varmare med så mycket folk omkring.
Kalla fötter fick jag ändå efter en tid och en kopp Glühwein hjälpte tyvärr inte mycket.
Jag var glad när alla stånd stängde klockan nio och vi kunde ta oss hemåt igen.

Ikväll ska vi ha lite julfirande hemma hos Anja också med presentbyte, "Wichteln". Jag har just bakat en pepparkaka i min julgransbakform som nu äntligen fick använding innan julen är över.

Nu snöar det för fullt utanför mitt  fönster men av snöchaoset som verkar ske över hela Tyskland har jag inte märkt av någonting här. Vi har verkligen det perfekta klimatet här!

Vera

4. advent





Anne och jag photoshootade lite igâr...

sen drâg vi hem till Verena...


Sabine och Mirjam


Alexandra, Verena och hälften av Sabine^^


Charly


och Silke, som var vâr sexiga julhare^^

Vid julklappsbytet fick jag en jättefin vägalmanacka av Sabine, som hon har gjort själv:-)
En jättelyckad kväll med mycket gott och roliga vänner.

I morse var jag med mamma pâ en gudtjänst här i byn och det var en väldigt fin predikan.  
När jag gick hem snöade det igen...

trevlig fjärde advent!

//Selma



Design

Vi vet att vår blogg inte ser väldigt inbjudande ut,fratt vi inte har nån header eller nån speciell design.Den 28. kommer vår kusin Inez och hon ska hjälpa oss lite med det,eller hur?^^Vi har typ ingen aning hur det funkar :D
Vi trodde vi måste sätta in det med HTML,fratt det står ju så där?!Men Inez sa att man inte alls behövde det,så hon får väl visa hur man gör^^
Har fixad nåt litet med bilder från en photoshooting vi gjorde typ för två år sedan när Åsa va hoss oss.





Esther

Lussekatter

Så nu har vi gjort lussekatter.Det va ju på tiden^^
Jätte gott!




resultatet

Esther


julstämning


bilden är tagen frân underbaraclara.nu

Jag är hemma nu och i eftermiddag kommer Anne. Vi ska baka Lussekatter med mamma och Esther (vi är lite sena^^) och träffa nâgra andra kompisar pâ kvällen för att mumsa i oss julkakor, dricka glögg och byta julklappar.
dagarna innan jul är dem bästa, det finna sâ mycket att fixa och att se fram emot:-)

//Selma

Wichtel-Geschenk

Här får ni se vad jag fick av min klasskamrad Melissa.Vi delade ju ut presenter i skolan i dag.




Esther

Bilder

Igår när vi väntade på Sabrinas buss:



Esther

Snöstorm Petra

Igår började det snöa igen efter att allt hadde smält igen.Snöstormen kallas för Petra :P
Så imorse kom det ingen buss.Den första kom klockan kvart i 9 och vi stog ju redan där klockan 20 i 6 och väntade.Så vi gick inn till Julie ett tag och sen ut igen och ner till mig och till busshållplatsen igen.Vi gick nog inn igen nåra gånger men sen till slut kom det en buss!Vi ville absolut till skolan,det va ju sista skoldagen innan jullovet och vi hadde bara tre timmar skola.Jag missade gudkänsten men hann till tredje timmen där vi delade ut presenterna till varandra.Jag fick 3 Armringar :)

Vi gick inn till stan efteråt och det va jävligt kallt och mina fötter va blöta och iskalla!Ville egentligen bara hem men fick vara en timme i stan tills nästa buss skulle komma...och den komm!Tur va det.

Nu är det Jullov i Saarland men jag är inte på bästa humör.Vet inte riktigt vaför,men man har ju sina dagar man depar lite.Ikväll stannar jag nog hemma.Hoppas på att Julie kan komma och vi kan chilla lite hemma och kolla på film eller nåt.Orkar bara inte att gå ut och är rädd att bussen inte kommer och jag står kvar i kalla homburg...




Esther





Papparkakshus

Igår va Jana och Sabrina hemma hoss mig och vi bakade pepparkakshus.
Lite Bilder från igår:












Resultatet


Esther



Obamas Halvsyster i Mainz



Für "CARE International" koordiniert Dr. Auma Obama, die Halbschwester des US-amerikanischen Präsidenten Barack Obama, die "Sport für Social Change Initiative", ein Programm, das Jugendlichen neue Perspektiven eröffnen soll. An der Johannes Gutenberg-Universität Mainz sprach die promovierte Germanistin mit dem Politikwissenschaftler Univ.-Prof. Dr. Jürgen Falter über ihre Studienzeit in Deutschland, ihre Hilfsprojekte für Kinder in Afrika, über globale Verantwortung und die Botschaft ihres Bruders, des US-Präsidenten Barack Obama.
(
http://www.uni-mainz.de/presse/41831.php)

Jag har Internet igen sen igår kväll, så nu blir det äntligen lite mer inlägg från min sida!
I måndags var Barack Obamas halvsyster på universitetet och pratade om hennes projekt "CARE International" som erbjuder sportaktiviteter för ungdomar och så ge dem nya perspektiv i livet.
Tyvärr hade jag en matheövning just då som jag inte ville missa men Julia som bor ihop med mig var där och hon tyckte att det var väldigt bra.
Själv hann jag bara lyssna på sista minuten av föredraget men det märktes av applåderna att det hade varit värt att se det.

Vera


Mycket sömn

Hejsan ;)
I morse hadde jag ledigt första timmen och skulle sova tills klockan halv 7 och ta bussen klockan 8.Jag gick upp som vanligt oc sa till mamma fratt jag glömmde bort det i går kväll.Hon gick ut och för att mjölka och jag gick och la mig i varma sköna sängen igen.Jag ställde veckaklockan på halv 7.Jag vaknade nog och stängde av den och sov vidare,man jag minns inte det :D Ja iallafall vaknade jag halv 9.Höhö mamma skrattade bara :D
Tog bussen 20 i 10 så jag komm till fjärde timmen.

I kväll efter att jag pluggade lite musik la jag mig på soffan och somnade och sov tills klockan 20 i åtta...mmh nu är jag inte trött alls -.- kommer nog vara nattaktiv här^^

Vi ska ha lite frokost,eller bättre sagt lunch i skolan i franska,men jag vet inte änn vad jag ska ta med mig.Kanske bara köper lite apelsinjuice imorgon,eller?!Bra att jag kom på det klockan halv 11 på kvällen.




Esther

Cupcakes for Christmas!!!

Vera, Esther och jag tänkte stâ för desserten pâ själva julafton. Omi ( vâr farmor) fixar alltid huvudrätten och mamma har sitt julbord pâ juldagen.

Nu har vi funderat lite pâ vad vi ska göra. Jag blev lite inspirerad av ett recept pâ körsbärscupcakes i Elsa Billgrens blogg. Själva cupcaken innehâller mörk choklad och körsbär och sen är det korsbär i frostingen ocksâ:-)




Vad tycker ni Esther och Vera? Ska vi köra pâ det till Jul?

Glad Lucia pâ er!

//Selma


Glad Lucia?! :)

Glad Lucia,eller vad man ska säga :D
Här i Tyskland firar man inte det och det är nog ingen som vet om att det är Lucia idag.Lite synd faktist.Tycker alltid det ha varit mysigt när vi firade det här hemma hoss oss,men det sista åren blev det inget med det heller.Vi har inte ens Lussebullar,inte ÄNN! ;D
Mamma ska nog baka det nån gång i veckan :)
Idag gjorde hon i alla fall pepparkaksdegen och gjorde redan en plåt.Så i helgen ska vi baka Selma och Vera^^
Kanske börjar med det i morgon om jag hinner.Ska plugga musik också,vi får väl se...





Idag va en rätt bra dag.Första timmen kollade vi på en spansk film om en dansskola.Andra timmen va ledigt.I sport spelade vi basketboll.Det är jätte kul tycker jag.Jag gjorde nog nåra poäng till min grupp och vi komm 2a ;)Vi borde spela baskettboll oftare,men det finns en del tjejer i min klass som hatar det men dom kanske kom på smaken idag?!
Sista timmen va vi också lediga så jag komm hem klockan 2 :)


Gjorde hemlagad chokladkola när jag komm hem.Det smakar ju som Daim.Mmmmh älskar det!
Receptet hat jag från www.arla.se ;)




Esthi


örongodis nummer 2

Igâr ringde jag till Frank, min fasters man, som är läkare och han beställde örondroppar och paracetamol till mej, som jag bara behövde hämta pâ apoteket. Gud vad skönt med en läkare i familjen.
Sâ tack vare det sov jag bra i natt och överlevde min marketingkurs som dessutom var jätterolig.

Pâ eftermiddagen var anne här över en kopp te och jag bestämde att nu äntligen ska jag göra hâl i öronen och anne ska följa med.
Vera, Esther och jag är typ dem ända som inte har hâl och det känns kul att testa. Jag tror nâg att jag kann passa bra i örhängen.
Esther och vera? är ni med pâ att göra hâl?

//Selma

:)



Esther

yummi


Lebkuchenherzen ♥


Esther

God kväll

Egentligen va det planerad att Jessica skulle komma klockan 9,men hon fick bråk men sina föreldrar och fick inte komma.Så nu sitter jag ensam här hemma.Det är jätte tråkigt,alla mina kompisar är i Homburg men jag ville inte följa med.Jag ville inte stressa eftersom att jag först komm hem klockan 7 från ridningen.



Esther


örongodis!!!

ikväll är det en konsert som jag har gâtt och längtat efter i flera veckor, men nu har jag varit förkyld i flera dagar och har ont i öronen. sâ tyvärr sâ blir det hemmakväll med örondroppar i stället för musik...gggggaaaaaaaaaahhhhhhhhh.
Hoppas det blir bättre framöver sâ att jag kann hitta pâ nâgonting imorgon kväll.

Trevlig helg pâ er!
//Selma

Helg!

Alltså tiden rinner verkilgen iväg! Det är redan så mycket jag behöver plugga inför proven i februari och jag vet inte när jag ska hinna att göra allt detta. Föreläsningstiden pågar ju ända fram till dess. Det är i alla fall bra att jag är ledig veckan efter nyår och inte som Selma veckan före jul. Då är det bara julstress och man har knappast tid att sätta sig ner och plugga.
Annars är allt bra. Ikväll är vi bjudna hem till en kompis som bor en bit utanför Mainz och därför har utnyttjad nästan alla av oss som bor mer centralt att få en sovplats när det var fest. Så därför tänkte hon revangera sig nu.

Tyvär så har ju min dator gått sönder och jag kommer att få tillbaks den först till jul. Nu måste jag använda datorerna i universitetet men det är faktist inte så farligt som jag trodde. Man klarar sig utan om man måste. Sen har jag också fått låna en gammal dator från en jättesnäll kompis. Fast jag kan först få internet på tisdag. Så det blir en helt datorfri helg :)

Vera


Bilar ♥

Mamma kom med ett paket Bilar från Sverige som jag önskade mig :)



Esthi


Allein,allein...

Hejsan!

Mamma kom hem igår,men flyget kunde inte landa på Hahn,fratt det va snöstorm så det landade i Karlsruhe och hon fick ta tåget hem.Vet inte när hon kom hem,men det blev nog nångång mitt i natten :D

I morse somnade jag om 2 gånger.Ops :D Så jag va uppe klockan 6,brukar annars vara uppe klockan kvart i 6.Sen glömde jag bort tiden också.Jag tittade på klockan:"Shit det är ju redan tjugo i 7!!!" Ja om två minuter skulle bussen komma,så jag sprang upp och satte på mig jackan och skorna och skyndade ut.Hade ingen tid att ta med nåt att äta eller dricka.Men jag hann bussen,den va ändå försenat 10 minuter eller så-->SNÖN ;D

Skolan va rätt okej,första lektionen tittade vi på en film och andra hade vi ledigt :)


Fick reda på att jag är ensam hemma imorgon kväll^^
Omi och Opa är där men jag kanska ska bjuda hit Jessica eller julie ;)
Lördag morgon har jag uppgiften att sköta om hundarna och hästarna.Måste gå ut klockan 8 då -.-
Men en gång kan man ju göra det ;D

Lördag kväll blir det Partytime hoss Selina.Hon ska fira sin födelsdag med en massa sköna människor ;)
jag och Savrina ska sova över hoss Jana när det är slut,Jag längtar :))




Esther



some pics









Esther




favorit

Min favoritlåt just nu:


det finns bara en acoustic version på Youtube men den är också fin :)


Esther

Värme

Mysigt med en brasa och lite ljus :)




God natt!

Esther

Let it snow,let it snow,let it snow...

Oj vad det har snöat idag!



Esthi

I wear...

Idag hade jag på mig denna outfit i skolan ;)






Har sytt om västen själv.Blixtlåset gick sönder så jag fixade der såhär helt enkelt.
Det va mammas idee ;)


Esther

Colin in my heart

Idag kollade vi pâ filmen "the importance of being earnest", som är filmatiserad efter Oscar Wildes theaterpjäs med samma namn pâ min literaturföreläsning. Och gissa vem som spelar än av huvudrollerna, om inte COLIN FIRTH, vâr darling frân Pride and Prejudice.
Ett litet lyft pâ en annars ganska jobbig dag.
Jag är riktigt förkyld nu och det hat snöat hela dagen vilket innebär att det är en massa krângel med bussar.
Annars lär det bli en bra vecka: pâ onsdag ska min kompis Tobias hälsa pâ mej i Saarbrücken och pâ lördag ska jag ut pâ en konsert med Lilly.
Sen sâg jag att det är loppmarknad pâ söndag och tänkte frâga min moster Friederike om hon vill hänga pâ.
Ha en trevlig vecka!

//Selma

my weekend

ååJaha,det blev inte så mycket bloggandet den här helgen,okej ingenting men därför ska jag berätta vad jag gjorde på fredag,lördag och idag:

Fredag
Efter skolan gick jag med en sväng in till stan och tog bussen en timme senare och träffade Max i bussen.Det va jätte länge vi sågs.Så det va ganska kul.När jag va hemma fick jag mat hoss Omi,alltid trevligt att äta där ;)
Sen fick jag skynda mig fratt jag skulle till ridningen.Komm lite försent och gjorde snabbt i ordning Federball(en häst,konsigt namn jag vet --> fjäderboll) När jag va framme vid hallen sa Heike att jag inte skulle rida honom utan Goa.Jaha så jag gick tillbaka och flickan som gör utbildning i stallet fixade Goa till mig.Mig gör det egentligen det samma vem jag rider men om Heike tycker det så är det väl så.Gick jätte bra med henne!
Hemma igen duschade jag och fixade mig.Pappa körde mig till Blieskastel.Där va det en konsert med 4 olika band.Det första missade jag fratt jag inte kunde komma så tidigt.Jag va där med Jana,Vanessa,Selina,Justus,Yannick och så va det flera av min skola också.Tredje bandet va "Die Notärtze".Julian,en kompis till oss är basist´och det va därför vi komm.Dom spelar låtar av ett tysk band som heter "Die Ärzte" och det är därför dom heter "Die NOTärzte".I alla fall är dom jätte duktiga och vi va jue värsta groupies ;D Trevligt kväll va det!

Hemma va det också party eftersom Selma och Vera gjörde en Överraskingsfest till en kompis.


Lördag
Vaknade klockan 12 och åt frukost.Va hemma lite och fixade grejer.Sen sprang jag till Julie och vi gick till golfbanan för att åka pulka.Det är så himmla roligt :D Vi skrattade en massa.
Men det va kanske bara en halvtimme fratt jag skulle göra i ordning mig till Lucca's födelsedagsfest.Där va jag tilla klockan kvart i 11.


Söndag
Idag sov jag tills klockan 11 eller så och åt frukost,det va bara en apelsin fratt vi det blev mat hos Omi klockan 1.Försökte  göra Choklad pastiller men det lyckades jag inte med så bra.Ska försöka nästa helg igen ;)
I eftermiddag städade jag mitt rum,det såg väldigt stökigt ut^^Men nu är allt i ordning igen.
Pluggade lite spanska och ja gjorde inget speciellt annars...Nu blir det te och chilla framför TVn med Pappa och Vera.


Bye Esthi


I sommras:Jag,Vera och Inez ♥