Christmasfeelings

när man ser den här reklamen och lyssnar på denna låten får man bara värsta julkänslan!
Mys mys mys :)





esther

snö...

...är det ända man kann tänka pâ idag. Det har snöat HELA dagen. Â ena sidan är det jättemysigt med snö, dâ känner man att det börjar närma sej jul pâ riktigt.
MEN â andra sidan ligger universitetets champus uppe pâ ett berg och bussen kunde inte âka upp hela vägen imorse. När jag äntligen kom fram, sâ hängde det en lapp pâ dörren att det inte är nâgon kurs p.g.a. vädret^^.
Det ska även bli värre framât i veckan...

Annars är det lungt här i Saarbrücken, jag var ute pâ en julmarknad i Alt-Saarbrücken med Kathrin. Den var jättefin, men sâ mycket folk att man inte kom fram nâgonstans.
Ett stând sâlde även svenk julglögg, som ju är mycket starkare än den tyska "Glühwein".
Men det var sâ kallt att vi gick hem ganska snart och mös i vârt vardagsrum istället.

//Selma

Uppdatering



Ja, såhär ser det ut i mitt rum och köket nu.

Vera

Advent



Nu får man officiellt börja att julpynta. Eftersom jag tycker det är onödigt att ge ut en massa pengar på sånt kom jag på den billiga lösningen att ta med några granris från en julgran i stan, lägga dem på en tallrik och sätta i ett ljus (som luktar jul!). Det tar inte heller så mycket plats, våran lägenhet är ju som sagt inte särskilt stor.

Vera

Snö i Mainz



Tjihoo! Nu har det även snöat här :) Om det bara inte vore så kallt.

Vera

Weihnachtsdorf-SPG

På Facebook startade nån av min skola en grupp som heter "Weihnachtsdorf-SPG","Julbyn-SPG(=Saarpfalz-Gymnasium,min skola)".Det betyder att alla som är på SPG ska komma till skolan med tomtehattar från och med den första december tills sista skoladagen!Skit kul grej :D:D:D Och sista skoldagen innan vi får lov gör vi en bild som minne,hoppas det funkar och alla är med på det!Just nu är vi 33 stycken i gruppen.Det blir nog fler och man säger ju till alla man träffar.Vore jävligt coolt!



Esthi


It makes my day

Lyssnade på denna låten hela dagen nu.Tycker bara om den så mycket!




Esthi

Första snön

Imorse när jag kollade ut ur fönstret va gräsmattan helt vit!Jag blev jätte glad.När första snön kommer ner så är det helt underbart,fratt det är så länge sen man har sett det.Man efter ett tag tycker man bara det är jobbigt och när det är slaskigt ute,som det är nu är det inte heller så underbart längre...Ändå är det ganska mysigt med snö :)



 





Esthi

Ingen datanörd



Mitt första försök till startsidan av en blogg som vi måste göra.

Den är inte fullt så ful på den andra datorn, hos mig har den dragit ut det hela och egentligen kan man se 2 bilder där Xen är. Jag har till och med fixat det så att om man klickar på "Schreib mir" så kan man skriva mejl till mig och klickar man på "Suchmaschine" hammnar man på Googles startsida.
Mitt stora problem är just nu att jag vill komma på ett bra thema som jag kan skriva om i bloggen. Förslag någon???
Om två veckor är min nästa kurs, då måste jag ha kommit på nåt.

Vera

Måndag

Hade en jättetrevlig helg hemma! Jag hann träffa många av kompisarna och vara med familjen. Dessutom tjänade jag 30€ för att jag spontant hjälpte dottern till bekannta med matte och sen mjölkade jag igår kväll. I dag åkte jag tillbaks till Mainz men kom fram 2 timmar senare än planerat... Först försov jag mig, hade inte hört väckarklockan, och sen missade jag tåget som jag hade tänkt ta en timme senare. Så det blev ingen lugn tid i lägenjeten innan jag skulle till univesitetet. Istället fick jag lägga av alla mina grejer, fixa ostmackor och slänga i mig dem och sen rusa iväg. Nåja, nu har jag i alla fall redan klarat av två av fyra övningar denna vecka. Vera

do you know that...

Känner ni till det, när man mâste bestämma sej mellan tvâ saker som absolut inte fungerar ihop? Det är jättesvârt att välja en sak framför den andra och sen sâ sârar man alltid nâgon.
Inte kul, men nu är det gjort...

//Selma

its weekend again!

oj, oj, det var verkligen länge sen jag bloggade,men det är alltid sâ mycket i veckan och sâ glömmer man...

igâr var jag ute med nâgra kompisar, vi var pâ en jättetrevlig pub som heter "Feinkost Schmitt", dem har supergoda drinkar.
Jag skulle ha haft en kurs idag, men min lärare blev sjuk sâ jag var ute pâ stan istället...gud vad jobbigt, kändes som om hela Saarbrücken var ute och julhandlade.
Ikväll ska jag ut och dansa! det är 90s Party i "Garage",som inte bara är ett disko, dem har mânga konserter ocksâ.

en till sak mâste jag berätta: i torsdags lyckades jag lâsa mej ute och fick vänta i 1 1/2 timme, tills kathrin kom hem. Jag ringde pâ hos typ halva huset för att fâ tag i nâgon som kanske har nyckel...trevligt sätt att träffat sina nya grannar pâ^^

//Selma

Kuhl ;)

Måste bara visa er min nye handduk.Den är för cool för mig 8-)
Fick den av mamma och pappa,dom tog med den från Eurotier,nån messa dom va hela tisdagen.


B-)


Esther

Ringo Starr in my heart



Jag ville egentligen leta efter en Bob Dylan låt på Youtube men hamnade hos Beatles till sist. Nu sitter jag här och ser på alla deras musikklipp istället för att läsa mina ekonomiböcker...
Ringo Starr var ju så söt! Synd att han är gammal nu. Det är det positiva med dem som dör tidigt. Dem kan man alltid minnas som ung och snygg.

Vera

Ain't got no - Patrice ♫



Esther ♫

Ab zu Julie

Ska dra till Julie snart.
Vi kanske kommer på ett bra thema till en photoshooting som vi kan göra?Vi har inte gjord det på jätte länge!Eller om vi spelar SIMS...hm få se ;)


Fina Julie nångång i våras


Esther


Apassionata bilder







Inga bra bilder.Dom är tagna med min digitalkamera
och man fick inte använda blixt,men jag gjorde det
bästa med dom ;)


Esther

new things

Här ser ni vad jag har shoppat:



blus och jeans:Tally Weijl
mössa:H&M

Älskar mössan,har också på mig den när jag är hemma.Det är mysigt :P

Lördag

Imorgon(idag) är det lördag och jag ska iväg till Saarbrücken och shoppa med Jana,Justus,Julie och 2 kompisar från Justus,Larissa och Kai i nya Europa Galerian.Ska nog bli skitkul :D
Julie och jag ska åka 2 timmar tidigare än dom andra och vi träffas på stationen i SB fratt Julie och jag måste vara i Homburg klockan kvart i 6 igen.när vi kommer hem ska vi fixa oss lite snabt och sen hämtar Gisela oss.Vi åker med henne till Apassionata(=en hästshow).Haha det är i Saarbrücken,så jag är typ hela dagen där :O^^
Jag fick 2 biljetter av Albrecht i konfirmationspresent.Har varit där för 2 år en och det va helt magisk!Det är en ny show,dom byter ju varje år ;)

Det ska bli så kul imorgon.Jag kommer ha en underbar dag!!! :)



Esthi



WiWi Semestereröffnung

Igår var hittills bästa festen vi hade på universitetet. Vi förfestade i "Studentenhochburg", ett annat studenthem där våra gruppledare från "lära-känna-varann-dagarna" även kom med våran belöning i form av drycker för att vi ju hade vunnit tävlingen.
Sen gick det vidare till universitetet där festen var i full gång. Musiken var riktigt bra, jag dansade nästan hela tiden och blev aldrig trött fastän vi stannade till kvart i fyra (det är då första spårvagnen går).
I morse hade jag egentligen planerat att gå till ekonomiföreläsningen men efter bara 2 timmars sömn var det omöjligt att gå upp, så jag skippade den. Skulle ändå inte kunnat följa allt i mit tillstånd.
Jag gick i stället till en övning som jag i och för sig redan hade besökt i onsdags men jag ville se om övningsledaren var bättre. Det var han inte!
I kväll stannar jag i Mainz och går ut med "gänget", i morgon tar jag tåget hem. Kom på en massa saker igen som jag vill ha med mig hemifrån och så kan jag ha myskväll med Selma i morgon :)

Vera

Nya smycken :)

Yey,vi har inte varit inne i affärer direkt typ bara kollat runt lite och pratad.Men vi gick in en sväng i New Yorker och där hittade jag fina armband och en kedja.Tycker inte om New Yorker så där jätte mycket,bara i bland finns det trevliga gejer.
Annars va det jätte trevlig idag,bara att det va kallt,blosig och regnig ute.




Esthi


Now:Mando Diao Unplugged!

Har varit i stan lite med Jana,Sabrina och Mike.Där träffade vi några kompisar också.Ska visa vad jag köpte idag sen ;)
Ska kolla på Mando Diao Unplugged nu!



Esthi


Dagens Outfit

Hier mein Outfit von heute und ein Tipp für euch:
Wenn euer Top ausgeleiert ist einfach an den Seiten mit 2 Sicherheitsnadeln hochraffen und schon könnt ihr es weiter benutzen.Außerdem wirkt es dann nicht so langweilig ;)





Om du har en utsliten topp kan du sätta upp det pâ sidorna med säkerthetsnâlar och förtsätta använda den ;)


Esthi 

Mc Donald's is going green



Det är vad jag lärde mig igår i min första övning i företagsekonomi där themat är reklam.
Jag tror säkert att de lyckas med den nya loggan, det ser ju mycket fräschare och sundare ut. Påminner om Subways också och där tror väl många att det är hur nyttigt som helst (fastän brödet verkligen inte är någon höjdare...).
Det blir spännande att se de fösta gröna skyltarna, jag kommer att hålla utkik!

Vera

books, books and... books

Det känns som om det var länge sen jag skrev nâgonting om böcker här, fast jag sitter med näsan i en bok typ halva dagen.
Just nu läser jag "die Bücherdiebin" av Markus Zusak som känns väldigt spännande. Den handlar om en liten flicka som bor hos fosterföräldrar för att hennes mamma har blivit ifângatagen av Nazisterna. Och hon har en stor passion, hon stjäl böcker... Allting är berättad ur "dödens" perspektiv, lite annorlunda, men det funkar.

Den andra boken är "The Awakening" av Kate Chopin som jag läser för att jag "mâste" göra det.
En gift kvinna blir förälskad i sin beundrare under sommaren, fast killen drar till Mexiko och hör inte av sej. Hon âker hem till stan med sin familj, men hon märker att nâgonting har förändrats. Hon är trött pâ att ställa upp för alla, även för sin man och sina barn. Och en annan man visar henne vad âtrâ betyder... Mycket läsvärd.

Jag ser fram emot att läsa Charlotte Bronte. Har pratat med en tjej som sa att jag kommer att gilla henne om jag älskar Jane Austen.^^

//Selma

Hem eller inte?

Det är frågan inför denna helg. Det skulle såklart vara kul att träffa familjen och kompisar därhemma och så behöver jag inte tvätta här heller :) Men jag har ju också möjligheten att göra något med mina nya vänner och så känner jag mig rätt hemma här. Aaaargh, det är verkligen svårt att bestämma sig!
Fast Selma kommer att vara hemma till helgen och vem vet, förr eller senare kommer jag kanske inte alls hem längre. Framförallt när proven närmar sig och jag måste plugga hela helgen.
Sen kan folk ju faktist komma hit och hälsa på, tycker jag!

Nåja, imorgon kväll blir det fest på universitetet igen och föreläsning kl. 8.30 nästa dag... får se hur många som dyker upp där;)

Vera



Här kommer även lite bilder från middagen som Julia, Rachel och jag lagade tillsammans förra vecka.



Bilden är tagen av Rachel





För långt...



Moi i Israel, Juni 2010. Frisyren är fixad av underbara Amanda, min personliga sköhetsspecialist/massör och håret fick jag klippt gratis av Petko, världens bästa frisör!


Nä, jag tycker verkligen att mitt hår behöver kortas (har ingen bra aktuell bild). Det är inte länge sen jag var hos frisören men då tänkte jag fortfarande låta det växa... Nu kom jag på att jag passar mycket bättre i halvlångt som på bilden.
När det är precis nytvättat är det okej men efter bara några timmar blir det platt och tråkigt och ramar liksom inte in mitt ansikte, så som man vill ha det.
Men att gå till frisören kostar pengar och som student måste man spara det man har. Jag får väl stå ut lite till.

Vera

Film med mamma

Ikväll kollade jag och mamma på film.Vi valde "Du bist ein schöner Mann"(du är en fin man) av dem få filmerna vi har hemma och inte sett änn.Den handlar om en bonde som bor i frankrike och hann behöver en ny fru,som hjälper på gården fratt hans förra fru dog.Och så flyger han till Rumänien och där tar han med sig en fru.En rolig och söt film:)Vi såg den på franksa med tysk text.

Ska inte lägga mig så sent ikväll ;)






Esther

Rolig kväll med Jessi

Igår kväll/natt hade jag en riktig rolig kväll med Jessica,min kompis från byn.Vi satt nog för det mesta framför datan och hade en videochat med Vanessa,en kompis från Jessi.Det va jätte kul fratt vi satte på oss olika hattar och solglasögon.Såg nog väldigt konstig ut fratt Vanessa skratade hela tiden :D
Sen när vi skulle gå och stänga av datan fick jag ett meddelande av Jacob.Nej inte vår bror;)Det är en kille som går på min skola och jag lärde känna nyss.Vi gjorde videochat med honom också,eller nästan bara jag.Jessica va så trött att hon sov på golvet :O Men efter ett tag gick vi och la oss,det va nog väldigt sent...opps :D

Vi sov tills klockan 1 och åt frukost tills klockan 2.Efter det gick Jessica hem och jag städade vårat datarum lite.Sen fixade jag tvätten och klockan halv 5 blev det lunch.Liiiiite sent,i know,men så blir det hos oss ibland :D

Nu lyssnar jag på Beatles och ska efter det här inlägget hjälpa mamma ute i slaktrummet.

Ha en bra kväll!


bilden är tagen med vår nya webcam ;D

Esther

hänt i veckan!

I torsdags var jag ute pâ studentfest. Men innan var vi hemma hos mej och skâlade med mousserande vin.
Det var hur mycket folk som helst och jättemânga som inte hade köpt biljet i förväg, men försökte komma in ändâ.
Det fanns tre olika dansgolv och lyckligtvis ochsâ ett där dem spelade indie/alternative.
Nästa morgon var jag tvungen att gâ upp klockan halv 8, vilket inte var sâ kul, men sen gick jag hem och la mej igen.

Idag hade jag en kurs im marketing och reklam för första gângen. Det var jätteinteressant och vi ska göra mycket praktiskt inom just reklam framöver.
Hon som hâller i kursen är pâ reklamavdelningen i en försäkringsfirma och gissa vad hon har gâtt för linje pâ universitetet, jo, Literaturvetenskap;-) Sâ man vet aldrig...

Nu ska jag fortsätta jobba lite pâ mitt föredrag om boken "Kafka pâ stranden" och ikväll blir det myskväll med  Kathrin ( jag bor ihop med henne, för dem som inte vet) och pastagratäng:-)

Ha en mysig helg och speciellt mânga hälsningar till mina kära systrar!

//Selma

Ersti-Wochenende!

Om ca. 2 timmar drar det av till "Gülle-Mühle" (--->gödselkvarnen), där jag kommer att tillbringa helgen med 25 ekonominybörjare. Observera dock att vi egentligen är över 400!!! Platserna var begränsade till 31 men intresset var ändå inte särskilt stort. Det fanns ju fortfarande 5 lediga platser....
Men alla som har varit där innan berättade att det är det bästa de varit med om och alla som inte var med ångrade det efteråt.


Vera

Heiße Zitrone :P

Tycker det är jätte mysigt med nåt varmt som te!Om det inte blir det fixar jag Varm Citron.
Så här gör man:

Pressa ut en halv citron i en kopp och häll på varmt vatten.Sen kan du välja hur många teskedar honung du vill röra i,jag brukar ha 2-3.Det är jätte gott,jag lovar ;)

Heiße Zitrone:
Presse eine halbe Zitrone aus und gebe es mit heißem Wasser in eine Tasse.Dann noch 2-3 Teelöffel Honig dazu und du hast ein leckeres,warmes Getränk als Variante zum Tee zum Beispiel ;)




Eddi


höstkväll

När jag tittade ut i fönstret nyss va himmlen helt rosa och det va en massa gråa moln ute.Det är en konstig blandning men det såg hemskt fint ut!





Esther




Nya hyllor

Nu har jag äntligen satt upp min nya hylla på väggen med pappas hjälp.
Den är köpt på IKEA.


Ska nog hänga andra saker där när tillfället kommer ;)


Den här hyllan och krokarna hat jag också satt upp och i sommras har
jag färgat dem vit. 


Esthi


say Uh Ah Mando Diao!

Snart kommer Mando Diao Unplugged på MTV i tyskland!Kommer nog bli amazing...länktar!



Esthi

Partey!!!

Nu är jag tillbaka i Saarbrücken igen, efter att ha spenderat min helg hemma.
Idag är jag ledig, men har en massa läxor att göra som jag typ inte riktigt förstâr. Det roliga;-) är ocksâ att jag mâste lämna in läxorna innan nästa lektion. Känns som om jag gâr i skolan igen.

Men imorgon kväll är det fest pâ Universitetet:-) det ska bli jättekul att kunna släppa jobbet, jag ska upp morgonen därpâ men det bryr jag mej faktiskt inte om...

/Selma/

Våga prata



Okej, prata kan jag men det kan bli svårt ibland att uttrycka det man verkligen vill säga och komma med bra argument. Därför bestämde jag mig att delta i en rhetorikkurs på universitetet. Igår var första gången och vi var förutom kursledaren J. bara 3 deltagare. Ett plus är väl att det blir lättare att öppna sig för de andra. Men å andra sidan är mitt mål också att få övning i att tala inför en större publik.
J. kom alltså med förslaget att filma oss medans vi håller ett tal, det orsakar nämligen ofta samma nervösitet. Inte för mig, tack!!!! Fast det skulle nog hjälpa...
För att lära känna varann skulle vi i början skriva upp vad vi tror om de andras bakrund och vad de gör nu, som tex. familj, intressen, vad de hatar/gillar, vill göra i framtiden, osv.
De två andra trodde båda att jag var ensambarn, haha och att mitt mål i framtiden är att jobba för ett stort företag (att jag läser ekonomi visste de) och göra karriär.
Interessant att båda sa samma sak.
Just nu kan jag inte tänka mig än att jag kommer att få ut någonting ur kursen men jag fortsätter och ger det hela en chans. Det kan ju liksom inte bli sämre heller.

Vera


I love Tyler Ward music ♥


Han sjunger sjukt bra och vissa låtar låter mycket bättre än originalet.
Just nu håller jag på att lyssna på det här om och om igen:
The Script-Break even(Tyler Ward Acoustic Cover)



 


Esthi

I hate history

Jag hatar historia!Väldigt jobbigt att komma ihâg allting och alla.Napoleon och alla dom där interesserar mig inte alls.Men man mâste ju plugga om man vill skriva ett bra prov...Sâ det ska kag göra nu :/
Men kommer ändâ inte bli ett super resultat!


Napoleon:VARFÖR -.-

Esthi