UNT

Idag var min första dag som prao på Uppsala Nya Tidning. Det var väldigt jobbigt med alla nya intryck men samtidigt spännande och roligt.
Jag har fått korrekturläsa texter och ställ ihop ett kalendarium med alla viktiga politiska händelser den kommande veckan.
Sen föreslåg jag själv att skriva en artikel om tysk politik, där det finns mycket aktuellt som händer just nu. Och Håkan, min handledare tyckte att det var en bra idee:-) Det kanske t.o.m. blir en ledare...

Och jag har fått uppleva lite sann svensk kultur: fika!!! dem fikar så mycket i det här landet. Håkan bjöd ledarredaktionen på chokladkaka, mums!

//Selma

Papas Neologismus





Kuschla-det är en ordbildning av vår pappa.
Hos oss kommer ofta sånna konstigheter fram,till exempel vid matbordet.Mamma och Pappa pallar inte riktigt och mixar gärna tyska med svenska lite grann xD
Kuscheln=Mysa
och så kom ordet Kuschla fram :D


Esther


@Julie

Sov hos Julie i natt.Vi kollade på DSDS(Deutschland sucht den Superstar),det är samma sak som Idol i Sverige.Hon va så trött därfor sov vi rätt tidigt och vaknade klockan halv 9.Vi sminkade hennes bror till en vampyr och gjorde lite bilder.Gick hem klockan 4.Paula,Johannes,Friederike och Frank kom på besök,så att vi satt hos Omi och Opa och snakade lite grann.











Esther


Shopping

Jo, jag har ett prov till att att skriva på måndag och hade gentligen tänkt att ta en shoppingrunda efter det men jag kunde bara inte sitta inne och plugga hela dagen. Så jag åkte in till stan och gjorde några spontanköp: en läppstift, ett par skor och en klänning.
Verkligen interessant att man alltid tycker det är lika kul att köpa något nytt. Kan förstå att folk blir beroende. Jag försöker alltid att hålla mig, tänker mest på att inte slösa för mycket pengar.
Behövde lite ombyte till mina gamla Converse...
Klänningen kommer från Vila och slutar precis ovanör knän(vad man inte kan se här)

Vera

SMAL...

... är en utställning på Naturhistoriska Museet i Stockholm och handlar om det nutida skönhetsidealet och hur det särskilt påverkar ungdomar. Man får lära sej hur idealet har förändrats genom tiden och vilka "sjuka" ideal som härskar idag. Man kann se filmer om ätstörda tjejer och om ungdomar som har det svårt i samhället på grund av att dem inte är smala.
Här ifrågasätts inte bara kroppsformer utan också till exempel varför man rakar sej. Det är dyrt, med alla produkter som krävs, och irriterar hyn, men ändå så gör vi det.
Varje dag överkonsumerar vi bilder i tidningar som visar den "perfekta kroppen" och köper skönhetsprodukter för att själva uppnå denna ideal. Men blir vi lyckligare av en perfekt kropp, vad det nu må vara, och denna ständiga prestation?! 
Utställningen budskap lyder: DU DUGER PRECIS SOM DU ÄR!

Den pågår t.o.m. den 8. mars och jag rekommenderar den varmt till alla som har möjlighet att se den.

//Selma

halv 7?! aaaah

Efter lunchen gick jag och la mig i sängen.Va jätte jätte trött...I alla fall vaknade jag och trodde det va fredagmorgon och jag hadde försovit mig.Aaah fik lite panik och slängde mig ur sängen,klockan va redan halv 7 och 20 i kommer bussen.haha men sen kom jag jue på att det va halv 7 på kvällen :D
Sånt händer mig alltid när jag sover på eftermiddagen,lite jobbigt^^

Men nu måste jag ut till hästarna och fixa stallet,sen ska jag duscha och göra läxorna.

'
Inez och jag kring nyår ♥


Esther


Olust

Har verkligen igen lust att plugga längre. Men nu är äntligen det fruktade första provet över och det gick jättebra!
Jag var så oerhört lycklig efteråt och unnade mig en pluggfri kväll. Var hos T. istället och tittade på Inception, en film jag verkligen kan rekommendera men som jag måste se igen för att riktigt förstå alla sammanhang...
Kanske jag går till konditionsträningen senare för att få lite mer energi.
Vera

Kikärtssoppa

Måste bara dela med mig detta recept som jag hittade på idag.
Först tar man och fräser lök i en kastrull. Sedan har man i kokade kikärter. Det blir enklast om man tar från burk. Jag använde torkade som jag hade blötlagd i ett dygn och sedan kokat i någon timme.
Så häller an över grönsaksbuljong och låter det hela koka en stund. Sen hade jag i surgrädde, curry, lite örtsalt och cayennepeppar. För att göra den lite roligare hade jag även i tomat och korvbitar.
Det blev mycket gott och så är det en billig rätt också.
Vera

Att kunna slappna av...

..är inte det lättaste. Speciellt för mig. Jag är en väldigt nervös person! Alltid när det kommer något nytt jag inte känner eller jag inte vet vad som kommer att hända, blir jag helspänd och kan inte tänka på annat.
Just nu känns det så. I morgon skriver jag mitt första prov och jag har gått runt hela dagen utan att göra något vettigt. Och att plugga gick absolut inte, jag vill helt enkelt inte se allt det där längre.
Men just nu känner jag mig mycket lugn och det är nog tack vare Selma som jag pratade med just. Det var verkligen vad jag behövde. Någon som säger att jag inte behöver ora mig och att det kommer att gå bra. Och det viktigaste av allt: Att jag inte behöver känna mig tvungen plugga mer nu!
Jag tror också att det hjälper en hel del om man går dit men en positiv inställning. Om man tänker "jag kan ingenting!", då är man ju så rädd att man verkligen inte kommer ihåg något.
Nä, den här kvällen blir det avslappning för min del.
Vera

Plugg

Just nu håller jag på med biologi.På tisdag ska vi lämna av ett projekt över rötning.Massa jobb...sen ska jag plugga politik fratt på måndag har vi prov.


min special kaffe hjälper mig genom allt :P


Esther


home sweet home



Imorgon drar jag hem igen:-) det ska bli jättekul att träffa familjen, speciellt Esther som är "ensambarn" just nu. Och sen sâ finns det en massa nytt som händer i stallet.
Wuhuuu, go for Feilbacherhof!!!

//Selma

Greetings from Florida

å
Pratade med Jacob via Skype igår och fick det här meddelandet. Bra att veta att man blir älskad ;)
Lägg även märke till "Welcome to Goat Country"skylten i bakgrunden och kohuvudet, hihi.
Innan hade pratat med Amanda som bor i England och som jag ska hälsa på i Mars. Kanske hon kommer att bo i York då. Nu lever hon fortfarande i sin hemstad Scarborough, inte långt ifrån York. Men hon lovade i alla fall att jag kommer att se båda ställen.
Vera

Lappach

Hejho
Alla prov för veckan är redan avklarat,geografie och franska,men man vet jue aldrig va lärarna hittar på.hoppas det blir inga överraskningar...
Det som är bra med den här veckan är att nåra lärare är på skidsemester med åttorna och sportkursen.Förra året va jag med och jag kan säga att det va en av den roligaste tiden och jag har så många minnen av denna utflykten.


vårt rum :)


lunchtime


haha Lappachs next Topmodel 2010 :D




Vill tillbaka!

Esther


What the f*** is a bieber?

Den här är bara så rolig! Ozzy Osbourne och Justin Bieber i Super Bowl reklam. Enjoy

Vera

Ny väska

Förra veckan köpte jag en ny väska på H&M.Jag älskar den och man får en vårkänsla med alla blommor :)







Esthi

Sunday afternoon-cookies

Efter att ha hämtat Pizza till lunch (onyttigt men så gott) var J. sugen på kaka. Jag föreslog att baka en men vi hade såklart varken ägg eller bakpulver hemma. Därför blev det småkakor istället, lite improviserade utan ägg.
Men hade delvis i Nutella och jordnötssmör och det blev inte dåligt måste jag säga.
Även min nationalekonomi-pluggkompis F. tyckte de var "inte särskilt snygga men goda".
Första omgången började lovande...


...men kunde nog varit inne i ugnen lite kortare tid.


Fast andra laddningen blev hur bra som helst. *thumbs up*

när kommer friheten?!



Gud vad skönt att det är söndag kväll och jag äntligen kann skriva mina sista prov pâ mândag och tisdag. Har varit i Saarbrücken hela helgen, nästan bara pluggat och typ knappast haft nâgon kontakt med världen utanför. Inte ens min kära roommate K. har varit här, men jättekul att hon kommer hem ikväll.
Men nu känner jag mej verkligen väl förbered inför proven och tänker bara ta det lungt ikväll.

Wish me luck!
//Selma

mjölkrobot

I måndags blev dom första korna mjölkade med mjölkrobot!
Man fick trycka in dom där fratt dom va lite rädda,men efter nåra dagar blir det bättre och några går inn av sig själv också.Mamma och Pappa har bara det i huvudet nu och spenderar mycket tid ute i nya stallet :D









'


Esther


Dustin Dooley-She

Det här är en kille som kommer från Jägersburg.Det är en by som ligger inte långt ifrån oss.Dustin Dooley är i USA nu som jag hörde och han har producerad en låt där.Jag tycker det blev jätte bra!



Esther


Sum 41 bilder















Esther




Vatikanen följer trenden

Läste just att det nu finns en bikt-app fär Iphone som heter confession. Det kan jag verkligen bara skratta åt.
Det där med att bikta är ändå så knäppt och att göra det via mobilen är totally crazy.
Dessutom är biktmethoden det enda moderniserade, homosexuella gärningar och användning av precentivmedel faller fortfarande under rubriken synda. Hur kan man fortfarande tänka på det viset???
Nåja, vi får väl hoppas att Gud hänger med i den nya tekniken så att bikterna verkligen når honom.
Vera

Sum 41

Hey all people over the world :D
Ja jag har inte hört av mig men nu blir det lite ändring på det.
På onsdag va jag på SUM 41 koncert med Jana,Felix och Marcel.Egentligen hat jag inte lyssnad på deras musik förut men jag började med det i januari så att jag kände nåra låtar.Dom sista 4 låtarna kände jag men annars ingen.Dom spelade 2 låtar av deras nya album "Underclass Hero" som kommer ut i mars(tror jag).

Bilder kommer i nästa inlägget.Nu måste jag skynda mig till bussen.Jag ska träffa nåra kompisar inne i stan.
Ha en bra kväll,bye bye :)

Esther



 



Solig dag, trasig cykel

Vilken otur man kan ha! Nu tänkte jag för första gången använda min cykel här i Mainz efter att ha släpat hit den i tåget till och med. Solen sken ute och jag hade absolut ingen lust att plugga och eftersom jag ändå hade några ärenden på stan bestämde jag mig för att cykla dit. Men efter halva vägen var det slut, kedjan lossnade och efter att ha satt dit den igen, hände samma sak igen efter några meter.
Men jag har även goda nyheter, nämligen att min kompis S. ska flytta hit till Mainz och hon ska bo hos mig!!!!
Att hon fick rummet var redan klart för länge sen men hon fick vänta tills beskedet från universitetet kom att hon var tagen. Och det kom idag. Lycka! Det kommer att bli så roligt när vi bor ihop.
Vera

der Vorleser


En helt underbar bok om förbjuden kärlek och skulden i 2. världskriget. För nâgra âr sen blev den film med Kate Winslet i en av huvudrollerna. Läs den!

fy skäms pâ oss!

Nähä, nu mâste jag verkligen göra ett litet kort inlägg sâ att ni vet att vi fortfarande lever.
Alls tre är hemma nu, jag âker imorgon och Vera pâ söndag.
Skälet till att vi inte har bloggat är att Vera och jag tentar ganska snart, vad esther hâller pâ med vet jag inte. Hon träffar väl kompisar och lever det glada livet som elev medans vi studenter bara pluggar, haha.

Nu ska jag i alla fall ut och träffa nâgra kompisar och ladda inför morgondagens plugg.

jag lovar att det kommer fler seriösa inlägg snart.

//selma

Ny mobil




Hade alrdig trott att jag någonsin skulle skaffa mig en smartphone men nu blev det så. Jag blev trött på min gamla mobil för att batteriet var urdåligt och lyckligtvis fick jag pengar till en ny av mina kära mostrar på födelsedagen.
Jag hade egentligen beställt en liknande modell innan fast utan trådlöst lan, tyckte inte det var nödvändigt. Men sen kom jag på att vi ju faktist har internettillgång på universitetet och det kunde vara en bra grej.
Så jag skickade tillbaks den och fick min nya idag, en Samsung GT S5560.
Hittills är jag väldigt nöjd också ( förutom att den hindrar mig från att plugga...)

Vera