Trevligt hemma

Jag tjuvstartade lite med adventspyntandet...men det är ju så fint med ljusslingor när det är mörkt ute. Mys! 
 
En gammal ställning som nog är avsedd för salt/peppar/socker eller liknande. Hade ingen användning för den hittills men nu fyllde jag den med karameller och lite grönt. Får komma på något för den tredje skålen också!
 
Snygg blomma, min välkommen-present när jag kom hem från Stockholm. 
 
 
Vera

Ane Brun

 
Igâr tog jag vara pâ Glasgows rikliga utbud av livemusik och gick pâ en konsert av Ane Brun. Hon är norska men bor numera i Stockholm. Förbandet, som även spelade när hon sjöng, var svenska Tonbruket. Sâ givetvis hörde jag mycket svenska i publiken. Min kompis som var med är finska, sâ det passade väldigt bra. Jag hade aldrig hört talas om Ane innan, men hade lyssnat en del inför konserten. Och det var helt fantastiskt. Hon hade en sâ stark utstrâlning och hela bandet verkade ha jätte kul pâ scen. Dessutom var publiken bäst, Glasgowbor kan det där med konserter.
Här kommer en länk till Ane Brun
http://www.youtube.com/watch?v=1lI30Qw69AQ
och en till tonbruket
http://www.youtube.com/watch?v=qiAHMZKCGoI
 
lyckan av denna konsert hâller i sig än.
/Selma
 
 

WWOOF i Skottland

 
Mina planer om att wwoofa i Skottland i januari och februari har börjat ta form. Trots att dessa mânader inte är sâ bra för att hitta gârdar, för att det inte finnns lika mycket jobb som pâ vâren och sommaren, har jag redan hittat tvâ. I januari ska jag jobba pâ ett hostel i norra delen av landet i tre mânader. Det ligger vid kusten och har även en stor trädgârd, som det inte händer sâ mycket i pâ vintern. Därför kommer jag nâg mest att jobba inomhus med att ta hand om gäster och laga mat. De frâgade mig om jag är bra pâ att laga mat, och jag svarade helt enkelt att jag kan laga mat. Tänkte lite skuldmedvetet pâ Vera och Âsa som verkligen är duktiga pâ att laga mat och även tycker det är kul. Jag gillar ju mest att äta mat, men jag KAN laga mat om det behövs. Det kommer även att vara en amerikansk tjej där som är i min âlder. Det är kul, dâ kan vi hitta pâ saker tillsammans när vi är lediga. 
Här kommer en länk till hostlets (heter det sâ?) hemsida: http://cullenharbourholidays.com/
 
 
De första tvâ veckorna i februari kommer jag att jobba pâ en gârd som ligger vid Loch Lomond och är väldigt nära Glasgow. De hade mjölkkor, men har nu slutat med det och har bara köttdjur. Den gârden ville gärna att jag stannar i fyra veckor. Men jag vill absolut âka ner lite till England för att besöka nâgra städer (Bath<3), och dessutom har jag tvâ kompisgäng som kanske ska hälsa pâ i februari. Även till denna gârd fâr ni en länk:   http://portnellanfarm.co.uk/
 
Jag är jätte glad att jag redan hittat mina ställen att âka till. Ser verkligen fram emot det.
/Selma
 

Disco Party

 
Bilder från igår kväll. En av våra professorer höll till med en 70/80-talsfest och vi var så klart all dressed up. Fick många komplimanger för min klänning och alla var väldigt överraskade att jag verkligen hade en sådan klänning i min garderob. Fyndat på marknad i Bath. Det var i alla fall en lyckad kväll med braaaaa musik :) 
 
 
Vera
 

Mys med Downton Abbey

Det väntas en mysig kväll framför Downton Abbey. Har två avsnitt att kolla på. Men innan måste jag fixa klart två uppsatser, skolan har ju börjat igen. Snyft! Men om 6 veckor är det jullov igen och då kommer också Selma hem. Annars har jag många saker att se fram emot. Jag längtar till hela jultiden innan jul, till alla helger med fester och vänner, ryttarbalen och och och... :)

 
Här ser ni hur vi hadde det i Glasgow när vi kollade Downton Abbey ihop i Selmas kök. Ingen DA utan TEEEEEE

Esther

Pollock Country Park 2

Dagen spenderades i Pollock Country Park där jag varit förut om ni minns. Jag tog tâget dit med tvâ kompisar och vi gick en väldigt stor tur där vi passerade en konstutställning och även Pollock House som jag visade i inlägget om första gângen jag var där. Denna gâng gick vi in i huset som har tillhört familjen Maxwell som numera bara har tvâ lägenheter i huset när de kommer pâ besök, hela huset tillhör nu staden Glasgow. Det var väldigt fint, och sâ mysigt för att det luktade lite som pâ Halkved. Sedan ât vi scones med grädde och sylt i husets kafé. Jag mâste säga att jag tycker grädde är helt klart bättre än clotted cream.
 
som ni ser hade vi fint väder för en gângs skull
 
H som klättrar i träd
 
 
 
första gângen jag sâg en Highland ko pâ nära hâll. De springer runter lite överallt i parken
 
en stor damm mitt i skogen
 
Lyckad söndag!
 
/Selma
 
 
 
 
 
 
 
 

mysig och regnig eftermiddag

Idag spenderade jag eftermiddagen med att vara riktig kulturell. Min kompis Clara (som vid detta lag är bekant) och jag gick först till en utställning som var del av festivalen Glasgay, som erbjuder konserter, komedi, teater, bio och utställningar som hyllar gaykulturen. Den utställningen vi besökte bestod bara av ett rum, men den var väldigt interessant. Vi pratade med killen som var där och släppte in oss. Han undrade om vi gillade Glasgow och jag svarade att det bar jätte trevligt, förutom vädret. Dâ invände han att det är ocksâ det som är del av Glasgows charm och gör staden mysig. Efter mânga tillfällen med vâta fötter var jag lite skeptisk där.
Sen gick vi ut i regnet igen och in i moderna musset som ligger runt hörnet. Själva byggnaden är värd att se.
 
fint med ett täcke av smâ ljus
 
Mittemot museet hittade vi denna underbara secondhandaffären med böcker och musik. Bland annat fanns det en fin box med tre Jane Austen böcker som skulle se underbar ut i bokhyllan. Men jag övertalade mig själv att jag faktiskt har böckerna redan och inte kommer att kunna frakta hem dem. 
 
Efter det drog vi till "The Butterfly and the Pig" som jag blev tipsad om tidigare
mycket te att välja pâ
 
fin tekopp som används att ha ljus i
 
Försökte fânga atmosfären, men min kamera funkar inte sâ bra när det är mörkt. Dock kan jag säga att det var jätte mysigt.
 
Fler fina koppar
 
Vi tog Chai te
 
Jag beställde târta med äpple och kanel
 
och Clara tog choklad târta.
 
Utanför fortsatte det att regna och mörkna mer och mer. Och killen pâ utställningen kanske har lite rätt ändâ, det var riktigt mysigt.
 
/Selma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halloween och spontana utflykter

Igår kväll träffade jag några vänner, vi klädde ut oss, sminkade oss och drog till en stor fest, som va helt okej i början men blev bara sämre och sämre så vi blev hämtade och krånglade 6 personer in i en liten bil. Jag och Jana drog istället till en fest, där Jacob också va. Så kvällen/natten/morgonen slutade ändå ganska bra. Jag sov över hos Jana och Jacob väkte mig genom att ringa och tala om för mig att han måste hämta mig nu, för att han och 4 andra ska iväg till PARIS, helt spontant klockan 12, efter bara 6 timmars sömn. Gaaaalen, men efter lite funderingar, skulle det ju ha varit kul att följa med, men bilen va ju tyvär redan full. Så kan det bli när om man bor i Saarland. Det tar bara 4 timmar med bil, så Jacob är påväg till Paris just nu :D
Men ingen fara Vera, han ska komma hem inatt, så att du äntligen efter 3 månader får träffa din bror ingen.

 
 
 
 
 
 
 

Jag va Slaughtered Red Riding Hood och gjorde min röda kappa själv.

Esther