Robinsonspelet med Inez ;)

God kväll,
Jag,Julie och Inez spelade Robinsonspelet och det är skitkul!
Här har ni länken: http://www.tv4.se/robinson

Sen pratade vi lite och sânt och hon hadde sin Cam på,men jag har ingen än :(
Men hon bjuder på bild såklart:


hennes bästa vänn ljuset ;)

Esthi



Books in the nature



Var ute och gick i omgivningen här idag. Visste inte att jag har stora jordgubbsfält bara ett par meter bort!
Och jag hittade detta bokskåp där man kan gå och låna böcker, hur coolt är det?!

Nu ska jag snart åka hem över helgen, man får ju inte glömma sina "gamla" kompisar. Får sjuss av en tjej som gick i skolan med mig och också bor i samma studenthem, vilken tur jag har!

Vera

Da war der Wurm drin



Var på SÖF igår, en jättefest i 4 olika lokaler runt hela universitetet. Tyvärr var det lite för mycket folk där så att vi till slut bara kom in där det inte var lika roligt. Otroligt vad många som väntade utanför "Muschel", största bygnadden och där musiken var bäst...
Vi kom faktist in i början men någon kom på ideen att dra vidare efter ett tag och testa ett annat ställe. Och det var inte bra! Plötsligt hade ingen lust att stanna längre och så var det bara C. och jag som blev över och några killar som vi försökte fly ifrån :P
Men det var såklart inte roligt längre, så vi gick hem. Det positiva är väl att jag gick upp vanlig tid idag och känner mig pigg.
Nästa gång blir det bättre!

Vera

Selma goes journalist!




Igâr gick jag till min journalistkurs för första gângen. Gud vad det kändes bra, jag blev helt övertygad direkt. Hon som hâller i kursen är själv journalist och chef för en avdelning pâ "Saarbrücker Zeitung". Hon berättade lite om vad som gäller inom journalism och vi fick höra att det ingâr en hel del juridik och moraliska frâgor. Sen ska alla skriva en artikel som kann bli publicerad om man har tur (kom gärna med förslag pâ vad jag ska skriva om).

Idag har det varit mycket igen. Jag för sent till min första föreläsning för att dom hâller pâ att bygga pâ vägen upp till universitetet. Sâ fast jag bor i stan nu, tar det typ en timme för mej att ta mej upp.

Imorgon har jag bara en franskkurs, sâ dâ ska jag minsann testa att ta cykeln.
Och sen sâ kommer min kära vän anne och sover över hos mej:-)

//Selma

The Wombats-Tokyo



Esthi

Bara en kaffe...

Och så var man i Mainz igen. Jag fick gå upp tidigt för att vi hade två införingstillställningar från kl. 9.15. Om det inte hade varit för att vi även skulle anmäla oss till "Ersti-Wochenende" ( en helg då en grupp av oss nya åker till ett avlägset hus och festar) så skulle det ha varit helt onödigt att gå dit.
Efter detta gick några av oss till ett café där vi hade en andra frukost, sedan blev det kebab. Det var ju faktist lunchtid redan!
Sen tänkte vi dra hemåt fast det blev inte riktigt som vi hade tänkt. Fyra av oss klev in på fel buss därför att en viss person var helt säker på att den skulle ta oss till stationen. Det visade sig att den gick åt helt fel håll men hem till denna person. För att han ledde oss fel fick han då bjuda på kaffe och kaka som hans mamma turligtvis hade tagit med sig dagen innan.
Till slut kom vi i alla fall till stationen och sen hem åt varsitt håll.

I morgon kommer pappa till Mainz (möte med politiker) och tar med sig bord, stolar, ugn och en massa andra grejer som jag samlade ihop hemma. På onsdag kommer han igen. Tur för mig för då kan han ta med sig min cykel också och bjuda mig på lunch :)

Vera

Skola igen

Imorgon börjar skolan igen.Har inte pluggad nånting i dom här 2 veckorna,jag är verkligen lat i know...Men sånt är livet,alla måste jobba inte bara jag.Men ändå kan ni tycka synd om mig som måste skriva spanska prov på tisdag och engelska på torsdag.Sen nästa vecka är det historia som gäller >.< wish me luck ;)
Och alla elever i sverige har just fått höstlov.Till exempel Inez som kommer att skratta åt mig fratt jag ska gå i skolan i morgon.Men jag gjorde ju samma sak så det får hon gärna göra ;D
Men det som är bra med skolan är att man träffar alla sina vänner igen och man har det roligt tillsammans! :)


Ja så här kankse det blir på rasten.Men detta året utan Sabrina fratt hon bytte skola :(

Esther


Snyggingar



Kollade runt lite bland mina bilder och hittade denna på oss tre från mammas 50årsdag.

Vera

Helg!!!

Igâr var jag med mamma och Esther pâ IKEA. det var faktskt väldigt trevligt (brukar inte gilla att gâ pâ IKEA annars), jag köpte med mej en lampa till mitt rum i Saarbrücken och vi köpte tyg för att sy gardiner till mina fönster. Min snälla mamma kommer att göra det ât mej.
Esther köpte en hylla och mamma en massa servetter och andra smâgerejer ( som vanligt^^).
Sen ât vi lunch pâ restaurangen, jag testade ekologiska pannkakor med spenat och ost som var väldigt goda (man behöver lite omväxling frân köttbullar ibland^^).



Pâ kvällen var jag ute och festade med tjejgänget och sen sov Anne och Alexandra över hos mej, fast sâ mycket sömn fick vi  inte^^


Anne , jag , Sabine

Sâ nu är det chill pâ soffan som gäller ikväll. Imorgon firar min farmor födelsedag och vi ska äta lunch ner pâ golfbanan. Ska bli roligt att träffa familjen igen...

//Selma

Jag är en sköldpadda



Sådär ja, nu har man bott i Mainz i 5 dagar och det kändes väldigt bra.
Jag var på universitetet varje dag för att lyssna till mer eller mindre interessanta informationer om allt som rör studierna. Riktigt roligt blev det först i torsdags då alla ekonomer samlades och man äntligen fick reda på vem som egentligen kommer att sitta i samma föreläsningar!
Eftersom vi är sammanlagt ungefär 500 personer så delades vi upp i grupper. Jag kom in i sköldpaddsgruppen, helt klart bäst!
Sedan fick alla grupper tävla mot varann i olika lekar, hur kul som helst.
På kvällen träffades vi igen för att göra en Kneipenrunde" (puprunda) då vi också skulle dikta en låt som vi sjöng inför en jury nästa morgon. De bestämde vilken låt som var bäst och efter det korades vinnargruppen ut och det vi!

Nu är jag hemma över helgen för att vi ska fyra Omis födelsedag i morgon och jag har en massa grejer som jag måste ta med mig hemifrån.

Vera

IKEA

Good evening!
Morgen fahren Ich und Mama nach Saarbrücken und holen Selma ab,denn wir fahren ins IKEA.Wir machen noch einen Zwischenstopp in Scheid und holen einen Ofen und ein Regal für Vera ab.Dafür habe ich schon alle Mando Diao Alben gebrannt,die ich Veras Freundin dafür geben soll.
Im IKEA in Saarlouis bleiben wir wahrscheinlich so ca.2 Stunden und essen dort.Köttbullar!
Dann setzen wir Selma wieder ab und ich schaue mir noch ihre Wohnung an.Anschließend fahren wir weiter nach Altstadt,wo ich dann reiten gehe.

I morgon ska jag,mamma och Selma åka till IKEA och handla lite grejer.På väg dit ska vi hämta en liten ugn och en hylla hos Veras kompis,som hon ska ha i sin lägenhet i Mainz.Efter IKEA fäljer vi Selma hem och jag ska kolla hur hon bor där.Sen ska jag på ridlektion i Altstadt.



Esther


SIMS

Nu ska vi spela sims,lyssna på Madsen och tänka på konserten som va i augusti.Så jävla cool det va!
klockan 2 på natten?! opps

Jetzt wird Sims gespielt und dabei Madsen gehört.Dabei muss man an das weltbeste Konzert denken auf dem wir im August waren!
Ouh no it's 2 am?!who cares ;)

 &


Esther och Julie


Bilar och film

Ich und Julie gucken uns "Mit dir an meiner Seite" an und esen dabei Autos.Das sind schwedische Süßigkeiten.Sind sooo gut,aber jetzt sind sie leider leer doch mein Vater hat noch mehr Packungen mitgebracht.Also direkt aus Schweden importiert ;)

Jag och Julie sitter här och kollar på "the last song" och äter Bilar!!!mmmh så gott det är :P



Esther

Selma goes writer!

gud vad jobbigt det är att börja läsa igen! jag har haft tvâ intensiva och lânga dagar ( till klockan 6) med massor av nya intryck.
jag har en massa läxor redan och flera böcker jag ska läsa.
inom mina studier ingâr det att jag läser alla böcker som stor pâ en läslista ( ca. 120 novels, short stories and poems) och sen är det prov pâ det om typ tvâ âr. Sâ nu ska jag börja med Virginia Woolfs " to the Lighthouse". wish me luck!!!



Dessutom gâr jag en kurs i japansk kultur där vi främst pratar om Haruki Murakami. Jag ska hâlla ett föredrag om hans bok "Kafka pâ stranden" och mâste hinna läsa den inom tvâ veckor. Vâr professor är frân Japan och en väldigt interessant kvinna. Hon pâminner lite om Tysen;-) (stavade jag rätt där?)



Last but not least: Jag gâr en kurs i kreativt skrivande och alla ska skriva en essay. Jag vet inte riktigt vad det är än, det fâr vi lära oss dem närmaste veckorna, men det är en text pâ 5-6 sidor över ett valfritt ämne, som ska innehâlla mânga egna tankar och synpunkter.
Jag är redan lite nervös för att läsa upp det innför hela gruppen, alla andra verkar har lite mera erfarenhet med skrivande.
Men, men, I´m there to improve myself.

Nu behöver jag er hjälp. Har ni nâgra ideer pâ vad jag ska skriva om. det mâste vara nâgonting jag tycker är superinteressant och kanske är lite personligt. Kanske nâtt som hat med sverige att göra? vad tycker ni? jag kommer inte pâ nâgot vettigt.

//Selma






Julie ;)

Jetzt ist Julie da und wir werden zusammen die Nacht verbringen ;)
Essen den leckeren Kuchen und schauen uns Videos von Eugen Flittner an ;D

Julie och jag sitter här och äter kakan mums :)
Hon ska sova över här också

sehr altes Bild :P
väldigt gammal bild på mig och Julie :P

Esther


Marmorkuchen

Habe gerade meinen Marmorkuchen aus dem Ofen geholt...mmh der schmeckt bestimmt lecker!

Har just bakat en marmor kaka och ska snart prova en liten bit :P


REZEPT

>1 paket Vaniljsocker/Vanillezucker
>500g mjöl/Mehl
>1 paket bakpulver/Backpulver
>250g smör/Butter
>lite mjölk/ein wenig Milch
>lite citron/ein wenig Zitrone
>4 ägg/4 Eier

Vispa ihop allting och dela smeten i två delar.En del ska röras ihop med 4-5 matskedar kakao.
Häl båda delarna i en kakform som är insmord med smör.
Ta en gaffel och rör ihop dem lite.
Gräda i ugnen 175° i en timme.

Rühr alle Zutaten zusammen und teile den Teig in zwei Teile.Mische einen Teil mit 4-5 Esslöffel Kakao.
Gebe beide Teile in die Kuchenform und rühre sie mit Hilfe einer Gabel ein bisschen zusammen.Die Kuchenform davor noch einfetten.
Stelle den ungebackenen Kuchen eine Stunde bei 175° in den Ofen.





Guten Appetit!


Esther


LAX follow "the black pony"

Jeden Samstag um 18:00 auf Viva!



I den här serien berättar dom om ett band bestående av Eugen och Kevin från Berlin,Trevor från Amerika och Ryan från Canada som vill bli känd.Dom börjar sin väg i L.A. och VIVA följer hur dom förverkligar deras dröm.

Snygga killar där (;


Esther

Minka

Har världens sötaste katt!
MINKA



Esther

home sweet home

Hejsan!
Har jue varit i München och kom em idag klockan halv 2 eller nåt.Är glad att vara hemme igen efter att jag hadde en jätte trevlig helg med Florian och Elif.
När jag kom fram satte jag och Florian oss pâ ett mysigt café och prattade lite.Sen hämtade vi Elif från jobbet och åckte hem till deras nya lägenhet.Den är jätte snygg och faktist ganska stor tycker jag.På kvällen gick vi på Pizza Restaurant med världens största pizzor^^När vi va hemma igen gjorde vi lite myskväll med Cluedo,ett annat spel,te och godis.Lördagen tillbringades i stan med shopping och på kvällen gick vi på bio.Vi valde "Twelve" och kan´bara säga att den är skit bra och väldigt spännande.Och så är Chace Crawford huvudpersonen ;)
Efter bion kollade vi på boxningsmatchen mellan Vitali Klitschko och en amerikan.Vem va det som vann?Klitschko så klart!Jahu!!!
Nästa morgonen sov jag länge...men det är jue söndag!Så denna regniga dag åkte vi till Bavaria Filmstudios.Där har vi väntate i en halv timme kanske,sen en timme till och efter guiden en halv timme till för att se 4D filmen.Inte så kul att stå i iskalla kylen men det va väldigt kul och interessant i alla fall.Man såg lite saker av olika filmer och guiden berättade mycket om filmproduktionen.Efter 4D bion åkte vi raka vägen hem fratt vi frös så mycket.Vi satt vid TVn hela kvällen och tittade på Talang från lördags.Idag vaknade jag klockan 6 och tåget gick 7:39 -.-
Hade mycket roligt och hoppas jag får komma igen :D

Esther

shoppingfynd:


I like stripes ;)
H&M♥



Tjock tröja frân Zara :)


Lilly :)



der Ernst des Lebens!

Seit gestern wohne ich jetzt in Saarbrücken und heut geht die Uni wieder los. Natürlich bin ich etwas nervös, aber ich freue mich auch darauf endlich nochmal produktiv zu sein.
Heute geht es aber ganz ruhig los, da ich erst um 12 anfange. Erst habe ich eine Vorlesung in englischer Literatur und dann noch die Übung dazu.
Außerdem werde ich mich heute bei der Stadt anmelden undbin dann offiziell "Saabriggerin"

Igâr flyttade jag in i min lägenhet i Saarbrücken och idag börjar terminen. Lite nervös är jag, men det ska bli kul att lära sej nya saker och att jobba igen.
Idag börjar jag först klockan 12, vilket är ganska skönt. Först kommer jag att ha en föreläsning i engelsk literatur och sen en övning som hör till.

Vera, wenn du das hier lesen kannst: ich wünsche dir auch einen super Start heute und hoffentlich telefonieren wir die Woche mal.

an Esthi: hoffe du bist gut aus München heimgekommen: Erzähl mal wie es war!

//Selma

bygget!





//Selma


Studieutrustning



Har införskaffat en egen dator igår, en HP Probook. Kanske inte den nyaste men den räcker bra för mig.
Skulle nog inte klara mig untan när jag bor i Mainz. Man måste ju anmäla sig till allt via nätet. Frågan är bara när jag kommer att ha internettillgång. Man måste anmäla sig hos "internetgruppen" först ( går endast på tisdagar...) och för Julia som jag bor ihop med hade det inte hänt något efter en vecka ens. jaja, då får jag väl använda den till att titta på filmer så länge.

Vera

I like it the short way!

min nya frisyr!!!! vad tycks?

//Selma




Selma im Fussballfieber

Heute habe ich mir mit meinen Freundinnen Anne und Alex das Fußballtraining des 1. FC Kaiserslautern angeschaut. Nein, ich bin nicht unter die Fußballfans gegangen... Alex arbeitet in einem Kinderheim und war mit einigen Kindern dort. Anne ist mit einem der Spieler befreundet und hat den Kindern ein Treffen mit ihm organisiert.

Danach war quatschen und Teetrinken bei Anne angesagt... ein sehr gechillter Tag:-)

Idag var jag ute med Anne och Alexandra för att kolla pâ 1. FCK´s fotbollträning. För alla er som kann lite om tysk fotboll: dem ligger pâ 14e plats i 1. Bundesliga. Sâ det är inte dâligt!!!

Efterât var det snack och chill hemma hos Anne!:-)

//Selma



killen näst till höger är norrman;-)





Lesestoff

Hallo ;)
Morgen geht's los auf große Reise und dafür muss ich natürlich ein gutes Buch dabei haben.Für die Schule muss ich "Eine wie Alska" lesen und normalerweiße sind so Bücher,die man im Deutschunterricht durchnimmt oft so langweilig und uninteressant wie z.B. "Die schwarze Spinne"(:-!),dass man garkeine Lust hat es zu lesen.Aber diesmal ist es anders,denn auf "Eine wie Alaska" freu ich mich schon.Jana hats schon gelesen und meint,dass es einen berührt und es richtig toll ist.Ich hab erst die ersten paar Seiten gelesen und es macht schon einen guten Eindruck ;)



Esther

Bio!!!

Vi mamma,vera,selma och jag ska gå på bio i kväll.
the social network



Esther

Post

Idag kom ett vykort av min kusin Inez(www.inezzio.blogg.se) !Hon har varit i London och skrev några rader till mig.Tack så mycket Inez :)♥
Men synd va bara att posten i England klistrade på en grej mitt på Tower Bridge...


schysst eller hur?! :D


Esther


bloß ein Schatten meiner selbst!



jag tog en härlig höstpromenad nu pâ förmiddagen. Himmlen är blâ och det syns inte ett moln, men kalt är det och temperaturen sjunker allt mer. Jag tänkte lägga upp lite bilder pâ bygget med esther hann före...

//Selma


Byggandet

Vi håller ju på att bygga en ny ladugård och tänkte ni kanske vill veta hur det ser ut in this moment?!
Här har ni några bilder jag tog på eftermiddagen:




emmy ska ju också vara med ;P

Esther

Ab nach München!

Ab Freitag fahre ich für ein paar Tage nach München um meinen Patenonkel Florian und seine Freundin zu besuchen.Ich war heute kurz mit meiner Mutter in der Stadt um die Zugtickets zu kaufen.Da ich mit 14 noch Kind bin und ich auch eine Bahncard bekommen habe kostet die 1.Klasse und die 2.Klasse genauso viel.Also ergreift man doch mal die Chance und gönnt sich die erste Klasse ;)

På Fredag ska jag åcka till Florain.Han bor i München!Ska bli superkul.
Idag har vi fixat med tågbiljetterna.Ska sitta i första klass,fratt det är samma pris för mig med 1. och 2. klass.
Wihuuu bara 2 dagar kvar :D



esther



Vera in Mainz Part I

Wohoo, der erste Schritt ist getan: Ich bin heute in mein Zimmer im Wohnheim Hechtsheim eingezogen. Selma hatte mich begleitet und ich hatte fast einen Nervenzusammenbruch uaf der Fahrt, weil kurz vor dem Ziel eine Baustelle im Weg war und der Navi dadurch total durcheinander wurde. Somit kamen wir eben eine halbe Stunde später als geplant an. Im Nachhinein aber nicht schlimm. Das Zimmer sieht gut aus, eine Mitbewohnerin meiner 3er-WG habe ich bereits kennengelernt und sie hat in der letzten Woche, die sie schon dort war soe einiges in Erfahrung gebracht. Damit habe ich eine super Anlaufstelle für alle organisatorischen Fragen :)
Lange blieben wir nicht, hatte auch nicht gerade viel zum Auspacken und die Heimfahrt verlief dann ohne Komplikationen.

Första steget är avklarad: Jag har nu flyttat in i min studentlägenhet och redan lärt känna en av de 2 tjejerna jag kommer att dela den med. Hon har redan bott där i ca. en vecka och kunde informera mig om mycket jag behöver veta. Den andra tjejen är en utbytesstudent från Taiwan(om jag minns rätt), men henne såg jag tyvärr inte till.
Nu är jag hemma igen och har slappnat av igen efter den hemska färden dit. Jag var supernervös och sen var avfarten avspärrad så att jag körde runt i en extra halvtimme tills vi äntligen kom fram.



Vera



Köket, vi kommer att skaffa en hylla till och ett ordentligt bord med stolar




Selma vid skrivbordet



Det kommer att bli så fint ( när jag är klar)



Pix of my new room!







the livingroom





the kitchen






//Selma

das Bücherparadis Frankfurt- die 62. Frankfurter Buchmesse

Und wieder ist dieses Wochenende eine Frankfurter Buchmesse zu Ende gegangen und ich war nicht dort.

natürlich nahm diesmal das Thema des elektronischen Publizierens einen großen Platz ein. E-Book-Reader wurden vorgestellt und Google Books sprach über sein nächstes Projekt.

Ehrenaussteller war in diesem Jahr Argentinien. In Deutschland ist argentinische Literatur erst in den 1960er Jahren richtig bekannt geworden. In der Zeit davor, galt sie als exotisch und wurde nur schlecht übersetzt. Heute weiß man bei uns um die literarischen Schätze Argentiniens.

Nächstes Jahr bin ich dabei!

Lektüre:
Ernesto Sabato: der Tunnel (Roman)
horacio Quiroga: die Verbannten und andere Erzählungen ( Kurzgeschichten)

//Selma

Med Gâsis hjälp

Nu vet hag hur man klistrar in youtube-clipps pâ bloggen.Tack sâ mycket âsa för förklaringen:)ska naturligtvis prova pâ en gâng.Just det:"bädda in" betyder "einbetten" pâ tyska.


Weckt Erinnerungen von letztem Schuljahr in den Pausen :)

Esther

Luke, I am your father



Habe heute Nacht bei Sari geschlafen und nach einem ausgiebigen Frühstück (mit zu viel Kaba für meinen Magen), schauten ich mit ihr Star Wars Episode 5 und 6. Der Grund dafür ist, dass sie ein Buch über Filmphilosophie liest und darin u.a. die SW-Filme behandelt werden.
Wie kann man solche Filme drehen? George Lukas muss so einiges gekifft haben, um sich all die schrägen Figuren einfallen zu lassen. Ich habe während der Filme sehr viel gelacht, weil die Wesen immer seltsamer und komischer wurden.
Und ich war enttäuscht bei der Szene, als Dark Vader Luke eröffnet, dass er sein Vater ist. Er sagt den Satz nämlich gar nicht so, wie jeder behauptet. Das "Luke" kommt gar nicht darin vor und die Stimme ist nicht wirklich heißer.
Alleine hätte ich mir das wohl nie angeschaut, aber wenn man gemeinsam darüber lachen und herziehen kann, haben die Filme doch einen gewissen Charme :)


Vera



Den gulligaste Figuren i Filmen,  och det fanns en hel grupp av dem.

Nice!

Hab über Facebook ein neues Lieblingslied gefunden.Jana hats gepostet und es gefällt mir voll gut auch die anderen Lieder der Band sind echt gut ;)
Ich weiß nicht wie man den Link von Youtube hier reinmacht aber ich sag euch einfach Interpret un Songtitel:

American Hi-Fi - Something Real

Denna lâten hat blivit min nya favoritlât.Och inte bara denna lâten frân American Hi-Fi är bra! ;)


Enjoy it ;)

//esthi


Hemma kväll

Hej,
Nu sitter jag hemma framför datan lite och ska snart duscha.Hade en jätte trevlig kväll med mina kompisar igâr.
Ska rida ut idag med ridskolan,ska nog bli väldigt kul.Det är första gângen jag ska rida ut med ridclubben.Annars är det bara dressurlektion.Hemma rider jag sâ klart ut  med Bijou men hästarna i ridclubben är nog mycket bättre uppfostrade och süringer inte bort sâ fort dom ser en äng :D
Egentligen skulle jag ha passat barn i kvälll men det blev inte av.mamman ringde just och berättade att hon inte behövde mig i kväll.Inga PENGAR :((


Gestern war ein wunderschöner Abend mit meinen Freunden(: und jetzt bin ich ganz schön müde aber muss jetzt duschen und danach geh ich reiten...ich freu mich schon,gehen nämlich ins Gelände ;)
Eigentlich wär ich danach auf zwei ganz liebe Kinder(1.klasse und 5.klasse)aufpassen gegangen,doch die mutter hat mich doch nicht für heute abend gebraucht.Och menno doch kein Geld verdient heute :((
Aber die nächste Gelegenheit kommt bestimmt ;)



//esthi



Oh Gott, ein Frauenbuch

Det finns hur mânga böcker som helst om kvinnor och deras liv. Det är sâ klart ocksâ kvinnor som läser dessa böcker. Dem är utan substans och handlar för det mesta om mode och hur man fângar män- kann man tycka.
Det kann jag nâg ofta hâlla med om, men det finns undantag.

Die Leute die mich kennen, wissen dass ich ein totaler Bücherwurm bin und ich lese nie weniger als drei Bücher gleichzeitig. Zur Zeit lese ich unter anderem zwei Frauenbücher, in denen es zwar auch um Mode und Männerfang geht, inhaltlos sind sie meiner Meinung nach aber nicht.

Jag läser Persuasion, en av Jane Austens mest kända böcker, som är skriven ungefär i mitten pâ 1800-talet.
Jane Austens andra romaner är Pride and Prejudice, Sense and Sensibility, Emma med flera.
Hennes böcker handlar alltid om kvinnor som växer upp i överklassen eller övre medleklassen, vars enda bekymmer är att hitta en "eligible partner".
Men Elizabeth, huvudrollen i Pride and Prejudice, är annorlunda än andra kvinnor pâ hennes tid. Hon ifrâgasätter sin omgivning och är väldigt smart och självständig.

Gleichzeitig lese ich das fünfte Buch der Shopaholic- Reihe von Sophie Kinsella. Becky Bloomwood, die Protagonistin, ist shoppingsüchtig, verhält sich oft sehr unreif ( sie ist um die 30) und treibt damit ihre Umgebung und auch sich selbst in den Wahnsinn. Ihr Verhalten führt in jedem Buch zu einer kleinen Katastrophe.
Das hört sich alles sehr flach an, ist es vielleicht auch, gleichzeitig ist es aber auch höchst unterhaltsam.

Sowohl Elizabeth als auch Becky sind sehr erfrischende Charaktere, die sich selbst und ihre Umgebung nicht so ernst nehmen und ihren eigenen Kopf haben.
Frauenliteratur die sehr zu empfehlen ist . Und soviel kann ich verraten, es geht immer gut aus...

//Selma

Mys i min nya lägenhet!



Idag âkte vera och jag till saarbrücken för att fixa i mitt nya rum.

Hier sitzt Vera in meiner Küche, natürlich mitt Teechen^^

I'm From Barcelona




Ett underbart svenskt Indieband som jag upptäckte i januari och framförallt har hjälpt mig att stå ut med jobbiga joggingturer i Israel då solen tryckte på som mest.

Vera



Vâr blogg!!!

Hej!
Vi är tre systrar som heter Selma, Vera och Esther och har skapat denna blogg för att Selma och Vera ska flytta hemifrân. Selma ska läsa i Saarbrücken och Vera i Mainz, Esther bor kvar hemma och gâr i skolan.
Via bloggen kann vi följa vad dem andra gör.
Namnet pâ bloggen kommer frân vâran käre bror Jacob (som gâr pâ Highschool i Florida i ett âr).

Selma, Vera och Esther