Le Zoo

 
Gjorde en söndagsutflykt till Montpelliers djurpark med Raphael-som hälsar på mig denna vecka.
De har alla möjliga fina djur där och det är gratis! Fast ibland tänkte vi oss också att det nog inte är särskilt kul för djuren att bo där, delvis i trånga burar.
På våran klädsel ser man att det även har blivit kallt i Montpellier. Men på fredag åker vi till Barcelona, där är det soligt och varmt!
 
Vera

min svenskkurs

Har precis haft min andra svenskkurs. Det gick redan mycket bättre än första lektionen, dâ det var en massa folk som ville vara med men som inte lyckats komma in i kursen. Har funderat pâ att göra en liten privatkurs ât dem.
Första lektionen war det mânga som tyckte att det gick lite snabbt, men idag verkade alla nöjda. Och det var riktigt kul.
Ar det nâgon som har lite tips pâ vad man an göra? Enkla grejer som att presentera sig själv och andra, eller rabbla alfabetet, fast pâ ett roligt sätt?
 
/Selma

Ladyfest Saar

 
I onsdags började första Ladyfest i Saarbrücken, arrangerat av folk som jobbar pâ mitt departement. De erbjuder föreläsningar, workshops, musik och fest. ser fram emot i kväll dâ det är en konsert och Djanes som spelar efterâtt.
Ladyfest är en internationell tillställning och började i Olympia i USA för ungefär 10 âr sedan. Det har varit i Sverige ocksâ.
Denna festival handlar om mer respekt och förstâelse för folk som blir diskriminerade p.g.a. sexuell lägning, kön, ras mm. och grundar i feministrörelsen riot girl i USA.
Kolla gärna in vad det handlar om och gâ pâ nästa festival som är nära, det är värt det.
 
http://www.ladyfestsaar.de/
 
/Selma

La tour Eiffel

 
Lite olika impressioner från Eiffeltornet som jag har sett så mycket av denna helg.
 
Vera

wish me luck

Imorgon skriver jag sista provet innan det äntligen blir höstlov yey! Men det är biologi, så inte höjdaren direkt... Men jag har ett prov från förra året årskurs 11 om det temat och från samma lärare, så vi kanske har tur och det kommer exakt samma uppgifter som förra året :) Sen är jag friiii och kan ta det lugnt...på LANZAROTE!!!

Bjuder på en smaskig bild på Omis födelsedagstårta som jag gjorde åt henne


Esther

mitt nya rum

  Jag har flyttat och bor mycket mer centralt med tvâ trevliga killar som flatmates. Vi har en mysig lägenhet under taket och trivs bra, fast det kan bli lite kalt i dessa gamla hus.
Här kommer nâgra bilder.
 
 
min lilla myshörna- en del av rummet kan man bara sitta i, men det är det inget fel pâ
 
http://publishme.se/jacobsisters.blogg.se/entry/
 
kom gärna pâ besök:)
 
/Selma

Höst i Montpellier

 
Nu börjar den sakta komma, hösten. Det är fortfarande soligt och varmt om dagen men det blåser mera och natten är riktigt kyligt. Jag tycker det är en sån fin årstid! Löven faller och det är inte så jobbigt med värmen längre som det var i början när jag kom hit.
 
Vera

Perpignan et Collioure

Stationen  i Perpignan
Detta ska föreställa en cappucino...för mycket grädde för min smak
Älskar den här
Tapas, mums!
I Collioure
Och till slut mina fina medresenärer Lisa och Darja
 
 
 Hade en härlig dag i Perpignan och Collioure igår. De ligger båda rätt nära spanska gränsen och det märks också. Man hör mera spanska/katalanska och man kan äta Tapas överallt.
 Det är så fint i södra Frankrike! Själva tågresan var en upplevelse i sig för man hade en underbar utsikt över landskapet.
Och så är det inte lika varmt längre som för några veckor sen, ganska skönt om man vandrar runt en  hel dag.
 
Íkväll blir det fransk bio igen, ska se på "Dans la maison". Men först har jag läxor att göra för min språkkurs i morgon...
 
Vera

voltige

Kom just hem från stallet där jag rider. De saarländska voltigemästerskapet håller på där idag och imorgon. Jag hjälpte med fösällningen av kaffe och kaka. Plötsligt hör jag låten "Snälla bli min igen" från Veronica Maggio, en flicka använde det när hon gjorde sin övning på hästen. Blev lite förvånad, att det finns nåra som känner den här i Tskland liksom?!
Det va iaf roligt att se voltige, har ju också hållit på med det innan jag började rida, typ när jag va 6/7 år gammal.
Ikväll ska Mamma och jag till en hästgala i Zweibrücken, så mycket hästar va det idag!

För er som inte vet vad voltige är: det är när man gör gymnastik på hästen.

                                                                                  Esther

¡Vamos a la playa!

Snart får jag höstlov och då ska jag inte stanna hemma! Nej, jag ska till Spanien :)) Följer med Julie och hennes familj till Lanzarote. Jag längtar så mycket. Sommaren är inte över än, inte för mig iaf :P Jag ska ha sol, bo nära stranden, kanske göra en dykkurs, bada, sola och vad som är bäst: vara med Julie! Har inte sett henne så mycket den sista tiden, men snart ska vi bo ihop och ha kul tillsammans i nästan två veckor :)

gammal bild på oss tvåEsthi
 
 

lillen

Ooooh måste bara visa den här bilden. Vi såg en liten valp, en gutuhund, i Georgien. Det finns en massa hemlösa hundar där, men den här är så gulligt att man kan dö. Helst skulle jag ha stoppad in den i min väska och tagit med mig den hem...
 
 


Esthi

kulturtips

Jag vill tipsa om att kolla in Elsa Billgrens blogg, Hon har skrivit en lista med böcker, filmer, serier, musik och uttställningar som hon tycker är värda att titta pâ. Det som jag blev uppmärksam pâ, var en utställning med Dowton Abbey-kläder som gâr i Stockholm t.o.m. januari.
Är i Stockholm i november, nâgon som vill följa med?
 
/Selma
 
 

IKÉA

Rättstavning???
Här översätter man Köttbullar till skillnad från Tyskland
Inte den snyggaste bilden på mig...
Mina inköp: Ett fint ljus, skorpor, knäckebröd, tunnbröd, snaps och smörknivar ( har bara konstiga vassa knivar med taggar på, inte alls bra att bre smör med!!!!)
 
 
Vera

En kossa i Montpellier

 
Kom just hem från en dag i Musée Fabre och en tur på markanaden med regionala produkter där även den här kon fanns. Sadlen var till för att små barn kunde sitta på den. Stackarn!
 
Vera

Carcasonne

 
Hade en heldag i Carcasonne, en medeltidsstad 2 timmar från Montpellier. Riktigt mysigt men oerhört många tursiter! Hann till och med se ett bröllop vid katedralen.
 
Vera

Jag älskar att resa!


Esthi

VIP =)

Föresten, jag träffade Winnie Pooh i Georgien :DEsther

Sometimes, you need to step outside and get some fresh air

Ibland är de det bästa att bara gå ut och göra en promenad eller liknande. Kände så i söndags och gick ut en sväng med hundarna. Idag va det samma sak. Könde mig så trött efter dagen i skolan, men när jag väl va på cyckeln påväg till körskolan va jag jätte pigg! Så jobbigt att sitta i skolan och det har blivit så kallt dessutom. Men vad bra att jag kan sova lite längre i morgon iaf och så har vi ledigt hela onsdag. Ska kanske gå på bio i morgon kväll :)

Bjuder på en bild på Jacob och mig i Georgien:
Esther

Besök

Frukost utomhus
Kaffe och Smoothie i Brioche Dorée
Vi skrev kort till Tobias
CIder och Crêpes
Dansa i "Cargo"
Stranden, tyvärr för kallt för att bada
 
 
 
Hade besök här i fina Montpellier över helgen. Selma och Thomas kom fredag kväll och vi hade det mycket trevligt! Synd var bara att det regnade hela lördagen, så vi var inomhus rätt mycket, satt i café och gick i gallerian. Men vi vågade oss ut även på kvällen för att uppleva Montpelliers nattliv.
Söndag och Måndag var det slut med regnet som tur var och vi kunde vara utomhus också. Verkligen kul att få besök men tre dagar kan kännas riktigt kort ibland...
 
 
Vera