home sweet home

Igår kom Jacob, mamma, pappa och jag hem från Florida. Det va jätte kul och vi såg mycket av Florida och hur Jacob hadde det där. Vid flygplatsen väntade Vera med ballonger och en tysk öl till Jacob :D
Vi lämnade Vera i Mainz och åkte hem. Hemma väntade redan alla på oss. Våra små kusiner va också där.  Jacobs kompisar gömnde sig och överraskade honom. Han va jätte glad att se alla igen efter 10 månader.


Jacob och Pappa i Disneys World, Animal Kingdom

Det kommer fler bilder imorgon eller ikväll.

Esther

Fredag kväll

Lite spexbilder från fredag kväll då vi hade besök från våran käraste Coco. Vi spenderade nästan hela kvällen med att dricka vin och filosofera över allt viktigt och oviktigt. När klockan började närma sig 12 beslöt vi att ta en tur till Johannisnacht, en stor fest som håller på i Mainz denna helg.
Men vi stannade inte särsklit länge för att allt stängde och vi var ändå väldigt trötta!
Igår, när vi hade följt Coco till tåget tog Sarah och jag oss en tur över bokmarknaden som går parallelt med festen.
Vera

stilsmart eller vadå?!

Efter modemanifestets dunderinspiration har jag nu fixat till en grå topp som jag typ aldrig använder.




rosetten är från en gammal BH


pärlorna är från mitt favoritarmband som tyvärr gick sönder

/Selma



Mimamainzelmann

lite fler bilder frân Mainz...


Johannes Gutenberg som uppfann boktrycket cirka 1450 i Mainz


snygga hus


fler snygga hus


Vera vid Rhen


coolaste bussen :-)


Johannes Gutenberg Universitetet där kära Vera läser

Det var jättekul att vara i Mainz:-)

/Selma






Besök från syrran

Selma vid strandbaren

Igår kväll kom Selma och hälsade på mig. Först fixade jag en mycket god fiskmiddag och därefter gick vi ner till baren med Sarah. Men det blev sen kväll för oss. Idag tog jag med Selma på lite sightseeing i Mainz då även jag upptäckte några nya platser. Och så var jag vid strandbaren för första gången!
Nu sitter vi hemma hos mig och ska snart njuta av chokladkakan vi bakade.
Vera

Trött

Jag vill bara gå och lägga mig just nu! Jag har egentligen mycket att göra men jag orkar ingenting.
Det var jättesvårt att somna igår kväll för att mina kära asiater som här nedanför höll på att festa för fullt (jag som alltid trodde att det var ett lugnt folk) och imorse blev jag väckt för tidigt av en viss person som bor ihop med mig för att hon inte kunde hitta sin nyckel... Kaffet hjälpte tyvärr inte ett dugg.
I morgon kväll kommer Selma hit och tills dess måste jag ha klarat av lite jobb i alla fall, får helt enkelt tvinga mig.
Vera

bara en natt till :)

Imorgon ska vi åka till FLORIDA! Ska paka ner det sista ikväll, men först ska jag på klassfesten. Vi ska grilla och kanske spela volleyboll. Men vädret är inte det bästa, det regnar och det är grått -.- Vad bra att vi åker ifrån det kalla och in i varma Florida. Det ska vara över 36° grader ;)

När jag kommer hem får ni bilder som jag har tagit själv ;)

Esther


revolution mot överkonsumtion



Denna bok började jag läsa igâr och en ström av kreativitet började flöda.
Författaren Sofia Hedström betraktar mode och shopping frân en helt annan synvinkel än vad vi är vana vid.
Hon testade att leva utan shopping i ett helt âr för att bli av med shopping- och trendberoendet.
En underhâllande och kreativ bok om trendhysteri, medvetenhet om hur vâra kläder produceras och om att hitta sin egen stil utan att shoppa. Innehâller även mânga tipps om hur man kann förnya dem kläder man redan har.

/Selma

Vin och plugg

Har fått en underbar middag av Sarah och till detta inhandlade vi en flaska rött vin. Resten fick följa med in på rummet och hålla mig sällskap under mina läxor i statistik. Kanske det blir enklare att jobba så...
Vera

WUHU



Vilken snygg header vi har nu. Tackar Kusin :-)

/Selma

VERA!





Lite najsiga bilder pâ Vera, tagna av superfotografen Âsa pâ Hallqved föra âret :-)

/Selma

USA om en vecka !

Om en vecka ska jag, mamma och pappa åka till Florida och ta med oss Jacob hem igen. Det är på tiden att han kommer tillbaka. Det tycker nog inte bara jag. Ska bli sååå kul. Där får vi träffa hans "guestparents" och kanske nåra av hans vänner. Vi ska åka till en strand och göra semester wuhuuu :)
Snart måste jag börja packa, hmm får nog börja med att göra en lista vad jag måste komma ihåg och köpa innan resan.




Esther



Längtar..



Wuhu, Jacob kommer om 2 veckor. Gud vad kul det ska bli :-) Jag längtar...

/Selma

in the nature













Esther


Helg

Tillbringade helgen bland annat med den här fina tjejen som ska följa med mej till Sverige i augusti:-)



Idag blev det en promenix i en park med fina gammla gravstenar







och den här fina buketten fick följa med hem



/Selma

Presentationen är klar!

Jag ska hålla ett föredrag i Engelskakursen på onsdag och har valt IKEA som ämne. Nu har jag äntligen fått klart presentationen och måste bara öva talet, hoppas jag kommer ihåg allt...
Verkligen interessant vad jag hittade om IKEA, det har ju kommit upp en hel kritik under åren men inget som verkligen kunde rubba deras image.
Vera

@Jana

Sitter här i Jana's rum med Julie och chillar. Vi kom just hem från en liten fest som va i grannbyn. Det är nåra kompisar som grillar och ska sova i tält. Det va ganska kul men nu ska vi kolla på en film. Vi kommer ha det bäst. God natt :) Esther

 

 



Kubb

Var ju på födelsedagsfesten igår och Patric fick ett kubbspel av några kompisar. Kul att det även har blivit populär i Tyskland nu! fast jag var lite skeptiskt mot reglerna som de andra hade. Jag försökte alltid att övertala alla att spela enligt reglerna jag känner till, jag måste ju veta dem som halvsvensk. Men jag lyckades tyvärr inte...
Ändå var det en rolig kväll och jag stannade ända till klockan 4, så det blir en lugn dag för mig nu.
Vera

Death Cab for Cutie




Köpte en ny skiva idag: Death Cab for Cutie´s album Plans. Jag rekommenderar strakt att kolla in dem.

http://www.youtube.com/watch?v=xbqtuFemMOE

/Selma




Ensam hemma

Jag är helt slut! Har varit i universitetet från 10 till 3 och gick sedan runt på stan med Caro och Julia i 3 timmar på jakt efter den perfekta presenten till Patric som firar sin födelsedag imorgon. Vi ställde ihop ett cocktailset till Caipirinha och det är inte lätt att hitta alla tillbehör på en gång kan jag säga och ville ju att det skulle bli perfekt!
När jag kom hem upptäckte jag att strömmen till kylskåpet var avstängd därför att det var hantverkare här som fixade avloppsröret i köket.
Städade gjorde jag också lite och diska en held del för att det inte gick innan. Sarah och Julia har båda åkt hem över helgen så det blev jag som fick fixa allt.
Nu ska jag se på Gökboet med Jack Nicholson, har tagimt med den hemifrån. Plugga och allt annat får vänta tills imorgon.

Vera

The new Topmodel of Germany!

Jana är Germany's next Topmodel! Vad tycker ni?

Kusinen gästbloggar! ;)

Hello!
För er som inte visste heter jag Inez och är Selmas, Veras och Esthers kusin ;)
Har laddat upp headern nu (ifall ni inte ser den så klicka f5), och tänkte att medans jag endå var inne på bloggen så kunde jag gästblogga lite !
aa, här har ni iaf headern. Blev inte sådär super bra men helt okej tycker jag :) Har inte pratat med någon om hur den skulle se ut satt det kan hända att det blir lite ändringar ifall de inte tycker om något.
Funderar på bakgrunden ifall man ska ha den svart, aså helsvart? eller om ma ska ha den vit med svarta fyverkeri grejjer? hmm får höra med mina kusiner ..
Men, men längtar efter dem alla tre! Esther träffar jag ju i sommar, sen ska vi åka till Frankrike tillsammans i en vecka ! ska bli jätte roligt :) Men selma och vera vet jag faktiskt inte när jag ser. Dem kanske tar sig en liten resa upp till Svergie i höst? man kan alltid hoppas :)
Men, nu ska jag nog avsluta ;) Komentera gärna vad ni tyckte om headern och om jag skulle ha gjort något annorlunda, och i så fall vad !
Klicka gärna in på min blogg HÄÄÄÄÄR ! ;)
Ha det bra!
Puss och kram
Här har vi lite gammla bilder på mig, esthi, selma och vera !

NU: GnT final

Nu blire Germany's next Topmodel final! Här är finalisterna:


Jana, Rebecca och Amelie

Esther

H&M bluser

Checkade lite hm's hemsida. Hittade många snygga bluser. Dom här tre tyckte jag va finast. men jag vill spara pengar till Florida. Vi ska ju åka dit en vecka och hälsa på Jacob och åka hem tillsamans med honom. Om mindre en två veckor ser jag min bror Jacob igen!!! Aaaaah sååå kul att ha honom hemma igen och inte vara ensam...

Här iaf bluserna ;)





Esther

ny design!!!

Inez håller just på att fixa en ny, fräsch design till oss! Vilken gullig kusin man har :) Tack!
Men varken jag, Vera eller Selma vet hur den ser ut, så att det blir en stor överraskning :D
Men jag är säkert på, att den blir super snygg!





 

Esther



brumm brumm bruuuuumm :D

God dag! Idag hjälpte jag till i trädgården och krattade ihop kvistar och grenar, så att Omi kunde klippa gräset. Sen åkte jag ner grenarna med traktorn. Har inte kört traktor på jätte länger^^
Sen åkte jag med Opa till ett körsbärsträd och dom va så himla goda! Vi ska åka dit och plocka en massa på helgen, kanske på lördag. Efter att vi blev mätta åkte vi vidare till bunkerområdet och släppte ut hundarna. Det är ett område som är omgiven med ett staket. Vera, Selma och Jacob lärde sig köra där och idag fick jag också köra runt lite där. Det är jätte kul men man måste få en känsla för det. Men för första gången gick det ganska bra :)
Nu ska jag slappa lite och läsa en spansk bok, vi fick i skolan.




Esther




Festivalbilder


Bästa bilden, den nakne vikingen!

Vera

fotoshooting ;)

























Esther och Julie

Tur i oturen

Min cykel blev stulen medan jag var borta över helgen! Jag upptäckte det igår när jag kom tillbaks. Lyckligtvis hittade jag den igen idag vid ett annat hus. Jag hade bara ställt den i cykelburen men inte låst fast den. Alla har ju nyckel till buren men jag trodde aldrig att någon skulle ta min cykel. Ännu ett tillfälle då man börjar förlora tron i det goda i människan.
Det är kanske heller ingen dålig idee att registrera cykeln hos polisen ifall den skulle komma bort igen.
Vera

Hangover 2

Ska dra till bion snart och kolla på Hangover 2 med Wiebke och Lisa-Marie. Idag har jag köpt ett par ballerinas och va ute på jakt efter en present till Inez, som fyller år på måndag ;)
Dom första fyra lektionerna hadde vi två personer i klassen som pratade om droger. Mest om alkohol och rökning. Det va ganska kul. Annars händer typ ingenting i skolan. Vi har nästan lov kan man säga! I morgon har vi ledigt. Då ska jag nog chilla lite med Julie och Jana hemma, fratt det kanske ska regna.



Esther


Rock am Ring 2011


det svenska bandet Royal Republic


Vera i bästa festivalandan


camping



Vera och jag var pâ Rock am Ring i helgen, Europas största rockfestival. Vi sâg bland annat Coldplay, Mando Diao, The Kooks, Madsen, Royal Republic och Milencollin.
Det var jättekul förutom att det regnade i lördags natt och vi blev blöta in pâ bara kroppen.
Men det var ocksâ härligt att komma hem igen, duscha och äta ordentligt.

/Selma

åkte hem

Va ju på födelsedagen, men stannade inte över natten. Istället åkte jag hem med Omi och Opa fratt det va så tråkigt. Kollar på en film nu och sen ska jag sova. Vet inte vad jag ska hitta på imorgon, men på eftermiddagen hat jag ridlektion och jag hoppas att jag hittar på nåt med vänner på kvällen. Kanske chilla lite i stan eller hemma, fratt mamma och pappa ska på theater.

Esther



Minka få stå för bild, bara fratt jag inte ser henne så mycket nu för tiden. Hon är mest ute på sommaren och kommer bara inn när hon är hungrig, men efter att hon har ätit är hon borta igen. ♥

@Julie's home

Sitter i Julies rum efter en god frukost och chillar. Hadde en trevlig kväll igår med TV och mycket prat! Efter lunchen ska jag åka till frankrike med mamma och pappa. Vår moster fyller år och dom har ett hus i frankrike näta gränsen där hon firar idag. Vi ska stanna där övver natten för första gången. Det blir spännende :D
Nu ska jag inte blockera datan längre, hejdå! 
Esther


En dag kvar...

Imorgon åker vi! Ska först köra hem nu på eftermiddagen med S., hoppar över engelska-kursen idag så att det inte blir för sent.
Vädret ser bra ut inför helgen och vi får en plats reserverad på campingplatsen. Det enda negativa är dock att jag inte kan dricka alkohol innan lördag på grund av antibiotikat. Lite opassande när man går på festival, men jag har ändå alltid velat testa effekten av Coca Cola i mängder. Så nu har jag det perfekta tillfället.
Vera