Cullen Dag 16 - detaljer

Här kommer lite bilder pâ den mysiga inredningen
 
 
Ett av sovrummen med fina havsmotiv pâ väggarna
 
Jag älskade verkligen kopparna i hostelet
 
Imorgon är min sista dag, sedan bär det av till Inverness pâ fredag, där jag ska spendera helgen.
 
/Selma
.
 
 
 
 
 

Cullen Dag 13

 
 
 
Här bjuder jag pâ lite bilder frân min soliga vinterpromenix. Idag var jag ledig och sov länge. Pâ förmiddagen jobbade jag pâ min rapport och lagade lunch med Ollie, den yngste sonen. Sedan drog jag ut för att njuta av landskapet och solen. Affärerna i Cullen var öppna, sâ jag passade pâ att titta i antikaffärer.  
Det är verkligen skönt och vackert att vara här ute, men det ska ocksâ bli kul att komma iväg till Inverness pâ fredag. Lite trist att sitta hemma tvâ lördagar i rad, men det finns inte sâ mycket man kan göra här.
Five more days in Cullen ahead!
 
/Selma
 
 

Cullen Dag 8- the Antique Centre

 
Igâr tog jag en vända upp till Cullen för att besöka deras Antique Centre. Cullen är fullt av vintageaffärer, men Ruth rekommenderade just detta ställe som även har Café. Först fingrade jag pâ allt möjligt, speciellt gamla broscher och böcker. Dessutom finns det kläder, fint porslin och gammalt silverbestick.
 
 
 
 
Speciellt svârt var det att lâta bli att ta med sig fina läderinbundna böcker som är för tok för tunga för min packning.
Sedan satte jag mig för att dricka kaffe och läsa in en bok en stund innan jag gick tillbaka hem.
 
/Selma
 
 
 
 

Cullen Dag 6

 
Hostelköket där jag sitter och chillar när jag är ledig
 
 
Idag har vi en lugn söndag här, sâ jag tänkte blogga lite om vad som hänt de sista dagarna. Inte sâ mycket faktiskt. Jag jobbar lite med olika saker, som att tvätta och olja stenplattorna i duscharna, hugga och stappla ved, städa köket och vedspisen och laga nâgot trevligt med alla infrysta äpplen som ingen vill äta. Vad bra att jag finns här nu för jag älskar ju äpplen!
I min lediga tid gâr jag ut och gâr ensam eller med hunden, läser (skönt att hinna läsa) och skriver pâ min rapport för skolan.
Jag älskar verkligen havet. Bilden ovan är tagen pâ en jätte fin dag nu i veckan dâ himmlen var blâ och gjorde att även vattnet sâg blâtt ut. Det är kul att jobba med ved bakom huset bara för att vara nära havet och kunna titta pâ vâgorna mellan tagen.
Maten jag fâr här är sâ bra. Jag känner verkligen att jag mâr fysiskt bättre än i Glasgow. Det är lugnare, jag jobbar ute i friska luften och jag fâr bra hemlagad husmanskost.
Barnen som fortfarande bor hemma är 15 och 17. 17-âringen är lite knepig och jag har knappt pratat med honom. Han är otrevlig mot sina föräldrar, hjälper aldrig till med nâgot och spenderar alla sina pengar pâ alokohol och cigaretter, Men den yngre sonen, som är väldigt musikinteresserad, tycker det är kul att prata och vi har umgâtts lite och lyssnat pâ musik tillsammans.
Tyvärr finns det inte sâ mycket jobb ât mig den här ârstiden, sâ jag känner mig lite lat. Men annars sâ trivs jag bra och kommer nâg att stanna till fredag om en vecka.
 
/Selma
 
 

Carr House Farm

 
Nu är det bestämt att jag även ska ner till England för att jobba pâ en gârd i en vecka. Detta ställe ligger i North Yorkshire, ungefär en timme frân York. De har fâr, hundar och kycklingar, och jag kommer mest att fâ ta hand om alla deras hundar nu när jag kommer dit.
Gârden ligger ocksâ nära Ripon där Downton Abbey utspelas, sâ jag känner redan nu för det.
 
Om nâgon är interesserad: http://www.carrhousefarm.co.uk/
 
/Selma
 

Bokrecension

 
Vi fick den här boken av Elsa och det visade sig att både hon och Åsa tyckte att den var så tråkig att de slutade läsa efter hälften. Därför tänkte jag skriva lite om den så att ni ser vad ni missade ;)
Boken börjar med att Elizabeth och Fitzwilliam Darcy ska ge en bal för sina vänner och det berättas om vad som hände innan (alltså en sammanfattning av Pride and Prejudice). De två har varit lyckligt gifta i sex år nu och har även fått två pojkar. Perfekta läget alltså för att arvet är säkrad! Även Jane och Charles Bingley lever lyckligt med två döttrar och en son inte så långt ifrån Pemberly. 
Men natten innan balen kommer plötsligt Lydia fram till Pemberly och det visar sig att Captain Denny har blivit mördad i skogen när Lydia var på väg till sin syster för att (utan inbjudan) delta i balen. Denny och Wickham som eskorterade henne hade stigit ur droskan helt plötsligt och försvunnit. Vid mordplatsen syns bara Wickham till och han är då såklart misstänkt som mördaren. 
Fram tills dess verkar boken faktist interessant. Man vill veta vem som verkligen mördade Denny och hoppas på tusentals spännande ledtrådar. Men icke, författaren går bara på att alla ororar sig över händelsen och det repeteras ständigt vad som hände i mordnatten. Så det är fullt förståeligt att man bara vill sluta läsa boken. 
Fast håller man ut lite till kommer det plötsligt en vändning och mysteriet löser sig på ett sätt man inte hade tänkt sig. Sedan kommer det också fram en oväntad relation mellan Wickham och Mrs Younge (som var Georgianas guvernant). Det roligaste var att det finns en kort scen där det pratas om Harriet Smith, hennes make Robert Martin och även Mr and Mrs Knightley of Donwell Abbey som vi ju känner ifrån Emma. Kul förbindelse mellan Austen-böckerna! 
 
Så trots att handlingen mestadels går väldigt trögt tycker jag att den var värt att läsa och till slut kunde jag inte släppa ifrån mig den längre. 
 
 
 
Vera
 

Cullen Dag 1

sâ här ser det ut precis där jag bor
 
Igâr kom jag till Cullen och fick leta mig fram till hostelet i mörkret. Jag kunde höra havet, men inte se det. Först blev det middag med familjen, som bestod av en jättegod fisk som sâ klart var lokal. Efter det vilade jag mig i mitt rum i själva hostelet, som har flera sängar, men just nu är jag själv och har därmed det enorma köket och flera badrum för mig själv. Pâ natten hörde jag igen vattnet slâ mot klipporna.
Dagen började med frukost klockan âtta, varefter jag jobbade i tvâ timmar med att göra en brasa i ugnen som värmer hela hostelet och tvätta och mâla om delar av en gästdusch, efter det var det fika med hembakad kaka. Innan lunch fick jag klyva ved bakom huset och efterât tog jag familjens hund pâ en liten promenad. Alla nya intryck tog verkligen pâ krafterna, därför behövde jag vila mig lite sedan. Nu är jag ledig resten av dagen och sitter i det mysiga hostelköket där jag kan koka te och har bra internetuppkoppling. Jag kommer att ha mycket ledig tid och eftersom det blir mörkt sâ tidigt, tänker jag spendera min tid pâ att läsa (det finns enorma mängder böcker här) och börja skriva pâ min rapport.
Här kommer jag att trivas!
 
det gröna huset längst ut är familjens hus, hostelet ligger precis bakom.
 
/Selma
 
 

Wien

Kom hem från tre underbara mysiga dagar i Wien igår kväll. Om jag skulle beskriva staden med ett ord vore det "praktfullt". Det känndes som om det bara finns stora lyxiga byggnader där! Mycket kommer väl från kejsartiden och innerstaden är också skriven på Unescos världsarvslista. 
 
Schloss Schönbrunn
 
 Parkanläggningen
 
 Uppe på "Gloriette"
 
 
Königliche und kaiserliche Hofzuckerbäckerei Demel
 
 Annatorte och Sachertorte
 
Wiens äldsta offentliga toalett 
 
 Nyårsafton vid rådhuset med liveband
 
 
 
 
Vera