Sista provet!

Håller på att plugga för mitt sista prov för den här terminen. Äntligen, är så glad när den här veckan är över och jag sitter på bussen i söndags påväg till München. Vi gör en klassresa dit. Vi ska till Bavaria filmproduktionen, Tyska museet, gå på stan, gå bowla och bara ha det kuuul :) Kommer hem på onsdag och sen har jag ledigt till nästa måndag. Härligt, man kan redan ställa in sig på lov. Dom sista tre veckorna händer det inget speciellt längre och en vecka har vi projektdagar. Jag ska vara med på klättring. Då kan jag och Selma klättra ihop nån gång om jag tycker det är kul, perfekt!
Men nu ska jag plugga lite till, bara en sista gång. Adios amigos!EstherSaft

Efter 3 dagar i kylen är fläderblomssaften nu klar. Det blev hela 2 liter! Nu ska jag experimentera och hitta på en massa drycker med saften. Första försöket blir grön iste med saft och kanske lite citron till.
Vera

Kanutour auf der Lahn

På väg mot tåget
I Runkel, där vi tältade
Vänta vid slussen
Paus på vattnet

Min lördagsaktivitet: åka kanot på floden Lahn, ca. 1 timme från Mainz med Fachschaft (ingen aning hur jag ska översätta det). Vi var en jättebra grupp på 12 personer och hade en riktig trevlig dag med badpaus och bara en liten olycka. Det hela avslutades med grillning på campingplatsen där vi också övernattade.

Vera

Fläderblomssaft

Har för första gången testat att göra egen fläderblomssaft. Får se om den blir lika god som mammas... Resultatet kommer om 3 dagar.


Vera

svensklärareAtt läsa svenska är otroligt populärt pâ mitt universitet. Det finns bara en svensklärare som hâller alla kurser, sâ jag tänkte att jag kunde behövas. Ledningen pâ sprâkcentret blev jätteglad att jag ansökte för att undervisa svenska, för att dem gärna vill erbjuda fler kurser. Sâ nu kommer jag att ha ett samtal med dem nästa vecka. Ni fâr hâlla tummarna att det gâr bra. Jag har ju igen som helst erfarenhet av att undervisa men det kommer jag säkert att lära mej genom att gâ med i pâgâende kurser denna termin.
Tänk vad roligt om jag fick en egen kurs nästa termin:-)

/Selma

Back to the 90`s

Vilken fest! Hade aldrig trott att det finns plats för så många i våran lilla lägenhet. Det var jättebra stämmning, bra musik från 90-talet och inget gick sönder. Städningen idag var destovärre inget kul, försök att få loss fastklistrad konfetti från golvet... Nu ser det ut som vanligt igen fast nästa fest får andra ordna med.Vera


Varannan vatten
Kvalborg pâ V-Dala nation

Norlie och KKV pâ V-Dala

Valborg
Forsränningen...
ekonomikumsparken...


mösspâtagning...
champagnegallop...

katushka pâ Kalmar nation...
och till slut min favobild

Valborg yeah!

/Selma

Finfin helg

Jag hade en alldeles underbar helg med Saskia, Anja och Caro då de följde med mig hem till Feilbacherhof.
Fredag fick de se hela gården och vi hade pizzakväll, lördag gjorde vi en dagstur till Straßbourg där vi hade en massa sightseeing och god mat. Och idag fick de se alla attraktioner i Websweiler och vara med vid Opas födelsedagsfirande. Väldigt lyckad, hoppas vi får till något likadant snart igen!
Vera

1. maj

Härlig promenad i solen. En mycket lyckad dag som sedan avslutades med grillning på balkongen.
Vera